• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #95650  autor: Charles
 16 sie 2006, 10:58
Zastanawia mnie dlaczego nie można przenieść numeru z Simplusa do Mixa w Plusie. Dla mnie to wielka chała bo już dawno bym się na cos takiego zdecydował ze względu na telefon (chociaż szału z telefonami w mixie nie ma). Jedyne co moge zrobić to przenieść numer do abonamentu ale tego nie chcę.
Jest jeszcze jedna opcja - przenoszę numer z simplusa do tak taka (koszt ok. 75 zł), a potem robię migrację do era fun (ok. 90 zł jeśli numer w tak taku ma staż >3 m-ce). Więc aby zachować numer z simplusa i być w ofercie mix trzeba wydać na wstępie ok. 165 zł + koszt słuchawki (od 1 zł jakaś padaka) + obowiązkowe doładowanie bo ważnośc konta wygasa.
Opyla się :?:

#95653  autor: D@rio
 16 sie 2006, 11:16
Poprostu strategia marketingowa firmy nie przewiduje takiej opcji :) ...tak samo jak nie można migrować z abonamentu do SIMPLUS-a. Trudno się mówi. Takie rzeczy tylko w Plusie ;)

Natomiast co do drugiego pytania...jak dla mnie trochę duży koszt łączny. Nie wiem czy się opłaci tylko po to aby mieć numer z Plusa. No chyba że faktycznie Ci tak zależy. Jednak jest z tym trochę roboty i lataniny oraz przy tych wszystkich operacjach koszty są nie małe.

Obrazek

#95656  autor: Rydels
 16 sie 2006, 11:37
Co do drugiego to jesli duzo ludzi ma Twoj numer i w zwiazku z tym bardzo zalezy Ci na zachowaniu to raczej nie ma wyjscia i trzeba bulic...
Jesli natomiast zachwowanie numeru nie jest az takie wazne to sobie odpusc...

Odnosnie pierwszego to moze petycja zabiorowa cos by dala ale to tylko domysly.

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#95665  autor: D@rio
 16 sie 2006, 12:08
pewnie by nic nie dała...no ale. Fakt że to duży minus dla firmy że nie robią takich migracji. Zupełnie nie wiem tak naprawdę dlaczego kiedy konkurencja takie coś robi od dawna już. Powiem że szczerzy że Simplusa którego posiadam sam chciałbym zmigrować do MixPlus'a. A niestety nie mogę. A nie chcę MixPlus'a nowego bo z numerem 601 to raczej nie dostanę...a simplus/mixplus z takim prefix'em to żadkość ;) a pozatym, po co zmieniać numer?

a swoja drogą...prawie wszystkie SimDaty są z prefixami 601/603. Widziałem też jakies 607 jeszcze. O dziwo...

Obrazek

#95691  autor: RafalM
 16 sie 2006, 13:29
D@ARIO to trochę dziwne. Kiedy mój tato i mama kupowali telefony w simplusie z gratisowymi starterami to sami dostali nr. 607xxxxxxx i 601xxxxxx, a gratisowe które dostaliśmy (ja i mój brat) miały początek 601xxxxxx i 609xxxxxx. Tylko obydwa zostały zablokowane.

#95702  autor: D@rio
 16 sie 2006, 14:27
raphael_12 pisze:D@ARIO to trochę dziwne. Kiedy mój tato i mama kupowali telefony w simplusie z gratisowymi starterami to sami dostali nr. 607xxxxxxx i 601xxxxxx, a gratisowe które dostaliśmy (ja i mój brat) miały początek 601xxxxxx i 609xxxxxx. Tylko obydwa zostały zablokowane.
tak, ale jak sam powiedziałeś to było kiedyś....a ja mówię o teraźniejszości.

Obrazek

#96114  autor: RafalM
 18 sie 2006, 00:28
Byłem dziś w komisie. Bez problemu dostałem starter z prefilsem 607xxxxxx. Widziałem jeszcze z pięć z prefiksem 607 dwa z 601 i cztery z 609.

#96128  autor: D@rio
 18 sie 2006, 00:55
raphael_12 pisze:Byłem dziś w komisie. Bez problemu dostałem starter z prefilsem 607xxxxxx. Widziałem jeszcze z pięć z prefiksem 607 dwa z 601 i cztery z 609.
No to moze jakieś odrzuty z przeszłosći im zostały...

Obrazek

#96166  autor: Kaczy
 18 sie 2006, 09:37
D@rio pisze:
raphael_12 pisze:Byłem dziś w komisie. Bez problemu dostałem starter z prefilsem 607xxxxxx. Widziałem jeszcze z pięć z prefiksem 607 dwa z 601 i cztery z 609.
Jakie odrzuty? Plus co parę lat dodaje do puli numerów te, które od paru lat są niaktywne. W tym roku właśnie nastąpiła taka operacja. Stąd np. na allegro i w komisach takie niskie numery.
Sam na początku roku kupiłem starter 601...

...::: Made for loneliness :::...

#96304  autor: kosaz
 18 sie 2006, 19:55
ja 2 lata temu jak podpuisywalem umowe w plusie mialem do wyboru pule samych 601 54X XXX numer na abo bylo chyba z 8-10

#96357  autor: D@rio
 18 sie 2006, 21:12
Kaczy pisze:
D@rio pisze:
Jakie odrzuty? Plus co parę lat dodaje do puli numerów te, które od paru lat są niaktywne. W tym roku właśnie nastąpiła taka operacja. Stąd np. na allegro i w komisach takie niskie numery.
A normalnie, sam spotkałem się że startery leżakowały paręnaście miesięcy. Do salonów POS/SF/APH zawsze trafiają nowe startery, to z najnowszymi prefix'ami....typu 667, 669 itp.

Obrazek

#96359  autor: D@rio
 18 sie 2006, 21:13
kosaz pisze:ja 2 lata temu jak podpuisywalem umowe w plusie mialem do wyboru pule samych 601 54X XXX numer na abo bylo chyba z 8-10
Na abonament w każdej chwili można wybrać numer z puli 601, bo to inna bajka. Tam dostępne są wszystkie pule numeracyjne na bierząco, on-line.

Obrazek

#96536  autor: Kaczy
 19 sie 2006, 12:32
D@rio pisze:
Kaczy pisze:
D@rio pisze: No to moze jakieś odrzuty z przeszłosći im zostały...
A normalnie, sam spotkałem się że startery leżakowały paręnaście miesięcy. Do salonów POS/SF/APH zawsze trafiają nowe startery, to z najnowszymi prefix'ami....typu 667, 669 itp.
No własnie, to jest dziwne. W salonach takie "wysokie" numery, a na allegro numery z początkowych serii.
Zawsze mnie zastanawiało skąd ludzie na allegro mają jakieś złote numery?
Jakieś znajomości?

#96541  autor: D@rio
 19 sie 2006, 12:56
Kaczy pisze:
D@rio pisze:
Kaczy pisze: Jakie odrzuty? Plus co parę lat dodaje do puli numerów te, które od paru lat są niaktywne. W tym roku właśnie nastąpiła taka operacja. Stąd np. na allegro i w komisach takie niskie numery.
No własnie, to jest dziwne. W salonach takie "wysokie" numery, a na allegro numery z początkowych serii.
Jakieś znajomości?
Ale przyznaj ze mało jest tych numerów z początkowych serii. Takie prefixy jak 601/501/602 to bardzo ciężko jest utrzelić. A jeśli są, to cenę też mają odpowiednią.
A skad ludzie mają? Podejrzewam że to hurtownicy sprzedają. Najpierw sprawdzają dostawy, a później co lepsze wystawiają na Allegro. Sam wiem że podobnie było ze starterami "5PLN Heyah". Lepsze numery poszły na allegro. A skąd to wiem? Facet z "wyspy Heyah" mi tak powiedział i podał mi swój login sprzedawcy żebym sobie poszukał jak chce coś lepszego :roll: ...i pewnie większość tak robi. Wszyscy właściciele komisów, hurtowni GSM itp. itd.

Obrazek

#96577  autor: Kaczy
 19 sie 2006, 14:20
D@rio pisze:
Kaczy pisze:
D@rio pisze: A normalnie, sam spotkałem się że startery leżakowały paręnaście miesięcy. Do salonów POS/SF/APH zawsze trafiają nowe startery, to z najnowszymi prefix'ami....typu 667, 669 itp.
Jakieś znajomości?
Ale przyznaj ze mało jest tych numerów z początkowych serii. Takie prefixy jak 601/501/602 to bardzo ciężko jest utrzelić. A jeśli są, to cenę też mają odpowiednią.
Nie wiem jak teraz, ale w lutym był ich wysyp.
Było z 50-100 aukcji z 601...
Cena? Za taki normalny- niczym się nie wyróżniający- numer (np. mój 601-566-81*) dałem 35 zł. 20 zł było na koncie.
To w sumie nie tak dużo.

#96624  autor: RafalM
 19 sie 2006, 17:23
Ja za swój dałem 15 zł. Zakładam oddzielny temat, żeby nie było OT

#99485  autor: iSiO
 28 sie 2006, 10:39
Z tego co udało mi sie wyczytać na innym portalu, nieoficjalnie od 1 wrzesnia ma ruszyć migracja z Simplusa do Mix Plusa. Ale podkreslam że sa to wiadomosći nieoficjalne.