• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #201198  autor: kameT
 10 lip 2007, 23:33
Jak zauważyliście od jakiegoś czasu nie aktualizuje ofert prepaid i ich promocji ===> http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=10715
Dlaczego? A to dlatego, że miałem dość wysłuchiwania marudzeń zwykłych userów i zasypywanie mnie spamem na priv o tematyce "Dlaczego...?"
Najczęstsze pretensje były o zakładanie tematów, które już zostały założone od razu po wyjściu newsa na telepolis. Czyli Kopiuj/wklej i pytanie co o tym myślicie? Takich tematów było mnóstwo i tam zazwyczaj toczyły się dyskusje.

Kolejnym powodem było to, ze w tematach pozostały stare, przestarzałe posty, które nic nie wnosiły do tematu. Tu się zgodzę, bo mogły one wprowadzać ludzi w błąd.

Next... po co ja to robię?

Rozmawiałem z Dario na ten temat, on powiedział, żebym się nie przejmował i prowadził to dalej. Jednak ja po części rozumiem te pretensje, jednak nie widzę innego rozwiązania jak zaprzestać to robić...
Nie wiem nawet czy to było potrzebne, pewnie nawet nie.

Co można byłoby z tym zrobić?
Albo zamknąć te tematy i nie toczyć w nim dyskusje i dać link z portalu do tych ofert :)
Albo moderatorzy na bieżąco kasowali by stare posty.
Albo tak jak mówiłem, nie prowadzić już tego.

Jakie macie zdanie na ten temat?

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#201322  autor: przemek910
 11 lip 2007, 12:36
kameT pisze:Co można byłoby z tym zrobić?
hmmm, przy aktualizacji danej oferty, dopsiz coś takiego "dyskusja na ten temat w tym wątku zaczyna sie od strony xx, czyli od tąd - i tu podajesz linka"... powinno to jakoś usprawnić... chyba?

#201357  autor: qux
 11 lip 2007, 14:41
Te porównania ofert co prowadziłeś do tej pory są OK! wszystko w jednym miejscu nie trzeba szukać, doszukiwać sie na stronach opertorów, fakt że te stare posty które dotyczyły się już nieistniejących promocji to sieją zamieszanie. Moim zdaniem dobre rozwiązanie jest takie żeby zrobić taki opis jak dotychczas i zamknąć temat żeby nie było w nim daremnej dyskusji bo i tak te dyskusje się potem przenoszą na inne tematy. Tyle odemnie. Pozdrawiam kameT dobra robota :D

#201418  autor: PiotrG-dz
 11 lip 2007, 18:31
Moim zdaniem robiłeś bardzo dobra robotę.Nie poddawaj się :D

#201459  autor: MADMAX
 11 lip 2007, 20:20
Nie wiem, może się mylę ale jeśli chodzi o promocje i oferty zw. z pre-paidami, wydaje mi się że wszystko jest na stronkach operatorów a dodatkowo natychmiast po pojawieniu się jakiegoś novum zostaje umieszczona informacja w serwisie Telepolis. Czyli, że potencjalni zainteresowani (przy założeniu, że korzystają z serwisu i forum Telepolis) trafiają albo na newsa wysmarowanego przez WitkaT lub SirMarka albo też śledzą zmiany na oficjalnych stronach opów. Tak jest chyba po prostu wygodniej i łatwiej (?)

Jeśli chodzi o zakładanie postów zaraz po ukazaniu się w serwisie informacji o nowej usłudze/promocji to nie widze w tym nic złego. Osobiście nie robi mi róznicy kto taki temacik założy bo tu jest przecież forum dyskusyjne więc się dyskutuje :)
Na szczęście nie ma takiej dowolności w zakładaniu wątków w serwisie, ba - monopol mają na to (słusznie zresztą) osoby odpowiedzialne za treści przekazywane szerszej rzeszy użytkowników sieci i tam także można się wypowiedzieć.

Dlatego kameT sam powinieneś sobie odpowiedzieć czy Twoja praca ma sens, skoro jak mówisz ludzie biadolą (hmm...) a tematy i komentsy w związku z nowinkami ofertowymi i tak od razu pojawiają się na forum - w każdym razie z pewnością robotę wykonywaną przez Ciebie należy docenić, to chyba nie ulega wątpliwości :-)

Pozdrawiam

#201499  autor: babeo
 11 lip 2007, 22:12
kameT pisze:Next... po co ja to robię?
Dobre pytanie. Po co takei publiczne żale i to w takim miejscu?
kameT pisze:Albo zamknąć te tematy i nie toczyć w nim dyskusje
Nie wylewajmy dziecka z kąpielą.
kameT pisze:Albo moderatorzy na bieżąco kasowali by stare posty.
Niby dlaczego? Posty z innych tematów po pewnym czasie nie są kasowane, więc nie rozumiem tego pomysłu.
kameT pisze:Albo tak jak mówiłem, nie prowadzić już tego.
Możesz proweadzić, ale bez robienia z tego mega filozofii. Jak sam napisałeś podstawowoe info jest na telepolis.pl. Z drugiej sytrony jakie masz możliwości tego prowadzenia? skoro nie będąc modem, nie możesz nawet łączyć postó itp.

Może zostawić rozwój wyadków swojemu losowi. Zobaczyć jak to będzie dalej. Jak ktoś założy jakiś temat w stylu: link, co o tym myślicie, to wiadomo --> kosz. Jeżeli powstanie coś sensownego to kontynuować w nim dyskusje.

#201540  autor: kameT
 12 lip 2007, 00:58
babeo pisze: Dobre pytanie. Po co takei publiczne żale i to w takim miejscu?
Tego nie zrozumiałeś. Kolejnym pytaniem na priv było właśnie po co ja to robię, a nie po co zakładam ten temat. Ale to chyba logiczne :roll:
babeo pisze:Z drugiej sytrony jakie masz możliwości tego prowadzenia? skoro nie będąc modem, nie możesz nawet łączyć postó itp.
Nie trzeba mieć uprawnień moda, aby coś robić na forum. Bynajmniej mi nie zależy na tej funkcji.
Niby dlaczego? Posty z innych tematów po pewnym czasie nie są kasowane, więc nie rozumiem tego pomysłu.
Skoro nie rozumiesz, to nie mów, ze nie rozumiesz, po prostu NIC nie pisz.

Co jest dla Ciebie megafilozofią?

--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .

#201746  autor: babeo
 12 lip 2007, 18:22
Słuchaj no chłopie. Robisz coś co w sumie jest niepotrzebne, bo takie info jak Ty podajesz na stronie głównej.
kameT pisze:Nie trzeba mieć uprawnień moda, aby coś robić na forum.
Taa to przypomnij sobie jak się buntowałeś, jak przy okazji jakijś nowej promocji pre paid ktoś założył temat przed Tobią: 'co wy robicie, ja je tworze'
kameT pisze:Albo moderatorzy na bieżąco kasowali by stare posty.
moja odp:
babeo pisze:Niby dlaczego? Posty z innych tematów po pewnym czasie nie są
kasowane, więc nie rozumiem tego pomysłu.
Twója wypocina:
kameT pisze:Skoro nie rozumiesz, to nie mów, ze nie rozumiesz, po prostu NIC nie pisz.
To mi wytłumacz! Dlaczego posty mają być kasowane? co to da?
kameT pisze:Co jest dla Ciebie megafilozofią?
Twóje zachowanie. Ctrl+C / Ctrl+V ze strony głownej telepolis + dodoanie kolorków i łał wielkie halooo, bo mały kamecik zrobił coś dla forum i chce za to oklaski.

Gdybyś chociaż robił to z sensem, ale Twój ostatni wyczyn ze skasowaniem opisu Orange Go na rzecz Nowego Orange Go, gdzie wiemy, że te dwie taryfy będą działay neizależnie było mega popisem Twoich kompetencji.
kameT pisze:Co można byłoby z tym zrobić?
Odpowiedziałeś sobie sam.
kameT pisze:Albo tak jak mówiłem, nie prowadzić już tego.
Jeżlei jednak już 'musisz to robić' to rób to po cichu, a nie z popmą, ze bez tego forum upadnie --> to jest własnie megafilozowia, której Ty nie rozumiesz i odiąc Twoim sposobem myślenia:
kameT pisze:Skoro nie rozumiesz, to nie mów, ze nie rozumiesz, po prostu NIC
nie pisz.
Tak będzie najlepiej 8)

#201818  autor: kameT
 12 lip 2007, 22:36
Ja nie będę tego komentował, po prostu to co piszesz jest "super extra" i masz rację. Jesteś starym wyjadaczem na forach internetowych i nie nie zamierzam się z Tobą kłócić.
Powiem tyle, jest Ciebie pełno w każdych tematach i zawsze masz najwięcej do powiedzenia. Ciekawe czy w realu też jesteś taki wygadany.
Proszę moderatora o zamknięcie tego tematu, bo pan Babeo nam już wszystko wyjaśnił.
babeo pisze:dodoanie kolorków i łał wielkie halooo, bo mały kamecik zrobił coś dla forum i chce za to oklaski.
P.S Za taki sarkazm powinien być mały warnik.

#201822  autor: babeo
 12 lip 2007, 22:42
kameT pisze:Powiem tyle, jest Ciebie pełno w każdych tematach i zawsze masz najwięcej do powiedzenia. Ciekawe czy w realu też jesteś taki wygadany.
Po co kłamiesz? Nie ma mnie w sieciach stacjonarnych (od tego mam inne forum), nie ma mnie w LG, nie ma mnie w NEC, nie ma mnie w Sagemach, bardzo mało mnie w SE, malutko w Samsungu ... więc wszędzie mnie nie ma :lol:
kameT pisze:Ciekawe czy w realu też jesteś taki wygadany.
Tak :-)
kameT pisze:Proszę moderatora o zamknięcie tego tematu, bo pan Babeo nam już wszystko wyjaśnił.
Po co ta ironia? Temat był by wypowiedzieli się wszyscy, a nie tylko ja 8)
kameT pisze:P.S Za taki sarkazm powinien być mały warnik.
Jednak Cię ciągnie do tego modowania :lol: :-D poza tym nie bądź taki 'poprawny' - zapomniałeś już, że niedawno sam miałeś ładnie zakamuflowane przekleństwo w nazwie użytkownika ;-)

#201880  autor: kameT
 13 lip 2007, 00:26
babeo pisze:nie bądź taki 'poprawny' - zapomniałeś już, że niedawno sam miałeś ładnie zakamuflowane przekleństwo w nazwie użytkownik
Nie każdy zna angielski xD I czyta te podpisy.
Po co kłamiesz? Nie ma mnie w sieciach stacjonarnych (od tego mam inne forum), nie ma mnie w LG, nie ma mnie w NEC, nie ma mnie w Sagemach, bardzo mało mnie w SE, malutko w Samsungu ... więc wszędzie mnie nie ma :lol:
Nie kłamie, jesteś krócej na forum ode mnie a masz więcej postów. Nie sądzę abyś spamował, bo masz zawsze dużo do powiedzenia.
babeo pisze: Tak :-)

Nie wątpię.
Jednak Cię ciągnie do tego modowania
Mylisz się. Zaglądam tylko do niektórych tematów. Moderator musi czytać wszystko w swoim dziale. Czyli bym się nie nadawał.

#201891  autor: maxomalny
 13 lip 2007, 01:18
Porównanie ofert pre-paid to bardzo dobra robota, najlepiej usunąć tam zbędne komentarze i zablokować tematy,wtedy zniknął by problem off-topic-u.

#206958  autor: szejkspir
 27 lip 2007, 15:06
Również uważam, że skrótowe zaprezentowanie ofert, tak jak zrobił to kameT, jest bardzo pomocne. Dzięki przyklejonemu tematowi Dario mamy szybki dostęp do czytelnego opisu wszystkich ofert. Tak poważne forum jak TELEPOLIS, powinno dysponować takim podsumowaniem. Jeśli chodzi o formę, jestem za zamknięciem tematów, niech zawierają tylko opisy taryf - dyskusje mogą toczyć się w innym miejscu. Zlikwiduje to problem zamieszania wprowdzanego przez nieaktualne posty. Pragnę również podkreślić, że nie spotkałem się jeszcze z podobnym przedsięwzięciem w sieci, na stronach konkurencji. Jeśli już, to były to często zestawienia nieprzejrzyste, przeważnie nieaktualne. Ergo, praca kameTa, jest w pewnym sensie unikatowa :) Dlatego zachęcam Cię do jej kontynuowania, już w zmienionej formie. :D

#207864  autor: kameT
 29 lip 2007, 23:00
Okey, mogę prowadzić to dalej... ale jestem za takim rozwiązaniem.

1. Wszystkie posty przenieść do kosza.
2. Tematy pozamykać.
3. Stworzyć osobny temat, w którym można by było zadawać pytania, w razie wątpliwości.
W każdym moim tamecie byłby odnośnik do tego tematu.

Jeśli pomysł tym razem nie odpowiada. Mogę tego dalej nie prowadzić...

#207866  autor: D@rio
 29 lip 2007, 23:06
kameT pisze:3. Stworzyć osobny temat, w którym można by było zadawać pytania, w razie wątpliwości.
W każdym moim tamecie byłby odnośnik do tego tematu.
a ten punkt jak sobie wyobrażasz? Bo jakoś ja nie mogę go sobie wyobrazić logicznie i sensownie....

Obrazek

#207868  autor: sabled
 29 lip 2007, 23:11
A ja to widzę tak:
1. Osobne, przypięte tematy aktualizowane przez kameT, o najnowszych ofertach. Coś gdzie nie można dawać komentarzy.
2. Osobne, przypięte tematy gdzie można dyskutować o nowych promocjach.

#207870  autor: kameT
 29 lip 2007, 23:15
sabled, to nie przejdzie.

Raz, że modzi mieliby dodatkową pracę. A dwa, po co spamować tematy. To nie ma sensu.

Dario, chodziło mi o to, że powstaje jeden nowy temat, który jest zbiornikiem wszystkich wypowiedzi, na temat każdej oferty. Żeby nie zakładać dla każdej z osobna, bo te zakładają zwykli userzy dla poszczególnej promocji.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2007, 23:17 przez kameT, łącznie zmieniany 1 raz.

#207871  autor: przemek910
 29 lip 2007, 23:16
kameT pisze:1. Wszystkie posty przenieść do kosza.
Po co?
1 pkt wiąże się z 3cim.

Można rodzielić temat i zrobic z niego dwa odrebne.

kameT pisze:2. Tematy pozamykać.
i co przy każdej nowej promocji w danej ofercie prepaid będziesz zawracał 4 litery moderatorom by Ci na chwilę otworzyli temat?
Przy zablokowanym temacie nie możęsz edytowac swoich postów.

Kolejny 4 punkt. Tematy te zgineły by w gąszczu nowych. Automatycznie leci w dół, gdy nowe są dodawane.

Tematy te więc musiałyby być przyklejone, ale czy warto robić choinke z działu?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#207872  autor: kameT
 29 lip 2007, 23:19
kin, fakt nie jestem moderatorem.. nie pomyślałem o tym. Temat nie musiałby zamykany... zabronić wypowiedzi i tyle :mrgreen:

[ Dodano: 2007-07-29, 23:21 ]
kin pisze: Tematy te więc musiałyby być przyklejone, ale czy warto robić choinke z działu?
Po co choinka ? Jest temat, który jest przyklejony... jak komuś będzie zależało to sobie znajdzie info.
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=10715

[ Dodano: 2007-07-29, 23:26 ]
Albo po prostu pozostać przy tematach, które są zakładane przez userów.
Zresztą to co ja robię i tak nie ma wiekszego sensu... przecież ja tylko dodaje kolorki, robię wielkie halo i czekam na oklaski...