• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #300864  autor: ucia15
 30 lis 2008, 21:33
Witam!
Posiadam LG KU250 i niestety mam problem z konfiguracją mms i gprs. Próbowałam już na różne sposoby ale niestety bez skutku. Czy ktoś może ma ten sam problem lub miał i mógłby mi pomóc?

#300883  autor: Prometo
 30 lis 2008, 22:42
Próbowałaś tak:
Kod: Zaznacz cały
Wyślij SMSa o treści MMS na bezpłatny numer 80123. Po chwili dostaniesz SMSa z ustawieniami. Zapisz je w swoim telefonie.
i tak
Kod: Zaznacz cały
Wyślij SMSa o treści GPRS na bezpłatny numer 80123. Po chwili dostaniesz SMSa z ustawieniami. Zapisz je w swoim telefonie.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#300913  autor: vinc
 01 gru 2008, 08:11
ucia15 na pewno masz włączone usługi MMS i GPRS u operatora? Jesli tak i nie pomoże tak jak napisał Prometo to spróbuj w ten sposob:

Menu>Ustawienia>Sieć>Punkty dostępowe

Utwórz nowy profil:
1. Nazwa połączenia : internet
2. Nośnik danych: GPRS
3. Uwierzytelnienie: Brak autentyfikacji
4. APN: heyah.pl

Zapisz

Menu>przeglądarka>Ustawienia>Profile

Utwórz nowy profil:
1. Nazwa profilu: internet
2. Strona główna: www.telepolis.pl (możesz wybrać inną :wink: )
3. Tryb połączenia: TCP bez proxy
4. Punkt dostępu: internet

Zapisz i aktywuj

Menu>Gry i aplikacje>Ustawienia

Utwórz nowy profil:
1. Nazwa profilu: internet
2. Tryb połączenia: TCP bez proxy
3. Punkt dostępu: internet

Zapisz i aktywuj

Obrazek

#300927  autor: ucia15
 01 gru 2008, 10:27
Prometo niestety tak próbowałam ale niestety jakaś promocja mi tylko przychodziła i nic z tego, ale zrobiłam tak jak vinc napisał i jest już wszystko w pożadku. Tylko hm MMS też już będę mogła wysyłać? Czy jakieś oddzielne ustawienia musze wprowadzić?

Dziękuję ślicznie za pomoc chłopaki :)

#300938  autor: vinc
 01 gru 2008, 12:05
Odnośnie konfiguracji MMS to instrukcje masz TU fakt, że jest pod Plusa, ale dane Heyah do podstawienia masz TU

Obrazek