• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #157842  autor: oReeK
 28 lut 2007, 17:23
Witam! Na początek chciałem powitać użytkowników tego forum :) a teraz pytania:
- Czy jest możliwość odtwarzania/przenoszenia filmów w tem telefonie? Nie chodzi mi o filmiki po 10mb tylko o pełnometrażowe filmy oczywiście z kartą pamięci 1gb+
- Czy mozna jakos ustawic ten model zeby byly raporty wlaczone, ale zeby nie zapisywaly sie jako wiadomosc? Przesiadlem sie z SE k700i i "troche" mnie to denerwuje :)

Pare dni temu kupilem sobie ta Nokie i ogolnie jestes zadowolony nie wspominajac o rozmiarach wyswietlacza :)

Z gory dzieki

P.S. Probowalem znalesc podobny temat w archiwum, ale mi sie to nie udalo wiec zdecydowalem sie zalozyc ten temat

#157843  autor: przemek910
 28 lut 2007, 17:26
oReeK pisze:- Czy mozna jakos ustawic ten model zeby byly raporty wlaczone, ale zeby nie zapisywaly sie jako wiadomosc? Przesiadlem sie z SE k700i i "troche" mnie to denerwuje :)
Co od pierwszego nie jestem pewien, ale sposobu zapisywania raportów na pewno nie zmienisz...
 #157876  autor: Bobb
 28 lut 2007, 18:13
oReeK pisze:Witam! Na początek chciałem powitać użytkowników tego forum :) a teraz pytania:
- Czy jest możliwość odtwarzania/przenoszenia filmów w tem telefonie? Nie chodzi mi o filmiki po 10mb tylko o pełnometrażowe filmy oczywiście z kartą pamięci 1gb+
- Czy mozna jakos ustawic ten model zeby byly raporty wlaczone, ale zeby nie zapisywaly sie jako wiadomosc? Przesiadlem sie z SE k700i i "troche" mnie to denerwuje :)

Pare dni temu kupilem sobie ta Nokie i ogolnie jestes zadowolony nie wspominajac o rozmiarach wyswietlacza :)

Z gory dzieki

P.S. Probowalem znalesc podobny temat w archiwum, ale mi sie to nie udalo wiec zdecydowalem sie zalozyc ten temat
Pelnometrazowy film na Nokii 6230i?? Alez oczywiscie. Tylko trzeba przerobic na *.3gp i musisz pamietac ze sie nie da ich przewijac. Co do przenoszenia, przenosisz co Ci sie na karcie zmiesci. Z raportami nic nie zrobisz. Ja wylaczylem...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl
 #157884  autor: piwosz
 28 lut 2007, 18:42
oReeK pisze: - Czy jest możliwość odtwarzania/przenoszenia filmów w tem telefonie? Nie chodzi mi o filmiki po 10mb tylko o pełnometrażowe filmy oczywiście z kartą pamięci 1gb+
tutaj powiem CI pewna ciekawostke :wink: oczywiscie mozna wszystko(odtw/przenosic)ale tylko filmy w 3gp, jak juz wyzej wspomniano nie mozna ich przewijac, wiec nalezy pelnometrazowy film "pociac" na kilka krotszych czesci(prosba przy okazji jak ktos ma program do tego to prosze nazwe, zwyklymi konwerterami jakie mam nie da rady tego zrobic)

dlaczego?? nic bardziej nie wk... jak 27 minuta jakiegos 30 minutowego filmu ... ciach... ktos dzwoni... i ogladasz od poczatku :smt011

w sieci sa dostepne "gotowce" filmow pociętych w formacie 3gp.

:occasion5:

#157942  autor: oReeK
 28 lut 2007, 21:24
piwosz pisze:dlaczego?? nic bardziej nie wk... jak 27 minuta jakiegos 30 minutowego filmu ... ciach... ktos dzwoni... i ogladasz od poczatku
yy to naprawde może skoczyć ładnie ciśnienie
Bobb pisze:Z raportami nic nie zrobisz. Ja wylaczylem...
Szkoda ;/ Ja raczej nie wyłącze, to nigdy nie wiadomo czy dana osoba dostała smsa czy nie, a tych smsów dość troche sie wysyła (wkońcu pakiet 600 sms) :mrgreen:

Co do przewijania to nie można tego w Nokia 6230i jakoś zmienić nowym softem czy coś? Czy jakieś Nokia posiadają przewijanie? np 6233, tylko nie piszcie o Nokiach z serii "N" bo nie dość że są nie na moją kieszeń, to na dodatek mi sie nie podobają :)

#157977  autor: esox
 28 lut 2007, 22:27
soft nic nie zmieni......nie ma takiej mozliwosci by przewijac pliki video....

w series40 3rd do której, nalezy 6233 tez, nie ma mozliwosci przewijania filmów...

NOKIA Connecting People NOKIA 808 PureView_64GB & x230 :-)

#157981  autor: piwosz
 28 lut 2007, 22:44
oReeK pisze: Czy jakieś Nokia posiadają przewijanie? np 6233, tylko nie piszcie o Nokiach z serii "N" bo nie dość że są nie na moją kieszeń, to na dodatek mi sie nie podobają :)
seria "E" :smt005

#158041  autor: castagnet
 01 mar 2007, 08:53
piwosz pisze:seria "E"
Szczerze to E50 jest fajna z wyglądu i ma symbiana.Mi też seria N wizualnie nie przypadła do gustu. To będzie chyba kolejny mój telefon... w 6230i brak przewijania video trochę boli. Ale to nie jest powód żebym zmieniał telefon, bo ten narazie bardzo mi pasuje:-)

#158313  autor: oReeK
 01 mar 2007, 22:12
Hmm jak tak bliżej sie przyjrzałem Nokia 6230i poprzez to forum, to nie wiem czy to był dobry wybór. Mogłem poczekać, nazbierać troche więcej i kupić E50. Ogólnie telefon jest fajny gdyby nie te pare szczegółów

#158366  autor: piwosz
 02 mar 2007, 02:49
oReeK pisze:Hmm jak tak bliżej sie przyjrzałem Nokia 6230i poprzez to forum, to nie wiem czy to był dobry wybór. Mogłem poczekać, nazbierać troche więcej i kupić E50. Ogólnie telefon jest fajny gdyby nie te pare szczegółów
powiem Ci ze ja wlasnie po 6230i mialem(mam) e50.
6230i jest dosc specyficznym telefonem ze wzgledu na rozdzielczosc wyswietlacza,przez to w codziennym uzytkowaniu napotykamy szerek trudnosci(tapety,gry,motywy) ale jest to super sprzet,jak na swoje lata na rynku wciaz dorownuje parametrami innym,nowszym konstrukcją ;)