• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #105916  autor: Arakune
 16 wrz 2006, 21:11
Mam parę pytań odnośnie C3310...

Kupiłam go na Allegro za 240 zł (wiem, wiem, mea culpa...). Dostałam kabelek USB, ale bez płytki ze sterownikami. Znalazłam jakieś w necie i o dziwo program zadziałał i wszystko wyglądało ok. Jednak nagle tel zaczął się wyłaczać w trakcie przesyłania tapet i dzwonków, program się wiesza i mimo instalowania wcześniejszych wersji programu (LG Contents Bank) sprzęt nadal odmawia posłuszeństwa... Nie wiem, jakiej firmy jest ten kabelek, myślałam z początku, że Foof, ale niestety.... Jest do niego łudząco podobny.

Kolejny problem... Czy to, że tel się wiesza, często nie reaguje gdy chcę przeglądnąć zdjęcia w albumie, nie zmienia rozdzielczości zdjęć, które chcę wykonać, oraz ich jakości, świadczy o tym, że soft się sypie? A jeśli tak, mogę prosić o informacje, jakie kabelki i programy są potrzebne, by samemu zmienić softa?

Czytałam gdzieś, że można usunąć z wyświetlacza napis "Miłego dnia" w Orange, jednak potrzebny jest do tego kod PIN2... Czy ktoś wie więcej?? Komuś się to udało???

Jeszcze jedno pytanko... Czy jest taka możliwość, by zgrać z tego tel SMSy tak, jak robiłam to z Nokii 3310 programem Oxygen? By zapisać treść SMsów na dysku komputera? jak narazie nie mogę znaleźć żadnego programu, który działałby tak samo jak Oxygen i sprawdzał się na LG... Jeśli jednak nie ma takiej możliwości, czy jest opcja w LG, by SMSy zapisywały się na karcie SIM, a nie (jak jest domyślnie) w pamięci telefonu?? Bardzo mi zależy na SMSach, dlatego proszę o odpowiedź...

Przepraszam za tyle pytań, ale jestem (bardzo) niedoświadczonym użytkownikiem tego telefonu...
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc...

#106019  autor: kosaz
 17 wrz 2006, 10:05
odnosnie PIN2 standardowo na kartach orange jest 9999 .jednak nie wiem czy to dziala bo nigdy nie mialem lg c3310

wiem ze programikiem MobileEdit2 da sie zapisywac smsy na kompa stosuje go do w motorolce i soniaczut610 [kiedys] obecnie alternatywnie zamiast oxygena i dziala

[ Dodano: 2006-09-17, 10:09 ]
odnosnie PIN2 standardowo na kartach orange jest 9999 .jednak nie wiem czy to dziala bo nigdy nie mialem lg c3310

wiem ze programikiem MobileEdit2 da sie zapisywac smsy na kompa stosuje go do w motorolce i soniaczut610 [kiedys] obecnie alternatywnie zamiast oxygena i dziala
mozesz zamiast kabla podlaczyc podczerwien IRDa jest latwiej
 #106289  autor: Arakune
 18 wrz 2006, 12:25
Dzięki za nazwę tego programu. Pierwszy raz spotykam się z tak wszechstronna machiną do telefonów komórkowych :) Tylko znowu jestem w kropce...Programik nie widzi SMSów zapisanych w pamięc aparatu, tylko te z karty SIM, a niestety w tym modelu wszystkie przychodzące wiadomości zapisują się w tel...:(
Czy można coś na to poradzić???