• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #134206  autor: b@sho
 20 gru 2006, 00:04
dobra wiadomosc dla uzytkownikow orange, obnizyli dlugosc stazu w tej promce do 3 miesiecy.
wszyscy ktorzy sa dluzej niz 3 miechy dzwonia za 5gr :P
19. Opłata za połączenie z numerem wybranym w ramach Usługi wynosi:
- 12 gr z VAT za minutę, jeśli staż Użytkownika w sieci Orange wynosi do 3 miesięcy albo
- 5 gr z VAT za minutę, jeśli staż Użytkownika w sieci Orange wynosi powyżej 3 miesięcy.
Staż Użytkownika w sieci Orange w rozumieniu niniejszego regulaminu oznacza czas przez jaki Użytkownik korzystał
z ofert POP, Jedna Idea na kartę, Dla Każdego, Nowy POP, Orange Go, Idea Mix, Jedna Idea mix albo Twój Mix, przy czym czas
korzystania z poszczególnych ofert może być sumowany.
pod tym linkiem jest pelny regulamin:
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 637558.pdf

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#134227  autor: D@rio
 20 gru 2006, 09:43
brawo!

Obrazek

#134240  autor: babeo
 20 gru 2006, 10:49
No aż nie wierzę :shock: jedna jaskółka wiosky nie czyni, ale może coś sie ruszyło.

b@sho, a Ty co tak często czytasz regulaminy i szukasz zmian :mrgreen:

#134267  autor: b@sho
 20 gru 2006, 14:05
babeo83 mam takie zboczenie :mrgreen: :P ale chyba wychodzi ono na dobre :wink: poprostu lubie od czasu do czasu sprawdzac regulaminy czy sie nic nie zmienilo, bo mozna na tym zaoszczedzic troche, czyli dluzej rozmawiac. jednego popa przerzucilem juz do orange go :wink: dobrze ze okresy sie sumuja bo niechcialo mi sie przelaczac popa na okraglo :P
chodz w regulaminie migracji napisali ze:
7. W przypadku migracji z oferty StartPOP Na Okrągło na Orange Go pozostaje funkcjonalność Na Okrągło.
jednalk mam regulamin z 2005 roku i nie chce sprawdzac czy przypadkiem sie nie zmienil :mrgreen:

[ Dodano: 2006-12-20, 14:18 ]
ps. z tym jaskolkami to orange ostatnio pomalutku coraz wiecej ich robi, bo wczesniejsza dla mnie bylo promocja drugie tyle :wink:

#134278  autor: Pawrzes
 20 gru 2006, 14:29
Ja informację o skróceniu czasu stażu widziałem na konkurencyjnym wortalu...

Krok w dobrym kierunku. Jeszcze gdyby opłata miesięczna za usługę była niższa to już byłoby znacznie lepiej...

Pozdrawiam

#134280  autor: b@sho
 20 gru 2006, 14:32
oj Pawrzes... tez widzialem a nawet widzialem info w ogloszeniach dla prasy na stronie ornage :P i co z tego :?: :wink: jesli chodzi o zmniejszenie oplaty to w to juz nie wierze, ta 5 i tak szybko sie zwraca :wink:

#134282  autor: Irek
 20 gru 2006, 14:34
Z tego co się doczytałem to teraz są chyba trzy miesiące, Co do tych 5 złotych za jeden numer to nie jest to chyba dużo w przypadku jak ktoś sporo rozmawia. Osoby, które rozmawiają mniej mogą wybrać podobną ofertę w POPie za 2 złote za numer i 15 groszy za minutę połączenia. ;)

"And one more thing..."

#134312  autor: oprych
 20 gru 2006, 15:33
Uważam, zę to naprawdę świetna informacja! Jeszcze tylko dodaliby tam smsy za grosz w pakiecie i POP byłby praktycznie niepotrzebny. A co do ceny aktywacji, uważam, że nie ma się co czepiać, przeciez 5 zł to już nie przesadzajmy, co to za problem

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#134403  autor: Irek
 20 gru 2006, 19:13
Nie no ja się nie czepiam 5 złotych bo to dla mnie nie nie jest problem, lecz dla wielu niestety jeszcze tak. Nie każdy może sobie na to pozwolić. Zapewne 1/10 osób będzie się zastanawiała czy skorzystać czy nie.

"And one more thing..."

#134412  autor: babeo
 20 gru 2006, 19:34
Panowie musze niestety Was zmartwić, zobaczcie regulamin. Dokładna nazwa to:
Kod: Zaznacz cały
"Promocja świąteczna usługi Przyjaciele” w Orange Go
obowiązuje od 18 grudnia 2006 r. do 14 stycznia 2007 r.
:|

Jak Wy to rozumiecie?

#134464  autor: b@sho
 20 gru 2006, 22:33
babeo83 aj ci powiem ze rozumiem to tak. ta promka jest teraz na swieta, a potem czyli 14 czy 15 wraca do starych zasad na jakich byli przyjaciele przed swietami, czyli bez darmowych weekendow, i teraz tylko pytanie czy zostawia te 3miesiace czy znow wroca do 12, ale tego nikt nie wie, anwet chyba oni sami w orange, ja wiem ze na switea oplaca sie przejsc z popa na orange go i juz, a potem zobaczymy co dalej :wink:

#134467  autor: babeo
 20 gru 2006, 22:38
b@sho, a właśnie po przejściu z POPa do GO liczy się nam już staż? tzn to chodzi o staż w Orange czy GO?

#134470  autor: b@sho
 20 gru 2006, 22:40
odpowiem wycinkiem regulaminu :wink: zreszta wyzej w pierwszym poscie specjalnie tez to zostawilem:
Staż Użytkownika w sieci Orange w rozumieniu niniejszego regulaminu oznacza czas przez jaki Użytkownik korzystał
z ofert POP, Jedna Idea na kartę, Dla Każdego, Nowy POP, Orange Go, Idea Mix, Jedna Idea mix albo Twój Mix, przy czym czas
korzystania z poszczególnych ofert może być sumowany.

#134472  autor: babeo
 20 gru 2006, 22:43
b@sho, racja. Nie zauważyłem ;-)
Ostatnio zmieniony 20 gru 2006, 22:57 przez babeo, łącznie zmieniany 1 raz.

#134519  autor: oprych
 21 gru 2006, 00:13
babeo83, napewno staż z popa się liczy. Co do 5 groszy, szkoda że to tylko promocja, ale jutro dokładnego info dowiem się w biurze

#134536  autor: szejkspir
 21 gru 2006, 09:21
Ciekawa, naprawde ciekawa promocja :D Orange robi małe kroczki naprzód.
oprych pisze:Jeszcze tylko dodaliby tam smsy za grosz w pakiecie i POP byłby praktycznie niepotrzebny.
Nie wiem czy POP byłby porzebny czy nie (chociaż może rzeczywiście, lepiej się nie dublować), ja bym powiedział, że Orange Go stałby się wtedy naprawdę atrakcyjny (choć nie twierdzę, że teraz nie jest :wink: ) i mógł swobodnie konkurować z pozostałymi pre-paidami.
Co do 14 stycznnia, może "weekendy" zlikwidują, ale tych 3 m-cy to chyba nie. Przecież nie będą odbierać 5gr osobom, które są w Orange od 3 m-cy :| . Pozostaje się zatem cieszyć :D
Prawdopodobnie konkurencja nie ma takiego refleksu jak b@sho :wink: , niech Orange wykona jeszcze kilku posunięć w krótkim czasie i ciekawe co wtedy zrobią pozostali operatorzy? Może w TT obniżą te 19gr z "Tanimi Numerkami", przecież są one bezużyteczne wobec istnienia MEGApakietu :| ... Ale to nie dyskusja na ten temat :wink:

#134655  autor: oprych
 21 gru 2006, 14:38
Włąśnie przed chwiląuzyskałem informację z telefonicznego BOK. Do 14 stycznia dostępne są te darmowe weekendy (z wyłączeniem weekendów świątecznych). Natomiast usługa przyjaciele dla osób ze stażem 3 miesięcy jest NA STAŁE!!! :-D

#134694  autor: b@sho
 21 gru 2006, 15:44
oprych jest to w takim razie bardzo dobra wiadomosc, bedzie trzeba zostawic sobie aktywke z popa i przelaczyc :wink: