• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #57475  autor: D@rio
 02 mar 2006, 06:40
Witam Państwa ;)

Ostatnio zauważyłem iż moja Nokia posiada obsługę BlackBerry. Zauważyłem to nie tylko w instrukcji obsługi czy na WWW (gdzie jest dosłownie zdaniem o tym wspomniane...) ale takżę widzą opcję "BlackBerry" i "W. BlackBerry" jako możliwe do wyboru skróty w lewym klawiszu funkcyjnym. I w związku z tym moje Pytanie do Was:
Gdzie znajdę w Menu ustawienia do konta BlackBerry? (bo nigdzie poza tym skrótami do skrzynki odbiorczej BB i możliwości wysłania wiadomośći BB nie widzę). A więc jak mogę je ustawić? Jeśli ktoś używał, wie jak to "coś" skonfigurować, gdzie są opcje ustawiania lub ma więcej informacji jak to działa i w ogóle o usłudzę będę wdzięczny.

Liczę na pomoc w w/w sprawie.
Pozdrawiam.

#57551  autor: WitekT
 02 mar 2006, 15:27
Niespecjalnie się znam na BB, ale prawdopodobnie wszystkie ustawienia lecą z serwera operatora. Nie masz uruchomionej usługi = nic nie skonfigurujesz.

#57573  autor: kallafior
 02 mar 2006, 16:02
WitekT ma rację, bo na tą usługę trzeba mieć wykupiony abonament... przynajmniej tak jest w Erze. A potem to chyba już z górki pójdzie :wink: Fajna rzecz ten BlackBerry.

Obrazek
Obrazek

#57663  autor: D@rio
 02 mar 2006, 19:29
WitekT pisze:Niespecjalnie się znam na BB, ale prawdopodobnie wszystkie ustawienia lecą z serwera operatora. Nie masz uruchomionej usługi = nic nie skonfigurujesz.
Właśnie cholera nie za bardzo jest gdzie uzyskać informację o BB. Jakbyś miał jeszcze jakieś informację Witek to byłbym wdzięczny. Nic mi o żadnym abonamencie nie wiadomo, nawet nie wiem gdzie mogę dokonać aktywacji. W sumie chciałbym aby moje konto PlusNet było schrynizowane z całą usługą BlackBerry i właśnie po tej technologii "latało"? Może ktoś wie czy byłoby to wykonalne?

#57891  autor: D@rio
 03 mar 2006, 15:04
sinister_stirrer pisze:http://www.blackberry.era.pl/index.php/ ... nes/zone=4

moze to rozjasni ci zaistaniala sytucaje
O tym to ja wiem. Ale mi chodzi o menu w telefonie. A pozatym PlusGSM robi z tą usługą wielkie problemy jak narazie :? ...bo udostępnia tylko wersję usługi "for corporations" :? ... ...nie wiem dlaczego, bo usługa miałaby także niekoniecznie w tak zaawansowanym źródle zastosowanie. Ale widać może chcą zrobić z tego wielką biznesową uslugę...