• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #230637  autor: bart-xtreme
 31 paź 2007, 20:34
Hej :)

Nie wiecie czy już cos wiadomo o nowych promocjach w Orange POP? Szły kończą sie 3 listopada... a co później?

#230644  autor: babeo
 31 paź 2007, 20:49
Szły kończą sie 3 listopada... a co później?
Śledź uważnie telepolsi.pl. Pewnie zostaną przedłużone.

#230653  autor: biotyt
 31 paź 2007, 21:39
babeo pisze:
Szły kończą sie 3 listopada... a co później?
Śledź uważnie telepolsi.pl. Pewnie zostaną przedłużone.
Zaczyna się okres przedświąteczny więc powinni zaproponować coś nowego po długim weekendzie. Orange zapowiadało walkę z Plusem o miejsce lidera już w wakacje, a ten pozyskuje jednak więcej klientów. Zakończenie promocji 3 listopada wygląda jakby mieli w zamyśle jakieś nowe promocje i kampanię świąteczną po tej dacie. Jednak pewnie za dużo po nich oczekuję bo jak dwuletnia tradycja Orange pokazuje będzie to jedynie przedłużenie. W końcu przez te dwa miesiące nikt nic aż tak nowego nie zaproponował, a oni wystartowali z taryfą Orange Music. Niestety, czekając i przedłużając obecne promocje dobrowolnie oddają miejsce lidera bo Plus na pewno chętnie po nie sięgnie. Po cichu więc mam nadzieję, że nie będą tacy ospali z POPem jak było to przez ostatnie 2 lata.

biotyt

#230657  autor: Vieslav
 31 paź 2007, 22:29
Przedłużą albo (mam nadzieje) dadzą to samo na korzystniejszych warunkach. Może w końcu obudzą się i zobaczą, że na tą super-ekstra-mega promocje w postaci Orange Pop prawie nikt nie poleciał.
Od prawie 6 lat jestem w Popie i z tego, co pamiętam zawsze był najlepszy. Pamiętam też jak jeszcze Idea jako pierwsza wprowadziła smsy po groszu (pakiet 100 smsów za 1 zł). Wtedy telefony w Popie mieli dosłownie wszyscy moi znajomi. Tylko, że to też była promocja i skończyła się jakoś po wakacjach (zostały pakiety 100 smsów za 6 zł). Chyba czując wręcz oburzenie wprowadzili spowrotem smsy po groszu ale w postaci 600 smsów za 6 zł. Gdyby teraz wprowadzili te szały ważne przez miesiąc to byłby naprawdę sukces. Niestety chyba nie widzą, że użytkownicy drzwiami i oknami uciekają do Plusa, a Orange może tylko się pochwalić liczbą aktywnych kart sim (które przecież są ważne rok).

#230663  autor: babeo
 31 paź 2007, 22:46
Mulder, ale przecież w Orange na karte, nadal są smsy po 1gr i to bez żadnych pakietów. Czysto i przjemnie :-)

#230704  autor: Vieslav
 01 lis 2007, 07:08
No niby masz racje... Ale dzieciaki/młodzież nigdy nie doładują konta za 100 zł tylko 2x5zł na pakiet (zresztą to było już poruszane). A to właśnie ludzie młodzi są najbardziej licznymi klientami pre-paid. A poza tym ten szał smsów to niewypał jest... Znam osoby które bardzo dużo piszą (ok. 800 smsów na tydzień) ale szałów nie kupują bo się boją, że po prostu nie wykorzystają. I nie pomaga tłumaczenie, że nawet jak wykorzysta 800 smsów to już jest do przodu.

#230710  autor: przemek910
 01 lis 2007, 09:03
Mulder pisze:co pamiętam zawsze był najlepszy.
Nie był. Przykład: ówczesny Orange POP - PORAŻKA! Pakiety się wzajemnie wykluczają, iinne tego typu haczyki :|

Nie wiem,czemu młodzi nie widzą oferty TT czy chocby Heyah, jest dużo lepsza i korzystniejsza. Dobrze, że przechodzą na Plusa, w króce zacznie nawalać sieć i znowu Simplus straci userów :lol:

#230713  autor: widex
 01 lis 2007, 09:27
Właśnie, gdyby były ważne miesiąc... planuje przeniesienie numer do plus-a, ale z powodu niechęci najbliższej rodziny, muszę pozostać w Orange. Doładowałem za 100, Nowe Go i Pasi. Brakuje mi..... pakietów internetowych... ale jakoś trzeba żyć.

Co do Orange, powinni wprowadzić rozmowy poza sieć np za 50 gr. Wtedy dokopaliby Play-owi na całej linii, poza tym uważam, że 65 gr poza sieć to za dużo...! O wiele za dużo.

Co do szału minut - da się wykorzystać nawet w dwa dni (mama) - ja pięć, za to szału sms-ów to hmm, nie wykorzystałbym za nic w tydzień.

#230717  autor: Vieslav
 01 lis 2007, 09:45
Napisałem wyraźnie, że był a nie, że jest. Mnie akurat cena poza sieć niewiele obchodzi, bo pomimo tego, że znajomych mam 50% Plus, 50% Orange (jeszcze niedawno prawie wszyscy w Orange), to i tak kontaktuje się tylko z Orangem i stacjonarnymi. Szał minut to mi starcza na 2 godziny :P , no może na 2,5 h jak zmieniam rozmówców. Zresztą teraz częściej do mnie dzwonią z racji wieczorów i weekendów w Nowym Twoim Planie i głównie też dlatego pozostanę w Orange, chociaż mógłbym spokojnie zmienić sieć i wybrać sobie lepszy telefon np. w Play.
Nie wiem,czemu młodzi nie widzą oferty TT czy chocby Heyah, jest dużo lepsza i korzystniejsza
Bo mają kiepską reklame? Za czasów Idei to właśnie Pop miał najlepszą reklamę i stad zainteresowanie. Teraz to miejsce zajął Plus. Sami ze znajomymi planowaliśmy masową migracje do Plusa :lol: ale oni się na abo uwzięli a w Plusie brakuje im czegoś na kształt Wieczory i Weekendy w Orange.
Pakiety się wzajemnie wykluczają, iinne tego typu haczyki
CO?! :shock: Chyba logiczne, że szał smsów i grosz za sms będą się wykluczać. Po co ci dwa pakiety na smsy. Jedyne co się z pakietami wyklucza to usługa trzy po trzy, co wg mnie jest największą porażką i nie wiem, po co wogóle to wprowadzili skoro z pakietami się wyklucza.

#230770  autor: Ohonski
 01 lis 2007, 13:20
Sam mogę potwierdzić ze sim+ ma najlepsza ofertę i nic tego nie zmieni.Mowa tu o rozmowy wewnacz sieci.Sam jestem juz w 5 etapie 200min za 10zl ,gdy braknie biorę pakiet
25 min za 5 zl ;-)

#230785  autor: babeo
 01 lis 2007, 15:02
przemek910 pisze:Nie wiem,czemu młodzi nie widzą oferty TT czy chocby Heyah, jest dużo lepsza i korzystniejsza.
a Przemek dalej swoje :-D to poszę wytłymacz mi wyższość TT nad Orange GO, gdy 85-90% połaczeń mam do Orange :lol:

#230812  autor: D@rio
 01 lis 2007, 16:57
zeszliście już z tematu więc zamykam... a nie chcę powtórki z cyklu "to moja sieć jest najlepsza".

Obrazek