Raczej powinna być odnowa
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Nie "raczej" a na 100%. Startery z taryfami, na które już nie przejdziemy są dostępne do wyczerpania zapasów.

Czy w Play nadal są dostępne miesięczne pakiety (rozmowy/SMSy/internet), które się NIE odnawiają automatycznie? Czy wszystko jest już cykliczne?
Jeśli jedyna opcja to cykliczny pakiet to czy po jego wykupieniu da się zrezygnować z auto-odnawiania czy po prostu trzeba poczekać do ostatniego dnia i wyłączyć pakiet ręcznie*?
*wiem, że jak się nie ma wystarczających środków na koncie to pakiet sam się wyłączy, ale akurat niestety mam wystarczające saldo.
Jeśli jedyna opcja to cykliczny pakiet to czy po jego wykupieniu da się zrezygnować z auto-odnawiania czy po prostu trzeba poczekać do ostatniego dnia i wyłączyć pakiet ręcznie*?
*wiem, że jak się nie ma wystarczających środków na koncie to pakiet sam się wyłączy, ale akurat niestety mam wystarczające saldo.
aster: takie pakiety masz na taryfie odNOWA - z bezterminową ważnością oraz nieodnawialne w Fakcie.
Na taryfach Formuła PNK, PNK, PNK Lubię To czy PNK RWK można kupić:
* 100 minut do Play i na stacjonarne na 30 dni za 5 zł (max 3 paczki w miesiącu kalendarzowym),
* 30 minut do każdej krajowej sieci za 6 zł (1x w miesiącu),
* smsy nielimitowane na 7 dni za 5 zł,
* no-limit sms na 30 dni za 10 zł
paczki internetowe nieodnawialne na 30 dni:
* 0,5GB za 5zł,
* 2GB za 10zł,
* 3GB za 15zł,
* 5GB za 20zł oraz
* 15GB za 30zł (paczki GB podwojone do aktywacji po zasileniu konta w aplikacji Play24 w ciągu ostatnich 30 dni).
Na taryfach Formuła PNK, PNK, PNK Lubię To czy PNK RWK można kupić:
* 100 minut do Play i na stacjonarne na 30 dni za 5 zł (max 3 paczki w miesiącu kalendarzowym),
* 30 minut do każdej krajowej sieci za 6 zł (1x w miesiącu),
* smsy nielimitowane na 7 dni za 5 zł,
* no-limit sms na 30 dni za 10 zł
paczki internetowe nieodnawialne na 30 dni:
* 0,5GB za 5zł,
* 2GB za 10zł,
* 3GB za 15zł,
* 5GB za 20zł oraz
* 15GB za 30zł (paczki GB podwojone do aktywacji po zasileniu konta w aplikacji Play24 w ciągu ostatnich 30 dni).

Dzięki, czyli w PNK RWK będe musiał sam dezaktywować pakiet jeśli wybiorę opcję "all-inclusive."
Szkoda tylko, że Play stosuje nieprzyzwoity chwyt w postaci dosłownego kasowania pakietu w przypadku rezygnacji z niego zamiast pozwolić na wygaśnięcie wykupionych usług zgodnie z opłaconą ich ważnością.
Szkoda tylko, że Play stosuje nieprzyzwoity chwyt w postaci dosłownego kasowania pakietu w przypadku rezygnacji z niego zamiast pozwolić na wygaśnięcie wykupionych usług zgodnie z opłaconą ich ważnością.
aster: dlatego polecam taryfę Formuła PNK. Tam masz nadal dostępne fajne pakiety, które w dobie droższego cennika podstawowego wrócą do łask dla niektórych:
> Formuła SMS za 7 zł/mc: 100 MB + nielimitowane smsy. MB przechodzą na kolejny cykl, a jeśli wyłączysz odnawianie, środki nie zostaną skasowane, możesz je zużyć do końca ich ważności - kupiłeś = Twoje.
> Formuła 3w1 za 14/mc: 1 GB + nielimitowane minuty w Play + nielimitowane smsy do wszystkich (SD w Play kosztuje obecnie 9 zł), pierwsze 7 dni za darmo dla nowych
> Formuła 4w1 za 21/mc: 2 GB + no-limit minut w Play + no-limit smsy do wszystkich + 9 groszy za minutę poza Play (minuta normalnie kosztuje 79gr).
> Formuła Unlimited na 30 dni za 25 zł: nielimitowane minuty i smsy do wszystkich + 6 GB.
Do tej taryfy przejdziesz poprzez kod *163# z poziomu taryfy Fakt Mobile. Aktywacja Formuł w Play24Menu *111#
> Formuła SMS za 7 zł/mc: 100 MB + nielimitowane smsy. MB przechodzą na kolejny cykl, a jeśli wyłączysz odnawianie, środki nie zostaną skasowane, możesz je zużyć do końca ich ważności - kupiłeś = Twoje.
> Formuła 3w1 za 14/mc: 1 GB + nielimitowane minuty w Play + nielimitowane smsy do wszystkich (SD w Play kosztuje obecnie 9 zł), pierwsze 7 dni za darmo dla nowych
> Formuła 4w1 za 21/mc: 2 GB + no-limit minut w Play + no-limit smsy do wszystkich + 9 groszy za minutę poza Play (minuta normalnie kosztuje 79gr).
> Formuła Unlimited na 30 dni za 25 zł: nielimitowane minuty i smsy do wszystkich + 6 GB.
Do tej taryfy przejdziesz poprzez kod *163# z poziomu taryfy Fakt Mobile. Aktywacja Formuł w Play24Menu *111#

KC-KARLOS: dzięki, taki pakiet za 21zł by mi się przydał bo obecnie najtaniej mam za 30zł a często przylatuję na znacznie krócej niż miesiąc i nie potrzebuję np. 30GB transferu tylko 2GB mi w zupełności wystarcza.
Muszę tylko poszukać jak wygląda przedłużenie ważności konta/połączeń wychodzących dla Formuły PNK pod kątem doładowań. W PNK RWK obecnie trzeba zrobić doładowanie o wartości 100zł aby mieć prawdziwy RWK (dawniej wystarczyło 5zł dorzucić...) tak więc z chęcią się rozejrzę jak to wygląda przy innych taryfach...
Muszę tylko poszukać jak wygląda przedłużenie ważności konta/połączeń wychodzących dla Formuły PNK pod kątem doładowań. W PNK RWK obecnie trzeba zrobić doładowanie o wartości 100zł aby mieć prawdziwy RWK (dawniej wystarczyło 5zł dorzucić...) tak więc z chęcią się rozejrzę jak to wygląda przy innych taryfach...
aster: polecam opcję za 25, wtedy masz nielimitowane połączenia i 6 GB. Włączysz to pod kodem *111# w sekcji Formuły. Musisz mieć taryfę "Formuła Play Na Kartę".
Co do doładowań, jest jak w każdej ofercie za wyjątkiem Virgin czy Faktu lub odNOWY, czyli 5 zł=5 dni, 10 zł=10 dni, 25 zł to 30 dni, 50 zł=100 dni, a 100 zł to 150 dni wychodzących.
Co do doładowań, jest jak w każdej ofercie za wyjątkiem Virgin czy Faktu lub odNOWY, czyli 5 zł=5 dni, 10 zł=10 dni, 25 zł to 30 dni, 50 zł=100 dni, a 100 zł to 150 dni wychodzących.

Zupełnie nie rozumiem, dlaczego tak bardzo upierasz się przy starych taryfach Play, które dla kogoś bywającego jedynie sporadycznie wcale nie są korzystne. W Fakcie (to też ich taryfa) no limit rozmów i SMS-ów wyniósłby Cię w miesiącu kalendarzowym maks. 15 zł (choć jeśli wystarczy Ci 300 minut i SMS-ów to kupisz taki pakiet jednorazowy za zaledwie 9 zł), a 2GB byś dokupił za 5 zł. Rok ważności środków po każdym doładowaniu.
Ciąg dalszy w wątku o Fakt Mobile: viewtopic.php?p=1190146#p1190146
Jak to jest z tym PNK 3.0. Po przejściu ile jest ważny numer na przychodzące?
No i drugie pytanie, czy da się przechodzić kodem między PNK 3.0 i FM w kółko dla samego utrzymania numeru?
No i drugie pytanie, czy da się przechodzić kodem między PNK 3.0 i FM w kółko dla samego utrzymania numeru?
lu33: piszesz nie na temat. Zgodnie z cennikiem taryfy PNK 3.0 - ważność konta na przychodzące 30 dni pod warunkiem braku kasy na koncie.
Tak, możesz migrować do Faktu, ale jednorazowo (po migracji zasilasz konto raz za 5 zł i masz konto ważne rok bez ekstra opłat). Dalsze pytania kieruj do wątku o ofercie ogólnej Play na kartę.
Tak, możesz migrować do Faktu, ale jednorazowo (po migracji zasilasz konto raz za 5 zł i masz konto ważne rok bez ekstra opłat). Dalsze pytania kieruj do wątku o ofercie ogólnej Play na kartę.

Ten PNK 3.0 to niezła pułapka. Wczoraj w nocy w aplikacji kliknąłem na 'Zmień taryfę' i jedyna opcja, która wyskoczyła to właśnie PNK 3.0. Zgodnie z planem zmieniłem taryfę.
Teraz zaś w aplikacji jak klikam na 'Zmień taryfę' to wyskakuje na dole ekranu komunikat: "Taryfa nie może być chwilowo zmieniona. Spróbuj później."
Tak było rano, popołudniu i teraz przed chwilą.
Ja akurat będę się jeszcze dzisiaj przenosił kodem na inną taryfę, ale jak ktoś nie jest świadomy takiej możliwości i cały czas próbuje się wydostać tylko przez apkę to może odnieść wrażenie, że ugrzązł na dobre w taryfie 3.0. Bo coś mi podpowiada, że komunikat kończący się słowami "Spróbuj później" wcale się nie zmieni...
Teraz zaś w aplikacji jak klikam na 'Zmień taryfę' to wyskakuje na dole ekranu komunikat: "Taryfa nie może być chwilowo zmieniona. Spróbuj później."

Ja akurat będę się jeszcze dzisiaj przenosił kodem na inną taryfę, ale jak ktoś nie jest świadomy takiej możliwości i cały czas próbuje się wydostać tylko przez apkę to może odnieść wrażenie, że ugrzązł na dobre w taryfie 3.0. Bo coś mi podpowiada, że komunikat kończący się słowami "Spróbuj później" wcale się nie zmieni...

Wiemy o tym od dawna, doprowadziliśmy nawet do powstania tego artykułu:
https://www.telepolis.pl/wiadomosci/pla ... ntrowersje
Ta sytuacja wynika z faktu, że PnK 3.0 jest obecnie jedyną taryfą prepaid oferowaną pod marką Play. Jej zmiana na Virgin nie jest możliwa, a na Fakt tylko przez konsultanta. A że jeszcze działa zmiana kodem… należy się cieszyć i liczyć, że jutro jej nie wyłączą.
Widział ktoś startery z Play na Kartę 3.0? Jak one wyglądają?
mozecie mi wytlumaczyc jakie to sa te nowosci w rejestracji SIM bo ja nie widze tych nowosci
Przeciez rejestracja przez play24 byla od dawna
Przeciez rejestracja przez play24 byla od dawna
Wczoraj zmianiałem z PnK 3.0 na Fakt kodem bez problemu.
Ile się da wycisnąć na nowym starterze play internetu? Ostatnio korzystałem z virgin, bo jest 30 GB gratis, 100 gb za zgody, później 150 na start, to jeszcze można później dołożyć do gigamax, żeby nie marnować kasy.
W Play pewnie nie jest tak różowo?
W Play pewnie nie jest tak różowo?
Mam kila różnych starterów Play - czy z każdego z nich można bez problemu przejść do Faktu za pośrednictwem PnK 3.0 kodami?
Takie nazwy na starterach pod kodem kreskowym u góry:
1) FORMUŁA Play na Kartę (z przodu napis 4800 GB albo 1200 GB albo 15 GB w środku na opakowaniu foliowym)
2) FORMUŁA Play na Kartę 200 GB
3) Internet na Kartę w Play 2.0 5 zł - czy tutaj może być problem i czy jednak są jakieś metody?
Czy któraś z tych taryf na start ma coś fajnego co by można było wykorzystać na starcie przed przejściem do Faktu albo nawet dłużej?
Mam jeszcze startery OdNowa, ale to wiadomo, że działa przechodzenie.
Takie nazwy na starterach pod kodem kreskowym u góry:
1) FORMUŁA Play na Kartę (z przodu napis 4800 GB albo 1200 GB albo 15 GB w środku na opakowaniu foliowym)
2) FORMUŁA Play na Kartę 200 GB
3) Internet na Kartę w Play 2.0 5 zł - czy tutaj może być problem i czy jednak są jakieś metody?
Czy któraś z tych taryf na start ma coś fajnego co by można było wykorzystać na starcie przed przejściem do Faktu albo nawet dłużej?
Mam jeszcze startery OdNowa, ale to wiadomo, że działa przechodzenie.