• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 7 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
 #1177137  autor: Remington
 13 sie 2024, 20:17
Dobrze, wyjaśniliście swój punkt widzenia - wróćmy do przedmiotu dyskusji czyli kary za nieaktywność.

Ktoś w komentarzu na portalu słusznie zauważył, że operatorzy (nie dotyczy Odnowy ani TM) pobierają tę opłatę równolegle do opłaty za ważność konta:
- w Plusie za 10 lub 29 zł
- w Orange za od 9 do 29 zł (jeszcze)
- w PnK 3.0 za 60 zł
kupujemy z góry rok ważności, a każdy z nich (Orange się wycofało) dodatkowo liczy do 60 zł kary gdy zbyt mało wydamy.

Szczerze liczę na stanowcze działania UOKiK.
 #1193182  autor: Remington
 25 cze 2025, 11:17
Mimo udzielanych wcześniej odpowiedzi o trwających postępowaniach wobec Play i Plusa ws. kary za brak oczekiwanej przez operatora aktywności, dopiero teraz UOKiK oficjalnie o nich informuje:
https://www.telepolis.pl/wiadomosci/uokik-play-pakiet

Argumenty takie jakie już padały w naszej dyskusji. Wydaje mi się, że klienci obu sieci mogą być spokojni o wycofanie tej opłaty i zwrot pobranych dotąd środków.

Inną kwestią jest praktyka stosowana przez TM. Przypomina mi się spór czy w TM jest to bardziej "usługa" czy bardziej "kara" - o tyle usługa, że oferuje ona coś dodanego ponad to co jest w cenniku (tj. wydłużenie konta ponad okres przewidziany dla doładowań), a karą jest o tyle, że płacimy jeśli nie wydłużyliśmy konta w sposób płatny (kupując coś lub doładowując). I właśnie ta arbitralność - tj. fakt, iż ten płatny "ficzer" został narzucony wszystkim klientom, a nie jedynie chętnym - z pewnością jest do podważenia. Kto chce, niech pisze do UOKiK.
 #1193199  autor: KC-KARLOS
 25 cze 2025, 16:46
A ja będę bronił rozwiązania T. Kto za 1 grosz awaryjnie wydłuży czas wychodzących o 1 miesiąc? NIKT. Każdy woła o doładowanie - przeważnie za 20-25 / 30-35 zł.
Poza tym każdy pakiet cykliczny ustawia wychodzące o 60 dni (również w tuBiedronce, gdzie mamy ograniczoną sieć zasileń i dostępności starterów - sklepy Jeronimo Martins Polska, a tylko w tej ofercie sumujemy wychodzące zasileniami do 12 miesięcy). A wydłużenie wychodzących to brak pobrania opłaty za wydłużenie konta - to odbywa się w ostatnim dniu wychodzących.

Ganić trzeba Playa i Plusa, że kradną kasę z konta, gdy nawet używamy usług nabytych za darmo / z rabatem i wyłącznie saldo 0,00 ratuje nas z daniny.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
  • Strona 7 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6