• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #98542  autor: Prometo
 25 sie 2006, 14:57
Mam zamiar zakupic ten telefon więc proszę posiadaczy tego telefonu o jego plusy i minusy.

od moderka:Pamiętaj, by tematy zakładać w ten sposób.Poprawiłem
Ostatnio zmieniony 25 sie 2006, 15:36 przez Prometo, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#98570  autor: Rydels
 25 sie 2006, 15:36
Plusy:
+Bt
+Irda
+zewnetrzny wyswietlacz
+Edge
+kamera VGA(640x480)
+dzwoniki mp3(ale odtwarzacza brak)
+Radio

Minusy:
-mało pamieci/brak slotu na karty
-(dla niektorych)tylko VGA
-i jak moim zdaniem najwikeszy minus to fakt posiadania przez fon anteny zewnetrznej , totalna porazka, masakryczna niepkraktycznosc

Poza tym fon jest V'ka co jednozesnie jest i + i -
Ale generlanie zauwazylem ,ze sporo ludzi go ma i calkiem sobie chwala

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#98575  autor: Przemek
 25 sie 2006, 15:46
Wg mnie telefon jest bardzo dobry. Jest bogatszy od 6101 o BT, do tego posiada IrDE, EDGE. Z bajerów ma mp3 i radio co też na pewno jest plusem, aparat to już chyba standart więc plusem nie jest, ale jego brak na pewno byłby minusem :lol:
Jeśli chodzi o wady tego telefonu to dla mnie z całą pewnością wystająca antenka :x i brak slotu na karty pamięci jednocześnie przy małej pamięci. To chyba na tyle, krótko mówią solidny telefon warty swojej ceny :wink:

#98703  autor: Prometo
 25 sie 2006, 21:59
1. Aparatu nie potrzebuję bo mam cyfrówkę.
2. Odtwarzacz mp3 - wyrosłem już z tego (wystarczy radio).
3. Moja bratowa ma motorolę z antenką i telefon jest nawet w miarę.
4. Obecnie posiadam Samsunga X200 - miałem wątpliwości jak wybierałem telefon czy się sprawdzi u mnie tel. z klapką ale jestem zadowolony.
5. Moim zdaniem tel. powinien służyć do dzwonienia, wysyłania sms i mms.
6. Nie wiem jak sprawuje się bateria (Samsung X200 przy normalnym użytkowaniu trzyma 3- 4 dni).
7. A poza ty co Nokia to nokia.

Pozdrawiam - Prometo

#98707  autor: tomico
 25 sie 2006, 22:01
Prometo pisze:1. Aparatu nie potrzebuję bo mam cyfrówkę.
2. Odtwarzacz mp3 - wyrosłem już z tego (wystarczy radio).
3. Moja bratowa ma motorolę z antenką i telefon jest nawet w miarę.
4. Obecnie posiadam Samsunga X200 - miałem wątpliwości jak wybierałem telefon czy się sprawdzi u mnie tel. z klapką ale jestem zadowolony.
5. Moim zdaniem tel. powinien służyć do dzwonienia, wysyłania sms i mms.
6. Nie wiem jak sprawuje się bateria (Samsung X200 przy normalnym użytkowaniu trzyma 3- 4 dni).
7. A poza ty co Nokia to nokia.
Bierz tą nokie to telefon właśnie dla ciebie, ma radio, bt, edge, bardzo fajny.

#98713  autor: Prometo
 25 sie 2006, 22:13
A jak to jest z tą baterią?

Pozdrawiam - Prometo

#98718  autor: szczeka
 25 sie 2006, 22:20
Prometo pisze:A jak to jest z tą baterią?
przecietnie, max 4 dni.. a tak srednio 2-3.

#98987  autor: Prometo
 26 sie 2006, 21:20
Chciałbym się jeszce dowiedzieć czy posiada dzwonki polifoniczne, czy tylko mp3.

Pozdrawiam - Prometo

#98989  autor: ywis
 26 sie 2006, 21:22
Prometo pisze:Chciałbym się jeszce dowiedzieć czy posiada dzwonki polifoniczne, czy tylko mp3.
Zapewne to i to posiada :)

#108565  autor: Prometo
 24 wrz 2006, 21:26
Czytałem różne opinie na temat tego telefonu i w wielu pojawia się problem następujący:
- po pewnym czasie użytkowania na wyświetlaczu wewnętrznym odbija się klawiatura.
Co wiecie o tym problemie?

#108568  autor: user_delete1
 24 wrz 2006, 21:28
Prometo pisze:Czytałem różne opinie na temat tego telefonu i w wielu pojawia się problem następujący:
- po pewnym czasie użytkowania na wyświetlaczu wewnętrznym odbija się klawiatura.
Co wiecie o tym problemie?
Nigdy nie słyszałem o takim problemie w tym telefonie

Jeśli ci pomogłem wcisnij pomógł pod moim postem

#108582  autor: Prometo
 24 wrz 2006, 21:44
Trzymałem ten telefo przez chwilę w dłoni i miałem wrażenie, że jest wykonany z bardzo twardej gumy.
Czy to jest moje złudzenie czy prawda?

[ Dodano: 2006-09-25, 14:38 ]
Oto kilka opinii na temat wyświetlaczy
jerry - ...neoplus.adsl.tpnet.pl 2006-03-02 12:54
dziwie sie ze jeszcze sie nie zaczely negatywne komentarze. kolega pracuje w salonie i mowil ze jest pelno zwrotow tego tel z powodu wadliwych wyswietlaczy

Byku lat 20 - ...neoplus.adsl.tpnet.pl 2006-06-30 16:57
Ludzie sluchajta , napalilem sie na ten telefon , nie zwazalem na negatywne tu opinie i kupilem , telefon piekny , uzywalem go do dzwonienia i sms (malo pamieci mi nie pszeszkadzalo ale troche wnerwia ze cyknie sie 2 zdjecia i juz jedno cza usunac zeby bylo miejsce na nastepne ) Poza tym wyswietlacz strosznie szybko sie rysuje . Kupilem nowy z folia za 600 l i juz po 3 dniach sprzedalem poniewaz wyswietlacz byl zmasakrowany , delikatnie sie z nim obchodzilem a przyciski strasznie sie odbijaly na nim . Taki sliczny telefon , szkoda ze nokia taka lipe dala z tym wyswietlaczem . A w dodatku telefon malo sie otwiera , kont otwarcia jest maly i trzeba go przechylic aby cos widziec , pozatym przyciski twarde . Jesli ktos chce telefon do sms i dzwonienia polecam 6060 nokia wypasiona , klawiszee delikatnie chodza i piekny wyswietlacz sie nie rysuje . A jak ktos chce groby telefon to nokia 6131 albo samsung e770 , widzialem tez w miare se z klapka v800 albo z800

misiek - ...static.metro.comel-it.c 2006-08-07 20:31
Mam go zaledwie od tygodnia, a glowny wyswietlacz juz jest porysowany od klawiatury... Dziwnie ta klapke zrobili. Minus dla nokii za ten feler.

#112892  autor: dudi_ok
 10 paź 2006, 15:36
widziałeś SE z520i?? ma wiecej pamieci, MP3, 2 obudowe w zestawie, baterie Li-polymer 900mAh
chyba troszeczke lepsza a cena bardzo podobna :)

#112900  autor: forum123
 10 paź 2006, 16:16
Prometo pisze:Trzymałem ten telefo przez chwilę w dłoni i miałem wrażenie, że jest wykonany z bardzo twardej gumy.
Czy to jest moje złudzenie czy prawda?
Takie pytanko do tej gumy, bo gdzie obiło mi się o uszy, że niby z czasem pod tę gume dostaje się powietrze i cos jest niby "rozwalane" od środka i niby przez to między innymi Plus zrezygnował z tego modelu.
Osobiście wydaje mi się, że to bajka, a co na to Szanowni Forumowicze :?: :D

#113018  autor: Prometo
 10 paź 2006, 22:25
dudi_ok pisze:widziałeś SE z520i?? ma wiecej pamieci, MP3, 2 obudowe w zestawie, baterie Li-polymer 900mAh
A czytałeś opinie użytkowników tego telefonu, ponoć to jest taki bubel, że Orange wycofuje go z oferty. A propos SonyEricssonów nie podobają mi się te kombajny.

#113176  autor: dudi_ok
 11 paź 2006, 20:37
Prometo pisze:
dudi_ok pisze:widziałeś SE z520i?? ma wiecej pamieci, MP3, 2 obudowe w zestawie, baterie Li-polymer 900mAh
A czytałeś opinie użytkowników tego telefonu, ponoć to jest taki bubel, że Orange wycofuje go z oferty. A propos SonyEricssonów nie podobają mi się te kombajny.
wiem ze nie ma z tym modelem problemu. a to ze orange sobie je wycofuje to ich sprawa i ich oprogramowania