• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 444 z 446
  • 1
  • 442
  • 443
  • 444
  • 445
  • 446
 #1188864  autor: paw
 07 mar 2025, 13:31
Przeglądam regulamin FM i wiadomo wszystko po 0,15zł ale co mnie zaciekawiło:

CENNIK USŁUG PODSTAWOWYCH W OFERCIE FAKT MOBILE.
Tabela nr 1: Cennik jednostek rozliczeniowych na usługi podstawowe:
8.Transmisja danych na terenie Rzeczypospolitej Polskiej w zasięgu Sieci Telekomunikacyjnej P4 - Bezpłatne
O co chodzi?
 #1188866  autor: KC-KARLOS
 07 mar 2025, 13:39
paw: jakbyś przeczytał do końca ten punkt z darmową transmisją, to byś się dowiedział, dlaczego ta transmisja jest darmowa - maksymalna prędkość 32 kbps. Zarówno bez pakietu jak i po jego wyczerpaniu.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188867  autor: paw
 07 mar 2025, 13:46
KC-KARLOS - zastanawiam się i czytam regulamin FM bo interesuje mnie opcja za 15zł a potem za free.
Będę miał minuty, sms ale nie chcę uruchamiać żadnego pakietu GB. Ile będą mnie kosztowały GB (lub MB) bo w Play jest parę groszy za 300/500mb ale nie więcej niż 5zł (przynajmniej tak było).
 #1188872  autor: KC-KARLOS
 07 mar 2025, 14:06
paw: jeśli nie kupisz pakietu - to net jest darmowy, ale w prędkości do 32 kbps. Nie ma tutaj żadnej filozofii.
Taka sytuacja jest też aktualnie w Virgin, taryfie Play Na Kartę Lubię To, PNK 2.1 oraz PNK 2.1 PL.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1189049  autor: Jebiedronke
 11 mar 2025, 10:37
Czy ja dobrze zrozumiałem że te darmowe minuty/sms/mb z kodów promocyjnych można przedłużać i nazbierać ich miliard o ile nie przegapię żadnego tygodnia bo jeśli w jednym tygodniu nie wpiszę danego kodu to całe zebrane darmówki przepadają? :|
 #1189052  autor: PiotrG-dz
 11 mar 2025, 12:05
Tak właśnie będzie no chyba ,że dojdzie też do zaplanowanej awarii na wysyłanie kodów co zdarza się raz na rok. :)
 #1189060  autor: MariuszY
 11 mar 2025, 14:34
Jebiedronke pisze:
11 mar 2025, 12:26
mhm, no czytałem właśnie że wtedy kombinujecie z kupieniem pakietu za 3 ziko żeby to przedłużyć. działa to dalej?
Działa. Z tym że pakiet za 3zł jest zużywany po minutach/sms/danych z kodów, więc jak uzbierasz "miliard" to z tego co zawiera pakiet za 3zł nie skorzystasz (to się nie sumuje i profity z pakietu znikają po terminie ważności). Ta takie koło ratunkowe na wypadek awarii systemu - planowanej czy nie.
Nawet jeśli należysz do grupy januszy jak ja, lepiej traktuj zbieranie benefitów z kodów jako zabawę. Wtedy strata np. 1500 minut na dwóch numerach (jak kiedyś u mnie) mniej boli :wink:
 #1190146  autor: aster
 31 mar 2025, 19:19
Ciekawe, czyli prawdziwy "Playowski RWK" nadal funkcjonuje... ale tylko w Fakcie. :)

Rozumiem, że przejście z PNK RWK nie powoduje utraty salda głównego?

Czy istnieje ryzyko bycia wyciągniętym z sieci Play bez wcześniejszego uprzedzenia, np. Fakt się dogada z innym operatorem i raptem nasz SIM będzie działał w oparciu o inną sieć i nie będzie można już w Play24 nic zrobić (ani zmienić taryfę)?

Przed chwilą zauważyłem, że Red Bull Mobile działa teraz w oparciu o T-Mobile i nie chciałbym w podobny sposób skończyć... Czy użytkownicy wiedzieli o przenosinach wcześniej, mając czas na zmianę sieci? Jak to w ogóle wyglądało, stare SIM nadał działały czy wszyscy musieli wymienić?
 #1190150  autor: KC-KARLOS
 31 mar 2025, 19:48
aster: kasa zawsze przechodzi.
Nie. Nie ma tego ryzyka - świetnie to pokazał fakt wyjścia z Play marki Red Bull Mobile - usługi zostały, tylko nazwy taryf się zmieniły. Reszta działa jak dotychczas. RBM użyczył tylko swój brand, a marketing, oferta i zasięg zapewnia operator jako MNO (sieć infrastrukturalna). Kto chce przejść do subskrypcji RBM - składa wniosek o przeniesienie do tej oferty w ramach zmiany sieci na T-Mobile z nową kartą SIM/eSIM - ale to inna historia.
W przypadku migracji wewnętrznej nie zmieniasz numeru, sieci i karty SIM.

#1190151  autor: Remington
 31 mar 2025, 19:53
Nie ma ryzyka żadnych przenosin. Właściciel marki (czy to Fakt Mobile, czy Red Bull Mobile) może tylko przenieść lub zlikwidować samą markę (brand), ale klienci są i pozostaną klientami P4. W przypadku RBM pozostali oni w P4 w tej samej taryfie co mieli, ale ze zmienioną nazwą (dopiero teraz Play ich siłą zmigrował na inne taryfy - zgodnie z regulaminem, Play przyznał sobie prawo likwidacji każdej taryfy, z której korzysta mniej niż 3% klientów).
 #1190152  autor: KC-KARLOS
 31 mar 2025, 19:57
Remington: mała poprawka. Play zmigrował pierwsze taryfy dawnego RBM na kartę + RBM Energy. Pozostawił dawną "SieMa na Kartę" czyli PNK 2.1 / 2.1 PL. Z kilku taryf zostały jedynie 2.

#1190169  autor: aster
 01 kwie 2025, 02:10
Wielkie dzięki Panowie! Skoro w przypadku jakichkolwiek zmian związanych z marką Fakt numer i tak zostaje w Play to na 100% się przeniosę i to jeszcze w tym miesiącu (mam tylko nadzieję, że nie będzie problemu z migracją z PNK RWK za pomocą kodu...). Nie wiem co by musiało się stać abym teraz zmienił zdanie... chyba tylko zablokowanie wifi-calling w podróży? ;)

Wcześniej Play ukatrupił RWK za jakiekolwiek (choćby 5zł) doładowanie... choć taryfa się nadal nazywa RWK. A tu niespodzianka - w Fakt Mobile jest po staremu. :) Cenowo rewelacja, 15gr za minutę/SMS/MMS podczas gdy ceny w Play poszybowały w górę mocno. Kiedyś pamiętam było 29gr... ale teraz jest to 79gr?

Do tego te pakiety 300 minut/wiadomości za 9 zł i minuty wychodzą po 3gr. Super sprawa.

Jak dla moich indywidualnych potrzeb oferta Faktu jest rewelacyjna, aż nie mogę uwierzyć (do trzymania numerów w szufladzie też się idealnie nadaje). Piętą Achillesa Faktu jest jedynie brak ciekawej opcji dla osób mocno korzystających z netu (chyba że coś przeoczyłem), ale mnie to akurat nie dotyczy...
 #1190176  autor: KC-KARLOS
 01 kwie 2025, 09:22
aster: pamiętaj o kolejności: kod USSD + potwierdzenie zmiany taryfy smsem + doładowanie za 5 zł, bo po zmianie ważność konta to 14 dni.
Tak, obecnie jest 79 gr za jednostkę w Play Na Kartę, ale... na taryfie PNK 3.0 jest jeszcze ostrzej: 99 gr za jednostkę.
Może nie ma Fakt wielkich paczek internetu, ale docenisz gwarantowany lejek w cenniku 32 kbps, więc net poza pakietami nie zje kasy z konta. Taką funkcjonalność masz w Fakcie, Virgin, PNK Lubię To, PNK 2.1 oraz PNK 2.1 PL.

#1190195  autor: aster
 01 kwie 2025, 13:54
Rzeczywiście, z tym 99gr/min. w PNK 3.0 to jakiś odlot... :)

Fakt akurat idealnie pasuje, wystarczy mi 9zł na rozmowy (a czasami może i 3zł za 50 minut) i dokupić net. Fajnie, że z tym netem można wybrać czy chce się pakiet jednorazowy czy cykliczny. Będę pamiętał aby na starcie zrobić doładowanie by od razu przedłużyć ważność konta z 14 dni na rok.

Virgin też nie wygląda źle, RWK jest, za 9zł jest tam pakiet 300 min. + do tego 1GB (w Fakcie 300MB), a kolejne GB można dokupić bardzo tanio bo po Złotówce.

Na minus to wyższe ceny rozmów/wiadomości bez pakietu.
 #1190196  autor: KC-KARLOS
 01 kwie 2025, 14:04
aster: Fakt ma jeszcze fajny limiter wydatków na rozmowy i smsy krajowe. Jeśli nawet 1go dnia miesiąca wygadasz 100 minut lub zamiennie wyślesz 100 smsów czyli po wydaniu 15 zł/mc, dalszy ruch do ostatniego dnia miesiąca kalendarzowego - jest nielimitowany. Nowy miesiąc - nowy limiter. Paczkę internetu kupujesz samodzielnie lub łapiesz po 50 MB za darmo co tydzień w soboty.
Opcję bezpłatnie włączasz jednorazowo w zakładce Złotówki w Play24.

#1190262  autor: aster
 03 kwie 2025, 05:13
Ten limiter jest fajny bo jak ktoś zapomni to przynajmniej nie przekroczy pułapu 15zł za rozmowy/smsy. Jak dla mnie to Fakt ma idealną ofertę, aż nie mogę się nadziwić że stare zasady RWK zostały i do tego tak niskie ceny za rozmowy/wiadomości. Nie wiem co ja tyle czasu robiłem na tym PNK RWK...

Rozumiem, że przejście jest tylko za pomocą kodów i później jakieś potwierdzenie SMSem? Chciałbym też zmienić taryfę na jednym z numerów rodziców, ale nie będę miał do lata fizycznego dostępu do telefonu tak więc zdalnie będę musiał ich poinstruować. Szkoda, że przez Play24 nie można wszystkiego ogarnąć bo akurat do mojego konta jest przypisany ten numer...
 #1190288  autor: KC-KARLOS
 03 kwie 2025, 10:46
Remington, nie powinniśmy tego sposobu zaktualizować?
Trzeba dać znać, aby zaakceptować każdą zmianę taryfy kodem USSD, należy odesłać darmowego smsa o treści TAK na 729080819

#1190294  autor: Remington
 03 kwie 2025, 11:07
Przecież jest:

Pamiętaj jednak, że zmiana taryfy kodem wymaga dodatkowego potwierdzenia bezpłatnym SMS-em.

Nie ma sensu podawać numeru, skoro ten może się w każdej chwili zmienić.

No i nadal trzeba pamiętać, że jedyną oficjalną drogą migracji jest zlecenie przez konsultanta.
  • Strona 444 z 446
  • 1
  • 442
  • 443
  • 444
  • 445
  • 446
  • 1
  • 442
  • 443
  • 444
  • 445