• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#84442  autor: kallafior
 06 lip 2006, 08:48
Może byś napisał u jakiego operatora masz telefon... wymagasz rzetelnej odpowiedzi to postaraj się troszkę :P

Obrazek
Obrazek

#84454  autor: maciek_bb
 06 lip 2006, 09:43
sorki :) mam telefon w sieci orange chociaż miał on simlocka na Ere. został on zdjęty a wysyłać maile chciałbym z sieci O2 gdyż za tydzień wyjeżdżam do UK

#84456  autor: szulzykk
 06 lip 2006, 09:54
Wchodzisz na Orange i tam najlepiej sie rejestrujesz. Nastepnie wchodzisz do Konfiguratora poczty e-mail i Orange z kochanej laski swojej wysyla Ci na telefon juz gotowa konfiguracje :wink:

n6230i.prv.pl back in action !!

#84569  autor: maciek_bb
 06 lip 2006, 22:54
gacy02 pisze:Ewentulanie można zawsze wejść tutaj:
:arrow: http://www.nokia.pl/nokia/pomoc/konfigu ... stawienia/

i sobie zamówić ustawienia. Nie trzeba sie rejestrować. :D
zrobiłem to wszystko, dostałem ustawienia esemesem.
teraz próbowałem wejsc do wiadomości i utworzyć emaila i znowu wyświetla mi się komunikat, że ustawienia poczty e-mail są niepełne :( co mam z tym zrobić?

[ Dodano: 2006-07-06, 22:59 ]
szulzykk pisze:Wchodzisz na Orange i tam najlepiej sie rejestrujesz. Nastepnie wchodzisz do Konfiguratora poczty e-mail i Orange z kochanej laski swojej wysyla Ci na telefon juz gotowa konfiguracje :wink:
chciałem się zarejestrować, ale okazało się, że dawnop temu założyłem sobie tam konto i za cholere nie mogę przypomnieć sobie hasła :( a bez tego się nie zarejestruje :cry: nie można tego zrobić bez rejestracji?

#84571  autor: kallafior
 06 lip 2006, 23:01
nie musisz się rejestrować !! kto Ci takie kity wciska ? Wchodzisz na stronę główną Orange i tam masz zakładkę ustaw swój telefon i już... i tam postępuj według opisu lub wyślij ustawienia esemesem :)

Obrazek
Obrazek

#84577  autor: szulzykk
 06 lip 2006, 23:27
no tak :P Sorki ze wprowadzilem w blad :oops: Jestem zarejestrowany i jak juz wchodze na Orange to wale juz wszystko z konta :wink: My mistake :smt006

#84646  autor: maciek_bb
 07 lip 2006, 17:11
coś jest dalej nie halo bo już ustawiłem wszystko jak na Orange.pl każą, jednak próbowałem wysłać do dwóch różnych adresatów jakiegoś maila na próbę i za każdym razem dowiadywałem się, że taki adresat nie istnieje :shock: :(

#84649  autor: szulzykk
 07 lip 2006, 18:05
tez mam ten problem :| Myslalem ze to chwilowa awaria :|

#84679  autor: maciek_bb
 07 lip 2006, 20:33
szulzykk pisze:tez mam ten problem :| Myslalem ze to chwilowa awaria :|
czyli co z tym dalej począć :roll: za 4 dni wyjeżdżam do UK i chciałem z paroma osobami utrzymywać taki właśnie kontakt a tu d@@a :(

#84705  autor: szulzykk
 07 lip 2006, 23:20
Nie mogl bys sie przejsc np do salonu jak masz blisko :| Albo zadryndac :| Ja moze jutro zadzwonie i napisze co i jak :-D

#84726  autor: kallafior
 08 lip 2006, 08:46
maciek_bb spróbuj zrobić tak jak Ci napiszę teraz...

Pierwszy krok :arrow: wysyłasz na telefon konfigurację z Orange: Internet po GPRS

Drugi krok :arrow: otwierasz sobie opis konfiguracji z Ornage: Klient E-mail i robisz krok po kroku jak tam jest napisane, tylko musisz wpisać ustawienia swojej skrzynki pocztowej (ja w swoim fonie mam gmail oraz wp). Robisz dokładnie tak samo jak w outlook`u... wpisujesz nazwę serwera poczty przychodzącej (np. dla wp jest to pop3.wp.pl) i wychodzącej (np. dla wp jest to smtp.wp.pl).

Pamiętaj, że musisz się łączyć przez Internet po GPRS a nie przez WAP.

Jak się nie uda to napisz dla jakich skrzynek chcesz skonfigurować pocztę na komórce.
Pozdrawiam

Obrazek
Obrazek

#84735  autor: drek101
 08 lip 2006, 10:22
A ja mam jeszcze inny problem. Wszystko ustawiłem i wydaje mi sie ze dobrze ale gdy łaczy sie z poczta od razu mi pisze ze za mało ma pamieci zeby odebrac ta wiadomość mimo ze zadnej wiadomości nie ma w skrzynce. Może ktoś miał taki problem.

#84848  autor: maciek_bb
 08 lip 2006, 20:20
szulzykk pisze:Nie mogl bys sie przejsc np do salonu jak masz blisko :| Albo zadryndac :| Ja moze jutro zadzwonie i napisze co i jak :-D
a to znaczy, że jak przejde w UK na sieć O2 to będe musiał całe te kombinacje powtarzać na nowo? :shock: bo jak tak to nie widze sensu ustawiania tego teraz jak za trzy dni wyjeżdżam :roll: chociaż barzdo by mi zależało na możliwości wysyłania maili...

[ Dodano: 2006-07-08, 20:39 ]
kallafior pisze:maciek_bb spróbuj zrobić tak jak Ci napiszę teraz...

Pierwszy krok :arrow: wysyłasz na telefon konfigurację z Orange: Internet po GPRS

Drugi krok :arrow: otwierasz sobie opis konfiguracji z Ornage: Klient E-mail i robisz krok po kroku jak tam jest napisane, tylko musisz wpisać ustawienia swojej skrzynki pocztowej (ja w swoim fonie mam gmail oraz wp). Robisz dokładnie tak samo jak w outlook`u... wpisujesz nazwę serwera poczty przychodzącej (np. dla wp jest to pop3.wp.pl) i wychodzącej (np. dla wp jest to smtp.wp.pl).

Pamiętaj, że musisz się łączyć przez Internet po GPRS a nie przez WAP.

Jak się nie uda to napisz dla jakich skrzynek chcesz skonfigurować pocztę na komórce.
Pozdrawiam
jutro z samego rana sprawdzę te instrukcje jak mi napisałeś. wielkie dzięki za zaintersowanie. a co do skrzynek to zależałoby mi na skonfigurowaniu żebym mógł wysyłać na tlena onet i wp a ja uzywam skrzynki na tlenie

#84880  autor: kallafior
 09 lip 2006, 08:48
maciek_bb pisze:a co do skrzynek to zależałoby mi na skonfigurowaniu żebym mógł wysyłać na tlena onet i wp a ja uzywam skrzynki na tlenie
Czyli wystarczy Ci tylko skonfigurować skrzynkę Tlena i stamtąd możesz wysyłać już wszędzie :)

Jak już dojdziesz do konf. skrz. na komórce to tu masz najważniejsze ustawienia, które musisz wprowadzić:
    serwer poczty przychodzącej: poczta.o2.pl (port 110)
    serwer poczty wychodzącej: poczta.o2.pl (port 25)
Jeżeli dobrze skonfigurujesz Internet po GPRS i resztę to będziesz mógł śmigać jak się patrzy :)

Obrazek
Obrazek

#84908  autor: karolzet
 09 lip 2006, 12:01
Przetestowałem, działa :mrgreen:

#84962  autor: maciek_bb
 09 lip 2006, 17:26
kallafior pisze: Czyli wystarczy Ci tylko skonfigurować skrzynkę Tlena i stamtąd możesz wysyłać już wszędzie :)

Jak już dojdziesz do konf. skrz. na komórce to tu masz najważniejsze ustawienia, które musisz wprowadzić:
    serwer poczty przychodzącej: poczta.o2.pl (port 110)
    serwer poczty wychodzącej: poczta.o2.pl (port 25)
Jeżeli dobrze skonfigurujesz Internet po GPRS i resztę to będziesz mógł śmigać jak się patrzy :)
działa :D dzięki wielkie :-D naprawdę i za cieprliwość i za pomoc :mrgreen: