• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #11130  autor: PiotreQ
 12 sie 2005, 11:28
Po pierwsze hello2all :-D

Mam spraw dotyczących Nokii 6020:

1) Czy przednia obudowa jest zdejmowalna? Próbowałem zdjemować ale niebardzo chce sie zdjąć a nie chce nic urwac :lol:

2) Kupiłem telefon nowy, ale bateria trzyma mi góra 3dni. Czy w tej sytuacji wymiana baterii to najlepszy wybór? Jezeli tak to jaka jest najlepsza? Przynajmniej w tej chwili nie znalazłem zbyt dużego wyboru, ale widziałem jonowe i polimerowe. Podejrzewam, że lepsze chyba są polimerowe :roll:

3) W jaki sposób można usunąć te tapetki operatora (w moim przypadku Plusa bo przed zdjeciem sim-locka tel był w Plusie), które pojawiają sie przy włączaniu i wyłączaniu telefonu. Słyszałem gdzieś, że usunęliby to tylko w salonie Plusa, ale nie wiem czy to prawda :roll:

4) Trzecia sprawa dotyczy tego, że narazie nie mam więcej pytań :-D :lol:

Z góry dzięki za pomoc :)

#11137  autor: Dragon
 12 sie 2005, 12:29
1) nie da sie jej sciagnac
2)to normalny czas dla tego telefonu, lepsze sa baterie polimerowe, ale zalezy z jaka pojemnoscia
3)to chyba tylko poprzez wgranie oprogramowania na nowo

#11169  autor: PiotreQ
 12 sie 2005, 15:17
Dragon pisze:2)to normalny czas dla tego telefonu, lepsze sa baterie polimerowe, ale zalezy z jaka pojemnoscia
...ale znam kilka osób co mają N6020/21 i bateria im 3ma przy dość częstym używaniu nawet do tygodnia, a przy abrdzo rzadkim - do 11dni... :roll: Ale i tak wielkie dzięki za info, Dragon, bo jeszcze bym urwał tą obudowę :twisted: Ale zastanawia mnie jeszcze jedno. Przecież podobno są wymienne panele do tej Nokii więc w jaki sposób są one wymieniane :P No chyba, że się przesłyszałem z tymi przednimi panelami :roll:

#11236  autor: wojttek
 12 sie 2005, 20:17
PiotreQ pisze:
Dragon pisze:2)to normalny czas dla tego telefonu, lepsze sa baterie polimerowe, ale zalezy z jaka pojemnoscia
...ale znam kilka osób co mają N6020/21 i bateria im 3ma przy dość częstym używaniu nawet do tygodnia, a przy abrdzo rzadkim - do 11dni... :roll: Ale i tak wielkie dzięki za info, Dragon, bo jeszcze bym urwał tą obudowę :twisted: Ale zastanawia mnie jeszcze jedno. Przecież podobno są wymienne panele do tej Nokii więc w jaki sposób są one wymieniane :P No chyba, że się przesłyszałem z tymi przednimi panelami :roll:
moja ciocia ma 6020 i przy średnio 15-20 minutach rozmowy dziennie wytrzymumje tydzień...

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#11240  autor: PiotreQ
 12 sie 2005, 20:28
oj to to właśnie to :-D No nic zobaczę jak się telefon bedzie zachowywał po zmianie baterii na nową...

EDIT: A jeśli chodzi o przedni panel? jak to w końcu z nim jest? Bo tak jak juz pisałem słyszałem, że jest wymienny (no chyba, że mam coś z uszami albo z oczami, ale mógłbym przysiądz, że są wymienne).
Looknąć poproszę np. TUTAJ