Witam!
OD kilku dni jestem posiadaczem telefonu Nokia 6280... telefon zdążył w tym czasie zaskoczyć mnie pozytywnie ale i negatywnie także

... jako że mam zamiar uzytkowac go również jako odtwarzacz mp3 dokupiłem do niego karte pamięci miniSD o pojemności 2GB (Kingston - czyli jedna z tańszych)... no i tu zaczęły sie problemy:
1. Włożyłem karte do telefonu... podłaczyłem telefon kablem USB do komputera... wybrałem tryb pracy "Przechwytywanie danych", w "Mój komputer" pojawił się wymienny dysk tak więc polączenie zostało nawiązane... niestety klikajac w ikonke tego dysku w celu otworzenia jego zawartosci wyskakuje komunikat ze karta jets nie sformatowana... a jest! i nawet są na niej pliki i katalogi ktore zalozylem na telefonie... czyli podsuymowujac : karta dziala w telefonie ładnie, moge na nia przenosic pliki i zakladac katalogi i nie ma problemow z ich odczytaniem, na telefonie... Windows XP niestety nie rozpoznaje karty i chce ja formatować...
2. Mam zainstalowany Nokia Suite i tam jest Cos takiego jak menager plikow wiec pomyslalem ze moze w ten sposb karta zostanie rozpoznana... przelkaczylem tryb polaczenia w telefonie na "Domyslny" i telefon zostal wykryty i polaczony w Nokia suyte bez problemu... uruchomilem menagera plikow i udalo się... widze pliki z karty, moge je mazać i kopiowac itd... rozpaczalem wiec przegrywanie muzyki na kartę...po kilku minutach przegrywania (wgralem moze ze 150-200 mb danych) poalczenie z telefonem zerwalo się... patrze na telefon a on jest wyłączony!... wlaczylem go i polaczylem ponownie w ten sam sposob i znow moglem wgrywac dane... po czasie to samo... zanim udalo mi sie skopiowac 1GB zdarzylo mi sie tak 3-4 razy!...
Czy ktos wie co moze byc przyczyną, jak temu zaradzić i jak sprawic aby windows wykrywal karte w trybie "przechwytywania danych" bez koniecznosci uzywania Nokia Suite (chodiz o to ze jesli bede u kogos kto nie ma nokia suite nie bede w stanie wgrac danych na swoj telefon z jego komputera)
Pozdrawiam i czekam na pomoc