• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #82779  autor: Zan
 29 cze 2006, 08:49
Więc tak… zakurzył mi się telefon i to bardzo, problem w tym że kurz z znajduję się pod wyświetlaczem i nie wiem jak go wyczyścić…
Czy można jakoś zdjąć przedni panel ? bo zdejmując tylni widoczna jest chyba śrubka (sam nie wiem czy to śrubka bo nigdy nie spotkałem takiego śrubokrętu, który mógłby coś takiego odkręcić) a może da się do odkurzyć bez zdejmowania panelu ?
Proszę o pomoc…
Ostatnio zmieniony 30 cze 2006, 15:39 przez Zan, łącznie zmieniany 1 raz.

#82783  autor: kallafior
 29 cze 2006, 09:09
Jedynym mi znanym sposobem jest zdjęcie obudowy... czy ta śrubka wygląda jak gwiazdeczka ? Właśnie takie są stosowane w telefonach komórkowych, a śrubokręty do odkręcania to przeważnie rozmiary 5 lub 7. Można je kupić w OBI i podobnych.

Obrazek
Obrazek

#82845  autor: stodola
 29 cze 2006, 12:36
U mnie się dało otworzyć i myślę, że jak obydwa telefony mają po 14 mm to tak samo się je otwiera. Trzeba podwarzyć paznokciem obudowe po lewej albo prawej stronie i jedziecie na dół i się otwiera.

Obrazek
Obrazek
Sprzedam Sagema my400x. Chętnych proszę o kontakt na PW / GG ;)

#82943  autor: Zan
 29 cze 2006, 18:28
@stodola a ty masz taki sam model telefonu jak ja ? i czy najpierw odkręciłeś jakieś śróbki czy da się bez odkręcania niczego ?

#83088  autor: stodola
 30 cze 2006, 13:04
Przeciez pisze pod avatarem, że mam my400x ;D
Śrubek żadnych nie odkręcałem, bo żadnych nie mam. Jedyne śrubki jakie znalazłem są pod przednim panelem i służą do odkręcania płyty. Normalnie zdejmuje przedni panel podwarzając go paznokciem. Za pierwszym razem było trudno ale teraz łatwiej się sciąga. Ja zdejmuje obudowa to aż się boję, że to połamie bo takie cienki to :smt005 :smt005 :smt005
pozdrawiam :smt006

Obrazek
Obrazek
Sprzedam Sagema my400x. Chętnych proszę o kontakt na PW / GG ;)

#84600  autor: Zan
 07 lip 2006, 09:56
Więc ponawiam pytanie, ale tym razem niech wypowie się jakiś posiadacz my301x :D