• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #239117  autor: aleksch
 12 gru 2007, 22:20
Witam wszystkich, chcę kupić telefon w mixie plusa (k550i), w normalnym sklepie kosztuje on 199 zł (42/30) a przez on-line sklep na stronie plusa 169.99 więc wychodzi 30 zł taniej. Czytałam że paczka przychodzi kurierem i że najpierw konsultant do nas dzwoni. No i w związku z tą całą transakacją mam pytanie. Telefon + starter za 30 zł + f-ra VAT kurierem. OK. Ale co z takimi rzeczami jak odpowiednie zaświadczenia czy samo podpisane umowy. Jak się to odbywa. No i czy warto robić z plusem transakcję przez internet czy raczej im nie ufać i lepiej wybrać się do normalnego punktu sprzedaży. Czekam na Wasze doświadczenia i opinie. Z góry dzięki za odpowiedzi.

#239124  autor: Kaczy
 12 gru 2007, 22:27
Jak zamawiasz przez neta musisz liczyć się z tym, że trochę poczekasz na aktywację.
W normalnym salonie po 15 minut masz aktywny numer i możesz dzwonić. A tak... to najpierw czekasz na kuriera z umową, a później czekasz aż kurier umowę odeśle do centrali. Wychodzi min. tydzień. Ale zdarza sie i więcej.

...::: Made for loneliness :::...

#239232  autor: D@rio
 13 gru 2007, 17:09
Kaczy pisze:Wychodzi min. tydzień. Ale zdarza sie i więcej.
Dokładnie. Pozatym trzeba brać poprawkę na to że teraz jest okres świąteczny więc zarówno Poczta Polska jak i wszystkie firmy kurierskie mają pełne roboty, co dodatkowo niestety może wydłużyć czas dostarczenia dokumentów o kolejne dni...

W moim przypadku, gdy realizowałem PWA przez kuriera czas dotarcia aneksu do umowy wynosił troszkę ponad 14 dni.

Obrazek

#239236  autor: aleksch
 13 gru 2007, 17:25
Acha, (to akurat nie stanowi problemu bo jeszcze musze dokończyć końcówke starych doładowań). A co z takimi rzeczami jak umowa i np. zaświadczenie o zatrudnieniu/lub zameldowaniu/ lub o tym że się studiuje. Przecież w salonie nomalnie te rzeczy trzeba mieć. A tak to wszystko odbywa się przez kuriera to z kurierem podpisujemy umowe, ma on gotowy druk i daje mu te zaświadczenia czy jak? Bo nie wiem czy dobrze myślę. No i czy ktoś może miał jakieś przykre doświadczenia przy tej formie zakupu w plusie czy raczej wszystko ok? Bo nie wiem czy kombinować z tym sklepem in-line dla zaoszczedzenia 30zł (1 doładowanie :mrgreen: ) czy lepiej (bezpieczniej) załatwić wszystko w salonie:-/

#239272  autor: D@rio
 13 gru 2007, 20:29
aleksch pisze:A co z takimi rzeczami jak umowa i np. zaświadczenie o zatrudnieniu/lub zameldowaniu/ lub o tym że się studiuje.
to im należy przesłać fax'em natomiast umowę podpisujesz w obecności kuriera. Oczywiście kopia zostaje dla Ciebie w raz z telefonem i kartą SIM.
aleksch pisze: A tak to wszystko odbywa się przez kuriera to z kurierem podpisujemy umowe, ma on gotowy druk i daje mu te zaświadczenia czy jak?
umowę podpisujesz z Polkomtel S.A. Natomiast kurier ma już gotową wydrukowaną i wypełnioną umowę... trzeba tylko podpisać w odpowiednim miejscu oraz napisać datę.
aleksch pisze: No i czy ktoś może miał jakieś przykre doświadczenia przy tej formie zakupu w plusie czy raczej wszystko ok?
mój znajomy dokonywał zakupu 2-óch aktywacji w Plusie i wszystko było OK. W obydwu przypadkach telefon oraz dokumenty dostarczała firma kurierska TNT i to ona była także odpowiedzialna za odesłanie ich. Ale tak jak napisał Kaczy 7 dni to takie minimum...
aleksch pisze:Bo nie wiem czy kombinować z tym sklepem in-line dla zaoszczedzenia 30zł (1 doładowanie ) czy lepiej (bezpieczniej) załatwić wszystko w salonie:-/
jak wolisz, wedle uznania...

Obrazek

#239293  autor: Kaczy
 13 gru 2007, 22:04
aleksch pisze: No i czy ktoś może miał jakieś przykre doświadczenia przy tej formie zakupu w plusie czy raczej wszystko ok? Bo nie wiem czy kombinować z tym sklepem in-line dla zaoszczedzenia 30z
Kumpel kupował iPlus`a przez sklep. Umowa wyglądała jak farsa.
Numer IMEI modemu: same zera, numer telefonu: pierwszy wolny (a jest zakaz UKE odnośnie takich praktyk). Poza tym na umowie był inny numer seryjny karty SIM niż ta, którą dostał do ręki. Pierwsze co musiał zrobić to od razu wymienić kartę SIM.
Także na podstawie tej jednej transakcji oceniam, że to nie działa jak powinno.
No ale może inni nie mieli takich przygód :-D

...::: Made for loneliness :::...

#239295  autor: D@rio
 13 gru 2007, 22:07
Kaczy, widocznie jakiś laik realizował transakcję... i zrobił tak, jak mu się wydawało. A wydawało mu się że dobrze...

Obrazek

#239297  autor: dechomenon
 13 gru 2007, 22:11
akcje na umowach z samymi zerami zamiast imei jest sporo...i wszystkie takie zonki odbywają się tylko w sprzedaży przez kuriera, w punkcie handlowym to jest niemożliwe aby taki wałek przeszedł...

#239318  autor: Bloo
 13 gru 2007, 23:00
D@rio pisze:... zarówno Poczta Polska jak i wszystkie firmy kurierskie mają pełne roboty, co dodatkowo niestety może wydłużyć czas dostarczenia dokumentów o kolejne dni

Trochę z bajki, chciałym zauważyć, że Poczta Polska już od kilku miesięcy ma problemy z dostarczaniem listów, paczek itp na czas. Brakuje im ludzi do pracy (szczególnie listonoszy) dlatego wszystko trafia do rąk odbiorców nawet z 2 tygodniowym opóźnieniem.

Obrazek

#239325  autor: D@rio
 14 gru 2007, 00:13
Bloo pisze:Trochę z bajki, chciałym zauważyć, że Poczta Polska już od kilku miesięcy ma problemy z dostarczaniem listów, paczek itp na czas.
ja wysłałem wczoraj Pocztex'a i doszedł na czas tzn. dzisiaj (o godź. 15:00). Więc wszystko regulaminowo i na czas. Ja jestem zadowolony.
Bloo pisze:Brakuje im ludzi do pracy (szczególnie listonoszy) dlatego wszystko trafia do rąk odbiorców nawet z 2 tygodniowym opóźnieniem.
od paczek są tzw. paczkowi

EOT.

Obrazek