• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #533003  autor: mszerlok
 05 lut 2012, 22:11
Szanowni użytkownicy. Pamiętacie jeszcze czasy telefonów nokia takich jak 3210, 3310, 6310 i tego typu maszyn? Czy ktoś z Was orientuje się w następującej sprawie - jakiś czas temu usłyszałem od znajomych i nawet przeczytałem w internecie, że jakaś firma wykupiła od nokii projekty i prawo do wznowienia produkcji starych modeli telefonów Nokia takich jak wymienione powyżej. Nie da się nie zauważyć, że wielu z nas bardzo dobrze wspomina takie telefony a wiele starych rzeczy powraca do łask np płyty winylowe itp, również i telefony. Czy ktoś z Was natknął sie na jaką kolwiek informację o tym, gdzie można kupić takie telefony i czy ich produkcja już ruszyła na dobre? Podobno taki NOWY 6310i potrafi kosztować 1000zł, więcej niż nie jeden smartphone z dotykiem, internetem, aparatem i masą bajerów ale tamte maszyny były nieśmiertelne i za to są do dziś cenione.

Jeśli ktoś wie coś o tym lub wie np gdzie można kupić NIEUZYWANE Nowe modele tego typu z pozostałych zbiorów magazynowych niech da znać. Znudziły mi się już błyszczące zabawki a używanych 3310tek nie chcę od nikogo brać, nie wiadomo co przeszły:D

#533011  autor: fubb4
 05 lut 2012, 22:40
Cztery lata temu kupiłem nową Nokię 3310 na eBayu. Facet miał kilka nieużywanych zestawów z prepaida Virgin Mobile. Co pewien czas monitoruję rynek i trafiam zazwyczaj na odświeżone używki (nowa bateria, nowa obudowa), jednak tydzień temu widziałem na aukcjach dwa nieużywane (leżaki magazynowe) egzemplarze 3310. Cena to równowartość około 150zł. Zaglądaj na eBay.
Ostatnimi czasy są nawet problemy ze zdobyciem oryginalnych obudów do Nokii 3310, a kiedyś rynek był tego pełen.

M

#533021  autor: Dworek
 06 lut 2012, 00:39
mszerlok, prawdopodobnie słyszałeś o francuskiej firmie Lekki, niestety jak na razie w ofercie posiada ona tylko Nokię 8210, jakiś czas temu dostępna była odświeżona 3210.

#533140  autor: mszerlok
 06 lut 2012, 16:30
O dzięki, być może o ta firmę chodziło właśnie... Mam nadzieję, że to wcześniej czy później jakoś się rozwinie. Ja swoją nokię 3310 kupiłem w 2003 roku w taryfie prepaid "era love" kosztowała 400zł;-)) Dziwne było w niej to, że miała inną od reszty tych nokii, bardzo szorstką obudowę co mi sie bardzo podobało, bo normalnie nokia 3310 miała śliską obudowę. Pozdrawiam, wrzucajcie jakieś newsy jeśli coś będziecie wieedzieli

Ja natrafiłem na allegro na nieużywaną 3310 jakis czas temu ale czy jest naprawdę nieużywana trudno mi zaufać. Była też oferta sprzedaży nowej 6310 z gwarancją, ale takie coś wolałbym kupić osobiście niż na wysyłkę...

#534596  autor: castagnet
 13 lut 2012, 09:30
Niestety wielu spzedawców odnawia telefony, zakładając nową obudowę i baterię, sprzedają jako nowy.

Niektórzy piszą że jest odnowiony, ale i są tacy, którzy piszą że nowy (często model 6300).
Więc radzę uważać. Jeżeli jest odnowiony 100% częściami to jeszcze mozna to przeżyć, ale kolega ostatnio kupił na allegro "nową: 6300 i była założona nowa obudowa, bardzo dobra podróbka, ale nie oryginalna!

#543018  autor: słoneczny
 26 mar 2012, 15:40
Prawdę mówiąc, to dla mnie 3310 kojarzy się z dużą awaryjnością i niemałą wagą.
Nie wspominam dobrze tego modelu.
Raczej bym się skłaniał ku kolejnym modelom, takim jak 1600. Bardzo wytrzymały i mało awaryjny telefon, chyba z 2005 roku.
Gdyby była szansa dostać taki nowy, to na pewno bym nie pogardził.

#543037  autor: Maniiiek
 26 mar 2012, 16:58
Na Allegro widziałem jakiś czas temu Siemens A52 leżak magazynowy jeszcze z kartą Sami Swoi. 50zł takie coś. Może nie nokia, ale też kultowy model.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#554836  autor: Bartplus
 17 maja 2012, 23:08
Operatorzy już wyczyścili swoje magazyny z takich starych modeli. Jakiś czas temu podczas czyszczenia magazynów osoby, które miały dostęp do zakupu tych modeli wystawiały je na allegro.

Przyjmę niepotrzebne telefony komórkowe.

#588130  autor: dario321
 12 paź 2012, 21:30
a tu faktycznie nowa i na gwarancji; http://www.ceneo.pl/420867 :wink: