• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #132100  autor: Bromber
 12 gru 2006, 00:22
Witam (po raz pierwszy)

Od jakiś dwóch miesięcy stałem sięposiadaczem tego telefonu, przywiozłem sobie go z Anglii. I nie wiem czy mam pecha czy te nowe nokie takie juz są.
Do ostatniej soboty było wszystko cycuś-glancuś. 6230i smigała aż miło.
Nagle w sobotę brak zasięgiu po jakimś czasie napis Sprawdź serwis info i ikonka otwartej kłódki. Myśle sobie pewnie coś robią na BTS`ie. po kilku godzinach wszystko wróciło do normy. Przez następny dzień wszystko było OK i nagle dzisiaj to samo brak zasięgu i koniec. Cisza w eterze. Włożyłem karte innej sieci i to samo :(

Jakiesz byłó moje rozżalenie. No ku..a jasna sobie myśle nie po to kupiłem nowy telefon zeby sie psuł. No ale nic serwis mam podnosem no to zaniosłem. Jutro mam odebrać. osobiście podejrzewam końcówke mocy. Ale jak śie zeżliłem że nowy nie śmigany aparacik człowiek sobie sprawi i już padł :(

Miał ktoścoś takiego z 6230i ?? Czy to tylko ja trafiłem na jakiś marny egzemplarz !!

A przyokazji jak w Polsce Nokia zapatruje się na sprawy gwarancji na telefon kupiony za granicą ?? Wie ktoś??

#132228  autor: ywis
 12 gru 2006, 13:11
Bromber pisze:A przyokazji jak w Polsce Nokia zapatruje się na sprawy gwarancji na telefon kupiony za granicą ??
Jeśli dostałeś gwarancję europejską, podbitą, to wszystko zrobią w ramach gwarancji.

#132237  autor: nhm
 12 gru 2006, 13:44
W Anglii nie wydaja gwarancji do telefonow. Wystarczy dowod zakupu z wpisanym numerem IMEI aparatu. W Polsce jest to honorowane bez problemu. Oczywiscie zeby uzyskac serwis gwarancyjny telefon musi miec simlocka na siec w ktorej zostal zakupiony chyba ze byl sprzedany bez locka :)

- = n h m = -

#132243  autor: Bromber
 12 gru 2006, 13:52
Własnie wracam z serwisu. Powiedzieli mi ze padł wzmacniacz ikoszt naprawy wyniesie 80 zł. Czy to nie troche za dużo ?? Orjetuje się ktoś ?? Podobo sama częśc kosztuje 65 zł + robocizna !!

#132368  autor: ywis
 12 gru 2006, 22:50
Bromber pisze:Podobo sama częśc kosztuje 65 zł + robocizna !!
Zgadza się, takie niestety są ceny za końcówki mocy.

Do starego modelu, jakim jest N8210 kupowałem w cenie 40 zł.

#134447  autor: Bromber
 20 gru 2006, 21:26
Panowie Pomocy

Kupilem koncowke mocy ( bo serwis w ktorym ja oddalem nie dysponuje taka akurat) zanioslem i nibyj ja wymienili ale telefon dalej nie dziala. Serwis twierdzi ze to na 100% koncowka. Wszystko inne sprawdzili i niby jest sprawne.
Zly jestem bo wydalem tyle kasy na nowy telefon i d@@a blada.

Znacie moze dobry i oczywiscie nie drogi serwis w Poznaniu bo mam niedaleko do tego miasta. A moze orjetujecie sie ile taka naprawa moze kosztowac w autoryzowanym serwisie nokii ??

#141333  autor: lightjay
 13 sty 2007, 20:08
nie wiem skąd serwis jest taki mądry że w każdym przypadku jesli chodzi o zasieg to końcówka moc. Powiem tak miałem to samo w obecnej i poprzedniej noki teraz mam nokie 6230i z NOKII POLSKA al;e nie chciało mi się z nią jechać do serwisu itd czasami się tak dzieje jakieś kilka razy na kilka lat :) od wstrząsu (nie musi wcale upaść) od upadku itd u mnie pomogło wyciągniecie karty sim wyczyszczenie karty sim alkoholem i to samo dotyczy styków karty sim w telefonie jeszce [o czyszczeniu zawsze śrubokręcimiem płaskim ( wkrętakiem) przejade z lekkim naciskiem po styku tak jakbyś chciał go porysować i ryse na styku zrobić. Przy okazji możesz przeczyscić styki z telefonu łaczace sie z baterią.

P>S> mi odpukac od jakieiś 4 miesiecy nic nie wyskoczyło po tym zabiegu.

Koszt zabiegu:

Wacik najlepiej do ucha - grosze najdroższe z tego wsztkiego jest ta odrobina alkoholu ;-) ;-) ;-)

N 6230i

#141633  autor: Bromber
 14 sty 2007, 23:28
No może warto spróbować ale to już chyba tej komórce nie pomoże.
Wymienili mi tą końcówke mocy i dalej nie ma zasięgu. a serwisant stwierdził ze tak już jest z tanimi końcówkami z chin. Na 10 działaja 2.
No i zdecydowałem się wysłać telefon do CRC niech chłopaki podziałaja. No i oto co mi odpisali:

"Szanowny Kliencie, W dostarczonym urządzeniu stwierdziliśmy nieautoryzowaną ingerencję (ślady lutowania w okolicach końcówki mocy, brak filtrów). Powstałe uszkodzenia są nieodwracalne i zbyt rozległe aby była możliwa skuteczna naprawa aparatu. W związku z powyższym Centrum Serwisowe odmawia wykonania naprawy odpłatnej. "

Tak wiec nie pozostaje mi chyba nic innego jak sprzedać komuś ten telefon na części i sprawić sobie nową na gwarancji :) Eh jakież zycie jest okrutne !!

#141652  autor: castagnet
 15 sty 2007, 08:25
Idź teraz z tym do tego serwisu i pokaż tym "serwisantom" jakimi są dobrymi "specjalistami". Nie mam słów na takich s#$%@#$&^%*!
Z*^%#$ (Zepsuli) Ci telefon... :x

#141661  autor: Bromber
 15 sty 2007, 09:21
No chyba bym musiał ale moja noga wiecej tam nie stanie. Do tej pory uważałem ich za "dobrych fachowców"

#141668  autor: b@sho
 15 sty 2007, 10:39
ale cie zaltwili... brak mi slow... takich fachowcow jest pelno, trzeba uwazac gdzie sie daje tela do naprwy...

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#142650  autor: castagnet
 18 sty 2007, 08:32
Ciekawe ile dostaniesz... jak ktos ja kupi to chyba tylko na części.
Ładnie Odciągnołeś potencjalnego klienta od chęci naprawy tego telefonu :?

#142662  autor: Bromber
 18 sty 2007, 09:16
castagnet Nie bardzo rozumiem co masz na myśli ?? A co miałem napisać że końcówka mocy do wymiany i telefon będzie sprawny !! Nie lubie ludzi wprowadzać w błąd dlatego napisałem jak jest żeby ktoś kupił telefon na części typu wyświetlacz, aparat, Bateria itp a nie żeby ktoś kupił telefon z nadzieją że naprawi go za drosze i będzie mia telefon wart 550 zł !!

#142666  autor: castagnet
 18 sty 2007, 09:33
Masz racje Bromber. Nie pomyslalem tak o tym.
Jakbys mial problemy z pozbyciem sie telefonu to panel chetnie kupie:-) jak jest taki idealny:-) Ewentualnie odsprzedam moj tez idealny, tylko ze ma maly odprysk nad wyswietlaczem i mnie troche drażni.