• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #103988  autor: TomTom
 09 wrz 2006, 19:25
dzieki Wam kupilem SE M600i i jeszcze raz bardzo dziekuje za pomoc w wyborze- mysle, ze to jest wlasnie to o co mi chodzilo! :D jeszcze mi sie ciezko oswoic z telefonem o takim stopniu skomplikowania... ale mysle, ze sie zaprzyjaznimy ;-) jako, ze juz "stary pierdziel" jestem dzisiaj caly dzien spedzilem na tym, zeby go ustawic :oops: kontakty udalo mi sie zsynchronizowac, internet po bolach tez ustawilem ale mam kilka pytan na ktore mam nadzieje pomozecie mi znalezc odpowiedz:

- komorka automatycznie mi sie laczy po bluetooth z komputerem- czy jest mozliwosc po tym laczu udostepienia Internetu komorce jak jestem w zasiegu? jezeli tak to w jaki sposob?

- telefon jest 3G i powinien dzialac w UMTS- co musze zrobic zeby korzystac z tej finkcjonalnosci? cos uruchomic u operatora, moze trzeba zmienic SIM'a? teraz laczy mi sie bardzo wolno (pewnie GPRS) czy za UMTS placi sie cos ekstra?

- nie wiem czy telefon mi sie laczy za kazdym razem przez GPRS czy sesja ciagle "wisi"- nie chcialbym sie zorientowac pod koniec miesiaca, ze musze 100zl zaplacic za dostep :? moze od razu IPlusa aktywowac, nie mam jednak pojecia czy to sie oplaca do sciagania samych naglowkow poczty i okazjonalnie korzystanie z WWW- pewnie nie?

to chyba tyle... na razie :D z gory dzieki za pomoc!

Edit: Zapoznaj się z zasadami tytułowania tematów//Przemek
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2006, 19:46 przez TomTom, łącznie zmieniany 1 raz.
 #103990  autor: Kaczy
 09 wrz 2006, 19:28
TomTom pisze:- telefon jest 3G i powinien dzialac w UMTS- co musze zrobic zeby korzystac z tej finkcjonalnosci? cos uruchomic u operatora, moze trzeba zmienic SIM'a? teraz laczy mi sie bardzo wolno (pewnie GPRS) czy za UMTS placi sie cos ekstra?
To zależy w jakiej jesteś sieci. Może być potrzeba wymiany karty SIM na kartę nowej generacji.

...::: Made for loneliness :::...
 #103996  autor: TomTom
 09 wrz 2006, 19:32
Kaczy pisze: To zależy w jakiej jesteś sieci. Może być potrzeba wymiany karty SIM na kartę nowej generacji.
PLUS GSM- karta ma juz moze z 6-7 lat

#104012  autor: Przemek
 09 wrz 2006, 19:47
To musisz wymienić kartę SIM, ta jest za stara niestety.

#104015  autor: TomTom
 09 wrz 2006, 19:49
Przemek pisze:To musisz wymienić kartę SIM, ta jest za stara niestety.
przynajmniej w tej kwestii mam juz jasnosc- dzieki :D