• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #111071  autor: Kmpo
 03 paź 2006, 17:03
Witam ponownie. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmianą telefonu, ale niestety, nie mogę się na nic zdecydować. Jestem, więc zmuszony prosić Was o pomoc. Telefon będzie kupowany na allegro i oczywiście może być używany. Chciałbym zmieścić się w przedziale cenowym 350 – 400 zł. Moje wymagania są następujące:
→ przede wszystkim stabilność i szybkość (w menu jak i podczas pisania sms’ów)
→ lista zadań, przypominasz, kalendarz
→ niewielkie wymiary i solidność wykonania
→ ładna polifonia (najlepiej z dzwonkami mp3)
→ dobry, w miarę duży wyświetlacz
→ IRDA (lub bluetooth)

Żądania są zhierarchizowane, ale oczywiście nie wszystkie muszą być zrealizowane. Ze względu na rozmiary i wyświetlacz zastanawiałem się nad jakimś clamshell’em, ale jakoś nie jestem do nich przekonany. Myślałem również o n6230 (mimo że wyświetlacz nie jest jej mocną stroną), ale odpycha mnie to, że nie znajdę tego modelu z gwarancją.
P.S. Jeszcze jedno pytanie: czy ilość „głosów” polifonii ma wpływ na jakość dzwonka mp3? Myślę, że nie, ale warto spytać :)

Pozdrawiam.

#111074  autor: Osk92
 03 paź 2006, 17:14
CX75 1
Telefon fajny. Ten egzemplarz wyjątkowo wyjechany ale można kupić nową obudowę :wink: poza tym średnie MP3, wystarczająca poli, dobry aparat, ładny wygląd i jedyne co to wymiary- jest duży 8)CX75 2
CX75 3

#111080  autor: przemek910
 03 paź 2006, 17:40
Kmpo pisze:P.S. Jeszcze jedno pytanie: czy ilość „głosów” polifonii ma wpływ na jakość dzwonka mp3? Myślę, że nie, ale warto spyta
Dobrze myslisz...
szukaj K700i powinieneś znaleźć używanego w tym przedziale cenowym ;)

#111105  autor: MATIZ
 03 paź 2006, 19:23
Też jestem za SE K700 - spełnie wszystkie wymagania. Ew jak chcesz karty pamięci to Sagem MyX6-2. Niestety prawie wszystkie są z simlockiem Orange którego podobno trudno zdjąć i OrenżMeni ale nowy oryginalny soft sagema powinien załatwić sprawę. Jak się postarasz to znajdziesz do 400 zł, no może troche ponad np. >>klik<<
lub >>kilk2<<

#111127  autor: Kmpo
 03 paź 2006, 20:06
Nie chciałbym uchodzić za człowieka nadmiernie wybrednego, ale muszę to napisać. Siemensa się trochę obawiam, ponieważ właśnie przez pewien (starszy) model tego producenta, tak wyczulony jestem na szybkość działania :/ Sagem jest spory i o ile się nie mylę niezbyt stabilny. K700i – ciekawa propozycja, ale ten joy… :(

Pamiętajcie, że przedział cenowy ma charakter wyłącznie orientacyjny i oczywiście możecie podawać propozycje o kilkadziesiąt złotych wyższe.

Przepraszam za moje fanaberie, dziękuje czekam na kolejne propozycje.

#111140  autor: Osk92
 03 paź 2006, 21:03
Ten Siemens nie jest wolny. Poza tym zawsze można wgrac nowego softa :)

odp

#111225  autor: provocatorka
 04 paź 2006, 02:08
A może coś nowego w stylu Nokii 6020 czy SE K310i :-D Różnie bywa z tymi używanymi telefonami...
Co do modeli z klapką w tej cenie powinien być duży wybór Samsungów - do wyboru do koloru.

#111293  autor: Rydels
 04 paź 2006, 14:54
Też zastanowiłbym się nad N6020(nie ma dzwonków mp3,ale reszta jest bardzo ok) lub nad K310i(dzwonki mp3,irda itd..)
Na Twoim miejscu odpuścilbym sobie to mp3, bo przydalby sie slot na kart a w takim przedziale cenowym bedzie ciezko.
Na twoim miejscu zakombinowałbym jakos by dołożyc parę groszy i kupic Nokie 6230:
http://www.allegro.pl/item130465236_nok ... a_vat.html

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/