• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #111047  autor: yo!
 03 paź 2006, 16:05
hej,

mam taki problemik: normalnie jak podłączałem tel. do kompa kablem to wykrywał mi go jako zewn. dysk a dziś łobuz albo nie wykrywał w ogóle albo stwierdzał że coś podłączyłem, ale nie wiadomo co a raz wykrył go prawidlowo.

żeby było śmieszniej to jak łączę go podczerwienią to nie ma kłopotu

zastanwiam się czy to możliwe żeby port w telefonie źle działał (słuchawki też zaczęły szwankować, a to jest przecież ten sam port)

telefon jest nowy tzn. mam go ze 2 tygodnie i nie bardzo wiem co zrobić

z prośbą o porady
pozdro

fear ends
when yo! comes

#111052  autor: tomico
 03 paź 2006, 16:10
Wiem bo ja też miałem takie kłopoty, Bluetoothem laczyłem bez problemu a kablem się nie dało i to tak samo z siebie zawsze działało a kiedyś przestało. Przeinstaluj najlepiej nokia pc suite i powinno śmigać.

#111102  autor: black
 03 paź 2006, 18:52
z podlaczeniem do pc nie mam problemu ale ze sluchawkami mam coraz wieksze klopoty wtyczka malo stabilnie siedzi w gniedzie. na poczatku myslalem ze to styki zaszly jakims syfem ale nie... co do sluchawek to nokia w koncu mogla by isc po rozum do glowy i zrobic sluchawki z wyprowadzeniem przewodu na bok a nie centralnie w dol, napewno by nie zaszkoszilo... moze to tez kwestia tych plastikowych dzyndzli przy wtyczce - przytarly sie i nie zapewniaja juz dobrego docisku...

#111150  autor: yo!
 03 paź 2006, 21:41
też mi się wydaje że to kabel albo styki, bo powinien przecież wykrywać tel. jako dysk zewn. na każdym kompie xp bez względu na obcnośc nokia pc suite a nie robi tego.

z drugiej jak to mzliwe żeby po 2 tygodniach się wyrobiły styki??

mam zainstalowaną najnowszą wersję nokii pc suite

zastanawiam się czy nie wybrać się z tym reklamować...

fear ends
when yo! comes

#111156  autor: tomico
 03 paź 2006, 21:53
Nie bo ja mialem tak samo i pomogla reinstalacja, na 100% to nie wina styków tylko programowa. A może masz więcej telefonów skonfigurowanych na pc suite oprocz 6280??

#111257  autor: black
 04 paź 2006, 11:50
mowilem o stychach przy wtyczce...
mnie osobiscie juz zaczyna wku... irytowac wtyczka od sluchawek... ciagle przerywa, rozlacza sie... o tyle denerwujace ze jak slucham sobie muzyczki na nudnym wykladzie a wtyczka sie poruszy to pol sali wykladowej tez slucha muzyczki :mrgreen: