Z wyglądu zewnętrznego początkowo ten telefon mi się nie podobał bardziej podobały mi się jego funkcję ale jak kupiłem go to zmieniłem zdanie co do jego wyglądu bo w rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciach. Obudowę mam koloru czarnego z fioletowymi fragmentami przy wyświetlaczu i fioletową klawiaturką a całość podkreśla chromowana otoczka wokól wyświetlacza i klawiaturki to mi się najbardziej podoba. W standardowej tylnej obudowie można wkładac dowolne papierowe wkłady także przygotowane przez siebie, więc można tam nosić zdjęcie naszej drugiej połówki. Dodatkowo posiadam obudowę FunShell w takiej kolorystyce jak standardowa i wtedy tylna obudowa jest w podobnym stylu jak przednia co również bardzo ładnie wygląda.
Wyświetlacz jest to matryca aktywna 65 tys. kolorów więc nie ma tu nic do zarzucenia, no może oprócz ikonek w menu mogły by byc bardziej kolorowe, ale poza tym wszystko ok nie ma problemu na słońcu itp.
Klawiaturka jednym słowem miodzio, jest to jeden z powodów przez który nie chce rozstać się z tym telefonem, jest ona gumowa nie zamiękka nie zatwarda poprostu idealna, palce nie bolą od pisania SMSów
Pamięć niby jest to pamięć przydzielana dynamicznie i powinno być jej 4,5MB ale jak sprawdzam teraz w Galerii (zdjęcia, filmy, dźwięki, grafika itp.) to tam mam do dyspozycji 2,4MB, a w Grach i Aplikacjach mam 750kB reszta pewno w książce telefonicznej i skrzynce wiadomości, ale jakoś dziwnie wygląda ten podział dynamiczny, ale nie jest aż tak źle choć mogło by być więcej tej pamięci.
Obudowa nie ma z nią najmniejszych problemów nie trzeszczy itp. inna sprawa to gumki które z czasem się zuzywają/wycierają a te oryginalne białe żółkną ja wymieniłem je na czarne pod kolor obudowy i teraz idealnie komponują się z obudową i przynajmniej nie widać żeby się tak zużywały tak jak te białe. Poza tym posiadam także obudowę FunShell fajny bajer trochę pogrubia telefon więc czasami jak wiem że z niej nie będę korzystał to zakładam standardową, a dzięki tej obudowei można pisać wiadomości świetlne w powietrzu i grać w gry bez uzywania klawiaturki wtedy przechylamy telefon w odpowiednie strony i samochodzi, łódź czy samolot skręcają w odpowiednią stronę
Pomimo że posiadam ten telefon od czternastu miesięcy jeszcze mi się nie znudził i tak długo jeszcze nie miałem żadnego telefonu. Przez ten czas nie miałem z nim żadnych problemów nie zawiesił się ani razu ale to chyba normalne w nokiach. Jak wiadomo nic nie trwa wiecznie i chyba nadszedł czas rozstania się z tym telefonem bo mam możliwość zmiany telefonu i ostatnio mój odtwarzacz mp3 uległ zniszczeniu, więc lada chwila kupuję Nokie 6280 i będę misiał się rozstać z 3220

Jeśli moja bratowa go nie będzie chciała to prawdopodobnie wystawię go na allegro więc jeśli był byś zainteresowany zakupem to możemy się dogadać, na allegro mam prawie 300 punktów więc nie ma obawy o interesy ze mną
Zdjęcia wykonane tym telefonem postaram się wrzucić później jak tyle odszukam je na kompie i ocenzuruję