• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #74838  autor: szczeka
 20 maja 2006, 16:04
witam,
zamierzam zmienic telefon, niedoplacajac do nowego..

w zwiazku z tym chcialbys prosic opinie uzytkownikow nokii 3220 :) jak sie sprawuje? zastanawiam sie nad nia, bo jest tania, zaczal mi sie design podobac, komfort uzytkowania..jednym slowem, bo to nokia :)

jak wyglada u niej wyswietlacz? rozdzielczosc troche niewielka, ale jak kolory? nasycone, ladne, zywe? interesuje mnie tez klawiatura- wygodna jest? oraz jak mozna to prosilbym o fotki z tego telefonu, choc juz widzialem kilka (super, jak na vga) ;-)

dzieki

#74911  autor: pumba
 20 maja 2006, 22:44
Z wyglądu zewnętrznego początkowo ten telefon mi się nie podobał bardziej podobały mi się jego funkcję ale jak kupiłem go to zmieniłem zdanie co do jego wyglądu bo w rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciach. Obudowę mam koloru czarnego z fioletowymi fragmentami przy wyświetlaczu i fioletową klawiaturką a całość podkreśla chromowana otoczka wokól wyświetlacza i klawiaturki to mi się najbardziej podoba. W standardowej tylnej obudowie można wkładac dowolne papierowe wkłady także przygotowane przez siebie, więc można tam nosić zdjęcie naszej drugiej połówki. Dodatkowo posiadam obudowę FunShell w takiej kolorystyce jak standardowa i wtedy tylna obudowa jest w podobnym stylu jak przednia co również bardzo ładnie wygląda.

:arrow: Wyświetlacz jest to matryca aktywna 65 tys. kolorów więc nie ma tu nic do zarzucenia, no może oprócz ikonek w menu mogły by byc bardziej kolorowe, ale poza tym wszystko ok nie ma problemu na słońcu itp.

:arrow: Klawiaturka jednym słowem miodzio, jest to jeden z powodów przez który nie chce rozstać się z tym telefonem, jest ona gumowa nie zamiękka nie zatwarda poprostu idealna, palce nie bolą od pisania SMSów :wink:

:arrow: Pamięć niby jest to pamięć przydzielana dynamicznie i powinno być jej 4,5MB ale jak sprawdzam teraz w Galerii (zdjęcia, filmy, dźwięki, grafika itp.) to tam mam do dyspozycji 2,4MB, a w Grach i Aplikacjach mam 750kB reszta pewno w książce telefonicznej i skrzynce wiadomości, ale jakoś dziwnie wygląda ten podział dynamiczny, ale nie jest aż tak źle choć mogło by być więcej tej pamięci.

:arrow: Obudowa nie ma z nią najmniejszych problemów nie trzeszczy itp. inna sprawa to gumki które z czasem się zuzywają/wycierają a te oryginalne białe żółkną ja wymieniłem je na czarne pod kolor obudowy i teraz idealnie komponują się z obudową i przynajmniej nie widać żeby się tak zużywały tak jak te białe. Poza tym posiadam także obudowę FunShell fajny bajer trochę pogrubia telefon więc czasami jak wiem że z niej nie będę korzystał to zakładam standardową, a dzięki tej obudowei można pisać wiadomości świetlne w powietrzu i grać w gry bez uzywania klawiaturki wtedy przechylamy telefon w odpowiednie strony i samochodzi, łódź czy samolot skręcają w odpowiednią stronę :wink:

Pomimo że posiadam ten telefon od czternastu miesięcy jeszcze mi się nie znudził i tak długo jeszcze nie miałem żadnego telefonu. Przez ten czas nie miałem z nim żadnych problemów nie zawiesił się ani razu ale to chyba normalne w nokiach. Jak wiadomo nic nie trwa wiecznie i chyba nadszedł czas rozstania się z tym telefonem bo mam możliwość zmiany telefonu i ostatnio mój odtwarzacz mp3 uległ zniszczeniu, więc lada chwila kupuję Nokie 6280 i będę misiał się rozstać z 3220 :( Jeśli moja bratowa go nie będzie chciała to prawdopodobnie wystawię go na allegro więc jeśli był byś zainteresowany zakupem to możemy się dogadać, na allegro mam prawie 300 punktów więc nie ma obawy o interesy ze mną :wink:

Zdjęcia wykonane tym telefonem postaram się wrzucić później jak tyle odszukam je na kompie i ocenzuruję :wink:

#74934  autor: tomico
 21 maja 2006, 08:48
No fajny telefonik, bawiłem się nim kiedyś i pozytywne wrażenia.

#74956  autor: szczeka
 21 maja 2006, 11:47
dzieki pumba ;-)

kurde..fajny telefonik, kusi mnie bardzo.. ale w sumie teraz mam teoretycznie lepszy..

a za ile swojego chcialbys sprzedac? :)

btw
foty na wyswietlaczu przyzwoicie wygladaja? jest mozliwosc ogladania ich na pelnym ekranie? i jeszcze jedno :) czy telefon obsluguje motywy? jak tak to, czy przez themesa mozna zmienic ikony?

#75277  autor: pumba
 22 maja 2006, 16:44
szczeka pisze:a za ile swojego chcialbys sprzedac? :)
jeszcze nie sprawdzałem w jakich cenach on stoi więc na chwilę obecną trudno mi powiedzieć ;)
szczeka pisze:foty na wyswietlaczu przyzwoicie wygladaja? jest mozliwosc ogladania ich na pelnym ekranie?
Zdjęcia są czytelne na wyświetlaczu zawsze jest możliwość powiększenia, a co do wyśweitlania na pełnym ekranie to jest tak że wyświetlacz jest kwadratowy 1:1 a zdjęcie prostokątne 4:3 więc zawsze na górze i dole będą paski na których jest u góry nazwa zdjęcia a na dole Menu
szczeka pisze:czy telefon obsluguje motywy? jak tak to, czy przez themesa mozna zmienic ikony?
Tak obsługuje motywy w których można ustawić kolor wskaźników zasięgu i bateri, tło w menu, kolor zaznaczenia, dźwięki, tapetę, wygaszacz ale niestety nie można zmieniać ikonek

#75345  autor: szczeka
 22 maja 2006, 19:42
skarpyta, teraz zobacz test np. 6020.. tam tez sa fotki.. do tego, te same fotki, wiec sam nie wiem, jakim telefonem wykonane sa te zdjecia :)

#75348  autor: Skarpyta
 22 maja 2006, 19:46
aha :P to może przejzył dział "foty z komów" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tam będą na bank bo ja mam jakies na kompie zapisane :wink:

Obrazek
Obrazek

#75351  autor: Vin
 22 maja 2006, 19:48
Gela dawal fotki z tego telefonu :)
Są w fotach z komów :)

#75355  autor: pumba
 22 maja 2006, 19:53
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

#75357  autor: Skarpyta
 22 maja 2006, 19:55
Widze że pozbyłes sie sledzia na dobre :smt005 sory za OT

Obrazek
Obrazek

#75358  autor: Kaczy
 22 maja 2006, 19:56
Słowo komentarza ode mnie:

1 rząd to zdjęcia małego pumby.
Ostatni to nasz były kolega śledz, który został zjedzony :smt005 :smt005 :smt005

...::: Made for loneliness :::...

#75363  autor: szczeka
 22 maja 2006, 20:05
tym sposobem Pumba zasluzyl sobie na kolejny punkt ;-) dzieki

a foty bardzo dobre, jakosc zadowalajaca.

#75375  autor: pumba
 22 maja 2006, 20:14
Skarpyta pisze:Widze że pozbyłes sie sledzia na dobre :smt005 sory za OT
:smt005 :smt005 :smt005 Skarpyta to ci się udało :smt005 :smt005 :smt005
Kaczy pisze:Ostatni to nasz były kolega śledz, który został zjedzony :smt005 :smt005 :smt005
No widzę że nie tylko Skarpyta ma takie skojarzenia ;)

Ostatnie czasy wszyscy na forum mówią o śledziu więc może niech on zostanie maskotką TELEPOLIS.PL :smt005 :smt005

#76079  autor: szczeka
 25 maja 2006, 19:46
jeszcze jedno :)

w jakiej rozdzielczosci 3220 nagrywa filmy?

#76101  autor: tomico
 25 maja 2006, 21:24
320x240

#76160  autor: szczeka
 26 maja 2006, 11:16
jestes pewien?

#76169  autor: tomico
 26 maja 2006, 11:42
Tak mi się wydaje.

#76218  autor: piotrz
 26 maja 2006, 15:47
Heh, na pewno nie nagrywa filmów w 320x240.
najprędzej w 176x144.

#76249  autor: szczeka
 26 maja 2006, 17:27
no wlasnie tez cos mi sie tak wydawalo, ze 320x240 to zdecydowanie za duzo, jak na telefon tej klasy