• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #38346  autor: SpeedMan
 28 gru 2005, 13:55
Witam!!
Jestem posiadaczem Nokii 6230i. Telefon jest fajny procz tego ze jest troche wolny i bateria trzyma 3 dni.
Ale nie tego dotyczy mje pytanie.
Mianowicie: telefon jest praktycznie nowy ( 1 miesiąc ) i na poczatku nie zwrocilem na to uwagi, ale teraz zaczyna to przeszkadzac.
Chodzi o to ze przednia obudowa po boku telefonu po stronie glosnika i portu podczerwieni delikatnie odstaje co jest przycyzna nieustannego kurzenia sie ekraniku i skrzypienia.
Po stornie przycisku glosnosci idealnie pasuje.

Czy taka wada moze byc usunieta w serwisie?
Zaznaczam ze jest to denerwujace bo co dwa dni musze rozbierac obudowe zeby wyczysci kurz z ekranu.
Przy czym moja obudowa jest w stanie idealnym...

#38427  autor: nhm
 28 gru 2005, 16:23
Usterka ta moze byc usunieta ale to lezy juz w gestii serwisu. Generalnie obudowy w tych telefonach sa do samodzielnego demontazu, sa tzw ruchoma czescia mechaniczna ktora moze ulec lekkiemu "wyrobieniu sie" podczas normalnej eksploatacji.

- = n h m = -

#38428  autor: Damiano
 28 gru 2005, 16:26
Absolutnie nie idź do serwisu! Tylko Cię wyśmieją :) No niestety, w tym miejscu plastik nie jest idealnie spasowany, ale bez przesady, nie jest to aż tak odczuwalne :) Nie wiem jak u Ciebie, ale ja nie muszę czyścić obudowy od środka... Nie mam tam zabrudzeń :) A jeśli Cię to denerwuje, kup sobie pokrowiec czy coś...

Moment, to Ty masz tą szpare na linii całej obudowy?! Czy tylko przy miejscu portu IR-DA?

#38747  autor: SpeedMan
 29 gru 2005, 19:18
Szpara jest od polowy telefonu tam gdzi ejest ta dziwna dziurka, az do samego konca...

Bylem juz w serwisie i powiedzieli mi ze to jest obudowa express-on wiec nie podlega to gwarancji :(

No trudno pozostal mi jakis chalpuniczy sposob na to przypadlosc :)
Jak sobie z tym poradze to napisze...

#38755  autor: Skarpyta
 29 gru 2005, 19:47
kup sobie pokrowiec

Obrazek
Obrazek

#38891  autor: nhm
 30 gru 2005, 10:31
Lepiej kup nowa bude. W autoryzowanych punktach powinni miec i nie jest znowu taka droga

- = n h m = -

#39074  autor: Ish
 30 gru 2005, 18:03
Nowa orginalna buda z allegro i po sprawie :wink:

Np. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78044939

#45167  autor: Slodziak
 15 sty 2006, 22:52
zaklej sobie cienkim paskiem taśmy bezbarwnej ten kawalek i po klopocie!!

Jest jedna rzecz dla której warto życ - SYMBIAN i nie zmienie sie nic!!