Kaczy pisze:D@rio pisze:Kaczy pisze:
Jakie odrzuty? Plus co parę lat dodaje do puli numerów te, które od paru lat są niaktywne. W tym roku właśnie nastąpiła taka operacja. Stąd np. na allegro i w komisach takie niskie numery.
Sam na początku roku kupiłem starter 601...
A normalnie, sam spotkałem się że startery leżakowały paręnaście miesięcy. Do salonów POS/SF/APH zawsze trafiają nowe startery, to z najnowszymi prefix'ami....typu 667, 669 itp.
No własnie, to jest dziwne. W salonach takie "wysokie" numery, a na allegro numery z początkowych serii.
Zawsze mnie zastanawiało skąd ludzie na allegro mają jakieś złote numery?
Jakieś znajomości?
Ale przyznaj ze mało jest tych numerów z początkowych serii. Takie prefixy jak 601/501/602 to bardzo ciężko jest utrzelić. A jeśli są, to cenę też mają odpowiednią.
A skad ludzie mają? Podejrzewam że to hurtownicy sprzedają. Najpierw sprawdzają dostawy, a później co lepsze wystawiają na Allegro. Sam wiem że podobnie było ze starterami "5PLN Heyah". Lepsze numery poszły na allegro. A skąd to wiem? Facet z "wyspy Heyah" mi tak powiedział i podał mi swój login sprzedawcy żebym sobie poszukał jak chce coś lepszego

...i pewnie większość tak robi. Wszyscy właściciele komisów, hurtowni GSM itp. itd.