Gdybym był ich klientem, to bardzo przeszkadzałby mi nędzny roaming w ramach UE, który w Playkarcie dostępny jest tylko w:
Austrii, Estonii, Finlandii, Grecji, Irlandii, Luksemburgu, na Łotwie, Słowacji, Węgrzech, w Niemczech i Wielkiej Brytanii.
To zaledwie 11 krajów na 26. Przede wszystkim brakuje mi Czech, Francji, Holandii, Belgii, Hiszpanii. Mają jeszcze pracować nad roamingiem i powiększać listę partnerów. Poza tym wielu klientów skarży się na to, że roaming działa tylko teoretycznie za granicą w tych krajach, gdzie ma to być możliwe, a nie mogą wysłać smsa/mmsa ani zadzwonić. W Niemczech partnerem jest tylko
E-Plus, który zasięgiem w mniejszych miastach i poza miastami nie zachwyca.
Poza tym lubię zasilać swojego prepaida w bankomacie, a w Play nie jest to jak na razie możliwe. W TT mogę poza tym zasilić kartę od razu na maks. 12 miesięcy, wyjechać z Polski, zabrać kartę ze sobą i nie martwić się, że kasa zniknie albo kogoś zobowiązywać, żeby mi kupił kartę, bo muszę za ileś tam czasu doładować, żeby zachować numer.
Ogólnie jednak oferta Play bardzo mi się podoba i mógłbym nawet do nich przejść, ale w TT uzbierało mi się zbyt dużo EJ i kasy z podwójnych doładowań i jakichś promocji i teraz muszę to wydzwonić, a konto mam ważne do końca listopada.
Wysłałem ostatnio pytanie na
[email protected] i mi mejla zwróciło, bo takiego adresu nie ma. OK powinno być napisane małymi literami, czyli
[email protected] Na ich stronie są te 2 adresy mejlowe do OK i jeden z nich nie działa.
Bardzo podoba mi się też, że obiecują zmieniać/udoskonalać ofertę co 6-8 tygodni. W połowie maja chcą coś zmienić w Playkarcie, bo podobno na początku popełnili kilka błędów.