Dokonalem backupu danych z pamieci telefony , wylaczajac karte pamieci. Powodem byla zmiana softu z 3,81 na 3,88 po zmianie softu usiluje wgrac dane spowrotem ale nie udaje sie to poniewaz na kablu przy 66% telefon sie restartuje a pc wywala komunikat o zerwaniu polaczenia z telem, ale to akurat logiczne. przez BT dochodzi maks do 66% ale czasem zrywa tez wczesniej.
Wchodzenie do galerii to istna katorga, czasem sie udaje po dluuugim czasie, a niekiedy nastepuej zwiecha. karta pamieci pokazuje z nie jest zapelniona a gdy usiluje do niej wejsc uprzejmie informowany jestem o tym iz karta nie jest sformatowana... ale to nic bo tam nic waznego nie ma. za to stracilem themesy, zdjecia smsy z archiwum i ze skrzynki odbiorczej czesciowo, podejrzewam ze tylko te zostaly ktore sa zapisane na simie (pamiec telefonu nie jest chyba przywracana, a wogole w tej nokii sprawa smsow to jakas pomylka ale to juz inny temat).
w dzienniku pokazuje mi ze owszem polaczenie zerwano ale dane wszystkie przywrocono, poza ustawieniami telefonu, ktore to sa wlasnie przywracane przy 66% operacji, ja jak wyzej napisalem takiego faktu nie odnotowalem, braki sa znacznie wieksze. Bogu tylko dziekuje ze ksiazka tel sie odzyskuje za za kadym razem gdy usiluje zrobic przywracanie.
.Pytanie moje jest takie: naturalnie czy da sie cos z tym zrobic i ktos mial podobny problem albo ma koncepcje na usuniecie owego klopotu,a dwa to czy da sie jakos edytowac plik kopii zapasowej (wiem ze bedize zapewne ciezko gdyz na pewno ejst zabezpieczony poniewaz zawiera wszystkie<poza portfelem> informacje z pamieci sluchawki).
dodam tylko ze pc fiut zachowywal sie normalnie podczas backupu i wczesniej tez nie sprawial zadnych klopotow. wersja najnowasz dostepna , bodajze 6,82.
/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/