Właśnie przed chwilą je przetestowałem na swojej 6230i:
Długość kabla jest taka sama jak w HDS-3 (ok. 1,2m) ale kawałek od "pilota" do samych słuchawek to tylko 35cm (w HDS - 60cm) i to bardzo dobrze
Co więcej na tym odcinku są aż 2 przesuwalne, nierozpinalne "obrączki" (nie wiem jak to inaczej nazwać, ale chyba wiadomo o co chodzi) przez co te mniejsze kabelki nie plączą się

i to jest duży plus tego zestawu. W HDS-3 była zapinka, która dosyć szybko się zużywała.
Pilot posiada klamrę i można go przypiąć w dowolnym miejscu.
Oprócz mikrofonu i standardowego przycisku (następny utwór/stacja/odbieranie rozmowy) jest na nim też przycisk do nawiązywania połączeń PTT (działa w 6230i), ale w sumie raczej mało przydatny (lepiej jak by zamiast do PTT służył np. do przewijania, przeskakiwania do poprzedniego utworu itp.).
Co do samych przycisków, to jeden (ten zwykły) jest wklęsły, a drugi (PTT) wypukły, przez co nie ma problemu ze zlokalizowaniem ich np. pod bluzą.
Same słuchawki zakłada się "za uszy" przez co nie spadają np. w czasie biegu

nie ma też żadnych gąbek (w HDSach gąbki dosyć często wypadały, tu nie ma takiego problemu)
Jakość dźwięku - nic szczególnego jest porównywalna ze standardowym HDS-3, a może nawet minimalnie gorsza.
Podsumowując:
+ dobrze wykonane słuchawki (nie wypadają z uszu, brak gąbek)
+ dobrze rozłożona długość kabla
+ praktycznie brak możliwości poplątania
- niepotrzebny przycisk PTT (przynajmniej wg mnie)
- nie za dobra jakość dźwięku
Ogólnie wypadają tak średnio, ale za cenę ~45 zł nie jest źle