• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #251943  autor: szczupak90
 18 lut 2008, 15:54
Od kilku lat jestem w plusie (teraz mixplus) i chcę coś tańszego. Mimo, że do końca mixa zostały mi 24 doładowania to kartę mogę dać siostrze. Dlaczego chcę zmiany? 3 tygodnie temu zakupiłem sobie pakiet internet 20 MB, zaraz poserfowałem sobie z godzinkę, patrzę po chwili stan konta, a ten zmalał o 80zł! Pakiet oczywiście nie ruszony. Byłem zaraz w plusie i kazali mi wysyłać reklamację i że na pewno to uwzględnią. Dziś dostałem pisemko z Warszawy, że opłata została zabrana zgodnie z regulaminem 30 gr za 10kb. Dodam jeszcze, że wcześniej miałem pakiet 50 MB, który funkcjonował mi normalnie.

No jak mnie nie wzięło, to myślałem, że zaraz ich tam rozniosę. 80zł w plecy.

W związku z tym żegnamy plusa i przenosimy się do innej sieci, tylko jakiej? Teraz płacę 50zł miesięcznie, a wykorzystuję z tego może 15 - 20zł, w porywach do 30zł. Mimo pakietów w plusie nie korzystałem z nich, bo nigdy nie wysyłałem więcej niż 30 sms-ów miesięcznie (z tego może 10 do plusa). Dzwonię po równo do każdej sieci. Ważny jest tylko dla mnie tani internet.

Zastanawiam się mocno nad playem, jest jeszcze ta promocja 200 sms-ów miesięcznie gratis? No i jak wygląda sieć 3G? Jest dużo lepsza niż w plusie? Czekam na wasze propozycję.

Pozdrawiam ;-)

Sony Ericsson T68i -> Siemens MC60 -> Sony Ericsson T610 -> Sony Ericsson K500i -> Nokia 6670 ->Sony Ericsson K610i -> Nokia 6310i -> Nokia 6021 -> Nokia E51 -> co dalej?

#251944  autor: bkawa
 18 lut 2008, 16:18
W tym temacie masz lokalizacje nadajników Play, poza tymi lokalizacjami Play korzysta z nadajników Plusa.
Poza tym internet w Play jest stosunkowo drogi, a pakietów brak.
szczupak90 pisze:Zastanawiam się mocno nad playem, jest jeszcze ta promocja 200 sms-ów miesięcznie gratis?
już nie ma

Domowy wyrób nalewek

#251957  autor: PingNoMore
 18 lut 2008, 17:07
szczupak90 pisze: Dzwonię po równo do każdej sieci. Ważny jest tylko dla mnie tani internet.
To zapomnij o Play w kwesti internety, no przynajmniej narazie. Warto się zastanowić nad tą ofertą: http://www.orange.pl/portal/map/map/mix ... id=2617260. W Mixie jest pakiet internetwy 5 MB za 5zł, cena nie jest rewelaycjna, ale jest taniej niż w Play

#251960  autor: Kaczy
 18 lut 2008, 17:37
W kontekście internetu to jednak Plus wychodzi najtaniej.
Co do Twojej sprawy: takie objawy występują, gdy masz źle skonfigurowany telefon albo sam błędnie ustawiłeś profil internetowy.
Aby wykorzystać pakiet należy łączyć się przez APN: internet.

...::: Made for loneliness :::...

#251962  autor: D@rio
 18 lut 2008, 17:51
Ewentualnie zostaw Plusa a do internetu kup sobie OrangeFreeNaKartę.

Obrazek

#252146  autor: bufu
 19 lut 2008, 20:00
Szczupak90 możliwe, że łączyłeś się przez punkt dostępu: wap.plusgsm.pl stąd pobierali Ci normalnie opłatę według taryfikatora.
Jeżeli wykupiłeś sobie pakiet 50 MB powinieneś łączyć się przez punkt dostępu: internet.
Na stronie plusa masz automatyczną konfigurację, po wybraniu modelu telefonu, przyślą Ci smsa z danymi konfiguracyjnymi. W Twoim przypadku, jeżeli chcesz korzystać z pakietu, wybierasz aby przysłali Ci konfiguracje INTERNET_GPRS.

#252191  autor: minifili
 19 lut 2008, 22:03
Dokładnie, wszystko wskazuje na to, że łączyłeś się przez Wap, więc cała zaistniała sytuacja wynika z Twojego błędu.

Fakt faktem, nie rozumiem trochę tej polityki. Z czego wynika aż taka różnica w pobieranych opłatach między Internet a Wap? Czy połączenie przez Wap jest bardziej kosztowne dla operatora?