• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #72786  autor: Nico_23
 09 maja 2006, 19:40
Witam. Mam problem z dzwonkiem w mojej 6230i. Otóż gry go ustawiłem na "ciągły" to efekt niestety miałem taki sam jakby był on "rosnący". Po restarcie fona nieco się to poprawiło, ale też dopiero po ok. 2-3 sek. mam dzwonek tak głośny jak być powinien... Ma ktoś na to sposób, bo nie chce mi się z tym lecieć do serwisu. Pozdro.

Aha... Soft mam 3.40.

#72790  autor: tomico
 09 maja 2006, 19:44
Wydaje mi się że to w tych nokiach normalne, bo dzwonek zaczyna grać głośno po 2 sek. A jeśli ustawisz na rosnący to dłużej się podgłaśnia niż 2 sek.

#72807  autor: Hunter
 09 maja 2006, 20:16
Wnioskujac posty innych urzytkownikow tego forum moge ci powiedziec, ze poprostu niektore 6230i tak maja i raczej nic z tym nie zrobisz. np. u mnie z dzwonkiem wszystko jest ok, jesli ma byc ciagly, gra caly czas jednakowo glosno. Ostatecznie mozesz sie udac do najblizszego autoryzowanego punktu nokia, aby wyjasnic ta sprawe - moze oni cos na to poradza.

#72831  autor: tomico
 09 maja 2006, 22:33
Może wymiana softu na nowy ci coś da.

#72847  autor: ywis
 10 maja 2006, 08:16
tomico pisze:Może wymiana softu na nowy ci coś da.
Wymiana softu nic tutaj nie pomoże. Już nie jedna osoba na forum ma podobny problem, po prostu trafiłeś "trefny" egzemplarz i pozostaje Ci się do teo przyzwyczaić.

#72871  autor: Hunter
 10 maja 2006, 14:41
ywis pisze:
tomico pisze:Może wymiana softu na nowy ci coś da.
Wymiana softu nic tutaj nie pomoże. Już nie jedna osoba na forum ma podobny problem, po prostu trafiłeś "trefny" egzemplarz i pozostaje Ci się do teo przyzwyczaić.
Jezeli uznac owy problem za trefny egzemplarz mozna by sie pokusic o zlozenie reklamacji w serwisie noki.

#72872  autor: znal
 10 maja 2006, 14:44
to jest standardowa wada softów 3.50 i starszych !
na nowszych takie cos nie występuje
bardzo czesto jest to wykorzystywane jako pretekst do wymiany softu na nowszy za free :) w serwisie
przy okazji moga wymienic tez buzzer
poczytaj sobie topic "soft 3.70" jak chcesz wiecej wiedzieć

#72875  autor: Hunter
 10 maja 2006, 14:46
To nie jest wada softu. Z tego co mi wiadomo na forum jest kilku posiadaczy 3.40 u ktorych opisany powyzej problem nie wystepuje - np. u mnie.

#72912  autor: znal
 10 maja 2006, 16:08
no to jak wytlumaczyc fakt, ze ten problem potrafi zniknac po samej wymianie softu ?
osobiście mialem v 3.50 i mi wymienili tez buzzer
ale znajomemu zmienili sam soft i problem tez zniknal (no z drugiej strony nie zagladalem mu w karte gwarancyjna, mial 3.46)

byc moze dotyczy to partii fonow, ktore zostaly wyprodukowane w takim czasie ze fabrycznie dostaly 3.46 i 3.50 (moze tez inne wersje, ale te przypadki znam osobiscie), a jest to usterka sprzetowa
poza tym fony wyprodukowane w finlandii i w niemczech tez teorytycznie moga sie roznic

w kazdym razie jest to dosc czesto spotykana na 6230i usterka
do usuniecia za darmo w serwisie jezeli masz gwarancje (wgrywaja wtedy najnowszy soft)

#72935  autor: ywis
 10 maja 2006, 18:09
Wada softu odpada, również lecę na 3.40, no i taki problem nie występuje. A wspomne jeszcze, że to moja druga N6230i z kolei, no i na poprzedniej też miałem 3.40 i również nie było problemu z dzwonkami. Trafiliście na taki egzemplarz i tyle... inaczej tego nie można raczej wyjaśnić, bo jak :?: :roll:

#72940  autor: Hunter
 10 maja 2006, 18:30
Co nie zmienia faktu, ze w serwisie mozliwe ze beda mogli owa usterke usunac ;)

#72993  autor: ywis
 10 maja 2006, 21:45
Hunter pisze:Co nie zmienia faktu, ze w serwisie mozliwe ze beda mogli owa usterke usunac ;)
Owszem, zapewne masz rację, ale zastanówmy się, co jest przyczyną tej wady, bo jest to dla mnie strasznie dziwne i nurtuje mnie ta sprawa, choć ja sam nie mam z tą wadą doczynienia.

#73001  autor: znal
 10 maja 2006, 22:27
trzeba by bylo popytac sie ludzi ktorzy mieli ten problem, jaki mieli fabrycznie soft, kiedy i gdzie wyprodukowany telefon...

moze cos bedzie sie zgadzac i wtedy bedzie wiadomo dlaczego tak sie dzieje
bo problem bardzo czesto wystepuje na fonach z fabrycznym softem 3.50, wystarczy poszukac na tym forum i w necie np. http://forum.gsmclub.pl/viewtopic.php?p=3178

czyzby wszyscy przypadkowo trafili na felerne egzemplarze :?
btw date produkcji mozna uzyskac wpisujac *#war0anty# pozycja "Made"

#73006  autor: Ish
 10 maja 2006, 22:43
Jezeli Ci to przeszkadza. Wez telefon i powiedz co z nim nie tak.
Na dzien dzisiejszy nie da sie ustalic przyczyny tej "usterki". Nie wiadomo czego to wina: Softu, Hardware, czy miejsce produkcji. Najlepiej wziac do serwisu.