ten soft tez ma "dziure" - u mnie przy tworzeniu MMSa w momencie wstawienia zdjecia wysypujesie-ekran najpierw bialy potem czarny i wraca do "pulpitu"
- Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
hej. mam 2 takie telefony jeden flashowalem bez problemu mam i pl menu i wogole a w 2 podczas flashowania przy samym koncu rozlaczyło i nie moglo juz podlaczyc, odłaczyłem telefon od kabla i nie moge go uruchomic, jak jest podłaczony do kabla to w kompie i jak go wlanczam to w kompie jest dzwiek ze jest cos podlaczone zaraz za 2 sekundy dzwiek rozlaczenia.... pomozcie
[ Dodano: 2006-12-06, 20:35 ]

Robiłem już dwie N70. Poszło bez problemów. Czy legalny? Myślę, że tak. Tylko programy trzeba potraktować witaminkąKrisu6230i pisze:mantoch, a to ciekawe...![]()
jesli to dziala to straszne bzdury wypisuje tam wyzej.
ale rozumiem ze to nie jest ze tak sie wyraze "legany" sposob od nokii ?

Ja mam pytanie moze troszkę nie na temat ale .... jesli zakupie ten telefon z anglii to po sciągnięciu simlocka bedzie mi działał w polsce normalnie?
Działał będzie na 100%, ale czy wiesz kto ściąga Sim-lock'i z serii BB5? Poza Dejanem (Serbia ) i Raskalem (Chiny) robi to TYLKO operator! Tak, więc jak nie ściągniesz u danego operatora w Anglii to w Polsce tego nie dokonasz! Telefon wtedy będzie bezwartościowy.stokrotka23 pisze:Ja mam pytanie moze troszkę nie na temat ale .... jesli zakupie ten telefon z anglii to po sciągnięciu simlocka bedzie mi działał w polsce normalnie?
mam pytanie i prosbe,
chodzi o ten link do tego softu, bo on juz jest nie aktywny, czy mogl bym prosic o danie nowego ? bo mam problem z telefonem(n6280), po uruchomieniu pojawia sie "pulpit" i wyswietlacz gasnie, robi sie czarny, a nastepnie telefon sie resetuje i znowu to samo...
chodzi o ten link do tego softu, bo on juz jest nie aktywny, czy mogl bym prosic o danie nowego ? bo mam problem z telefonem(n6280), po uruchomieniu pojawia sie "pulpit" i wyswietlacz gasnie, robi sie czarny, a nastepnie telefon sie resetuje i znowu to samo...
a moze ktos ma/mial ten sam problem co ja ? i moze kto moze mi poradzic co z tym zrobic. bardzo bym prosil o pomoc. albo uaktualnic ten link, tez bym bardzo prosil, bo neistety google mi nie daje odpowiedzi na nurtujace mnie pytania zwiazane z moim problemem.
NO totalna jazda jest z softem v5.92 w 6280/6288
MMS z żadnym obrazem nie mozna wysłac!!!!!!!!!! wszystko inne działa nawet mozna MMS odebrac
..... juz podobno wychodzi v5.94, ale to nie oficjalna informacja- i ma byc dostepny po przez Nokia Software Updater........tylko ciekawe kiedy!!!!!!!!!!!

NOKIA Connecting People NOKIA 808 PureView_64GB & x230 

Czy mógłbys opisac szerzej twoj problem, ja mam ten soft i jestem bardzo zadowolony. U mnie mms wysyla sie bez problemu z obrazkami i bez... moze to zalezy od sieci tez... ja mam telefon w erze. Przed wymiana softu na 5.92 mialem wersje 3.62 i musze powiedziec ze ten nowy soft jest duzo lepszy, wyglad niektorych elementow graficznych poprawiony (przyciski - zapisz, wyslij itd), usprawniony odtwarzacz mp3 (wygodniejszy w uzytkowaniu niz poprzedni)... a i co najwazniejsze na sofcie 3.62 jak podpinalem tel. do komputera to niestety nie wykrywalo karty 2gb ktora posiadam (sprawdzalem na wielu komputerach i wszedzie bylo tak samo) a teraz na 5.92 wszystko ładnie dziala! Jak narazie nie mam zadnych zastrzezeni co do tej wersji, jesli cos dziwnego odkryje podziele sie tym z wami...
Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)
Mam flasher phoenixa i instrukcję zrobioną przez "krz2k". Robiłem jak przykazał, ale to się kupy nie trzyma. Po zainstalowaniu wszystkiego program rozpoznaje model i wersję softu, ale kiedy chcę przejść do zrobienia backupu to pojawia się okienko "HKRESULT i nr błędu", framework nie może uruchomić polecenia oraz dostęp zabroniony. Jak chciałem odrazu, żeby flashował to nie widzi nigdzie nowej wersji softu. Normalnie to powino być w oknie Phoenixa zrobione tak; "Flashing>SW update>code>...i tu coś powinno być np EURO 1, a nie ma nic!
[ Dodano: 2007-01-27, 16:58 ]
Z tego co się dowiedziałem z googla, to już jest nieoficjalnie (albo oficjalnie dla wybranych operatorów na świecie) wersja 5.96, że też kurka nas Nokia olewa
[ Dodano: 2007-01-27, 16:58 ]
Z tego co się dowiedziałem z googla, to już jest nieoficjalnie (albo oficjalnie dla wybranych operatorów na świecie) wersja 5.96, że też kurka nas Nokia olewa

Ja mam rowniez ver. 5.92
i odkad tel wrocil z serwisu nie mial zadnych ustawien WAP, MMS itp.
Kiedy probuje przyslac sobie konfiguracje to niedochodzi, a kiedy probuje ustawic recznie to tel mi sie resetuje za kazdym razem...
Mial juz ktos moze taki problem ?
Prawdopodobnie bedzie konieczne jeszcze raz oddanie tel do servisu i wgranie softu od nowa...
i odkad tel wrocil z serwisu nie mial zadnych ustawien WAP, MMS itp.
Kiedy probuje przyslac sobie konfiguracje to niedochodzi, a kiedy probuje ustawic recznie to tel mi sie resetuje za kazdym razem...
Mial juz ktos moze taki problem ?
Prawdopodobnie bedzie konieczne jeszcze raz oddanie tel do servisu i wgranie softu od nowa...

Sprawdzałem wszystko: tworzenie, wysyłanie MMS'a i działa. Wersja to 5.92 z orange. Ciekawi mnie fakt, że wysłałem go sobie, dostałem raport, ale wiadomości MMS już nie :/