• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #131822  autor: robinho
 10 gru 2006, 22:32
witam, czy dziala Wam przekazywanie polaczen? u mnie od wczoraj przy probie zmiany numeru lub ustawienia od nowa dostaje komunikat NIE GOTOWE.
czyzby wycofali ta usluge?

#131824  autor: D@rio
 10 gru 2006, 22:35
a próbowałeś kodem, aktywować? Nie z menu telefonu?

Jeśli to nie pomoże to będziesz musiał zgłosić problem w BOU...

Obrazek

#131840  autor: robinho
 10 gru 2006, 23:18
glupio sie przyznmac ale nie znam kodow ekspresowych na przekazywanie polaczen :( do kazdej opcji jest kod czy jeden wspolny "przekaz wszystkie polaczenia" ?

znalazlem kody tutaj: http://www.cengsm.org/kody_sieciowe.php

niestety ta droga tez nie dziala:(

#131843  autor: D@rio
 10 gru 2006, 23:29
no dokladnie, o tych kodach mowie. No to musisz zadzwonic do BOA i zglosic problem...

Obrazek

#144656  autor: robinho
 22 sty 2007, 20:44
moze komus sie przyda:

okazalo sie ze aby moc przekazywac polaczenia w TT trzeba wlaczyc poczte glosowa, anulowac wszytskie przekazy (jakos chyba #2##) i dopiero mozna przekazywac polaczenia na inne numery.
niestety nie mozna jednoczesnie korzystac z przekazow i uslugi KTO TAM(tej co smsuje ze ktos dzwonil), mimo ze moznaby bezkolizyjnie ustawic KTOTAM dla polaczen "gdy zajete" a przekazanie na inny numer dla "niedostepny/poza zasiegiem"...

#145752  autor: mdomek
 25 sty 2007, 18:29
Bo poczta glosowa i "Kto Tam" to własnie przekierowania na inny numer z tego co sie orientuje... I właśnie dlatego można używać tych usług o których mówisz w 'rozłącznych' przypadkach.

Tak w ogole, to pierwsze słysze, ze można w prepaidzie ustawić przekazywanie połączeń na dowolny numer ;) gdzie można znaleźć jakieś info na ten temat ?

/edit: juz znalazłem, dzieki :)

#146070  autor: robinho
 26 sty 2007, 16:42
dla mnie nie jest to takie oczywiste poniewaz KTOTAM = przeniesienie rozmowy na nr 602953200 a poczta glosowa = przeniesienie rozmowy na zupelnie inny numer (chyba 602952200).
skoro te uslugi dzialaja na roznych numerach to nie rozumiem w czym problem aby w zaleznosci od roznych stanow(zajety,niedostepny,nie odbieram) ustawic rozne numery.
pewnie jakies ograniczenia w sofcie maja

#146091  autor: mdomek
 26 sty 2007, 17:21
hmm, w takim razie chyba Cie źle zrozumiałem :)
...mimo ze moznaby bezkolizyjnie ustawic KTOTAM dla polaczen "gdy zajete" a przekazanie na inny numer dla "niedostepny/poza zasiegiem"...
Miało chyba znaczyć, że taka opcja jest teoretycznie możliwa, jednak nie da sie jej ustawić. Ja zrozumialem, ze da sie tak ustawić. ;)

#146124  autor: robinho
 26 sty 2007, 18:35
dokladnie tak, teoretycznie powinno sie dac. niestety praktycznie nie mozna.
szkoda ale i tak nie jest zle bo przekazywanie polaczen w tt jest bardzo przydatne - wychodze na impreze i ustawiam sobie przekierowanie rozmow na innego tt w siemensie c35 wiec jak go strace bedac w innym stanie swiadomosci to i tak zalowac nie bedzie czego :D
pozdrawiam