• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #217127  autor: Dociekliwy
 30 sie 2007, 09:10
Wakacje - piękny czas...

To tyle słowem wstępu - teraz pytanie, czy ktoś przerabiał wyjazd do Egiptu ostatnimi czasy? Dlatego pytam, że się tam wybieram, a Roaming tam jest że tak powiem dość kosztowny.

Nawet zastanawiałem się nad jakimś Pre-Paidem może nawet?

Wiem, że można porównać cenniki, ale może ktoś to przerabiał? Nie chciałbym się powtarzać 8)

No to tyle, gdyby ktoś coś wiedział, to piszcie - wszelkie sugestie mile widziane.

Pozdrawiam
Jasiek

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#217142  autor: Kaczy
 30 sie 2007, 09:56
O ofertach pre-paid operatorów zagranicznych poczytaj sobie w tym temacie.
A o opłatach roamingowych w swojej sieci to zapewne najszybciej znajdziesz informacje na stronie internetowej operatora.

...::: Made for loneliness :::...

#217164  autor: user_delete3
 30 sie 2007, 10:37
Moze kup lokalnego prepaida i z niego dzwon do Polski, zajrzyj na strone jednego z egipskich operatorow np. http://www.mobinil.com/

#217189  autor: sabled
 30 sie 2007, 11:41
Ja przerabiałem Egipt jakiś tydzień temu. Jest 3 operatorów z czego MobiNil jest najtańszy. Za odebranie połączenia płacisz 9 zł/min a za wykonanie 12 zł/min. Smsy po 2 zł. Jeżeli ktoś do Ciebie wysyła albo dzwoni to płaci normalnie wg. stawek jego operatora (nie musi wiedzieć że jesteś za granicą). Sygnały puszczasz z numeru nieznanego (nie jest to zastrzeżony tylko nieznany) i tak samo do Ciebie dochodzą.

#217245  autor: D@rio
 30 sie 2007, 14:04
sabled pisze:Sygnały puszczasz z numeru nieznanego (nie jest to zastrzeżony tylko nieznany) i tak samo do Ciebie dochodzą.
i to w każdej sieci tak jest?

Obrazek

#217247  autor: sabled
 30 sie 2007, 14:19
D@rio pisze:i to w każdej sieci tak jest?
Z Orange i Ery tak jest. Jak jest z Plusem nie wiem.

#217251  autor: D@rio
 30 sie 2007, 14:39
sabled pisze: Z Orange i Ery tak jest. Jak jest z Plusem nie wiem.
nie, mi chodzi czy w każdej egipskiej sieci tak jest ;)

Obrazek

#217258  autor: Bartplus
 30 sie 2007, 15:15
Witam,

Ja byłem w Egipcie w lipcu. Korzystałem z roamingu, ale tylko do SMSów. Liczyło mi 1,22 brutto za sztukę. Jak chcesz podzwonić do Polski to lepiej kupić kartę lokalnego operatora. Starter kosztuje 40 LE (funtów egipskich), czyli jakieś 20 zł, natomiast trzeba go doładować, bo na koncie jest 1 LE.
Porównywałem cenniki Vodafone i Mobinil, ten drugi jest tańszy.
Pod tym adresem cennik Mobinbila -
MobiNil

Nie wiem do którego kurortu lecisz, ja byłem w Hurgadzie, sklepiki ze starterami i telefonami co kilkadziesiąt metrów.

#217569  autor: Dociekliwy
 31 sie 2007, 13:42
WOW!

No dzięki, właśnie do Hurgady zamierzam się udać - już drugi raz - ale co tam, Egipt ciekawe miejsce. No właśnie - a słuchajcie, nie ma tam jakiegoś operatora VOIP?!?

W Grecji jak byłem, kupiłem taką kartę, i nie mogłem jej wygadać przez cały wyjazd 8)

Może wiecie o czymś takim?

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#266332  autor: hainasz
 15 maja 2008, 23:10
A czy orientujecie się jak jest z transmisją danych i Internetem w egipskich sieciach. Bo na stronach ciężko znaleźć

hainasz