D@rio pisze:więc, kto ma racje?

..ja jemu wierzę...
To może ma włączony jakiś pakiet albo usługę "no limit", albo też mieszka w takim stanie, gdzie ta usługa oferowana jest za darmo, ale nie wydaje mi się, bo na stronie T-Mobile i Cingular są normalnie podane ceny za wysyłanie i odbieranie smsów i informacje o różnych pakietach. Proponowana oferta zależy jednak też od stanu, w którym się mieszka. Na pewno , jeżeli ktoś mieszka w stolicy Kalifornii, to się za to płaci, bo sprawdzałem oferty dla Sacramento. Nie będę się upierać, że wszędzie się płaci, bo tego nie sprawdzałem, ale wiem, że do swojej rodziny i znajomych smsów mam nie wysyłać, bo za to
płacą. Na stronie Sprint/Nextel nie mogłem znaleźć nic o smsach. Było tylko coś o jakichś pakietach i wiadomościach na Walkie-Talkie.
[ Dodano: 2007-05-05, 09:34 ]
Być może przyjaciel ma jakąś taką taryfę, gdzie nie tylko są Mobile to Mobile, Weekends, Nights unlimited, ale i smsy. Teoretycznie na stronie T-Mobile/Cingular jest podane, że wiadomość wysłana i odebrana kosztuje 5-15ct.
[ Dodano: 2007-05-05, 09:44 ]
Trochę pogrzebałem na stronie T-Mobile i już wiem chyba, dlaczego szwagier przyjaciela ma
"darmowe smsy".
For $4.99 per month* you get 400 messages of any type!
For $9.99 per month* you get 1,000 messages of any type!
$14.99 per month* gets you all you could want: unlimited messages!
Usługa nazywa się Messaging Value Bundles. Liczą się wiadomości wysłane i odebrane, nieważne czy smsy, mmsy. Pewnie w pozostałych sieciach jest podobnie
[ Dodano: 2007-05-05, 09:51 ]
W Cingular wszystko jest też opisane w
"Messaging and Media Bundles". Jest wiele pakietów do wyboru. Nielimitowane wysyłanie wszędzie kosztuje 20 dolców.