• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #957853  autor: artfro
 26 paź 2017, 13:02
Witajcie
Nie bardzo miałem pomysł na zatytułowanie tego tematu. Potrzebuję kilka razy w ciągu roku przez kilka dni mieć dostęp do 20-30 GB pakietów internetowych. Chcę to oczywiście wykonać jak najtaniej :). Modem, który do tego celu obecnie posiadam nie obsługuje LTE. Na chwilę obecną z moich obserwacji najkorzystniej wypada nju na kartę i pakiet 9GB za 9 zł. Jeśli macie jakieś inne pomysły bardzo proszę o propozycje
 #957873  autor: Remington
 26 paź 2017, 13:35
BDI Aero2 - można w dowolnym momencie kupić pakiet 30GB za 30 zł ważny miesiąc
https://aero2.pl/2_oferta/8_zestawienie ... irst-class

a2mobile - pakiet netu z malejącą co 5GB prędkością (po 15 GB prędkość 512 kbps) za 9,90 zł, przywrócenie pełnej prędkości kosztuje wtedy 5 zł
https://a2mobile.pl/niewyczerpalny-internet

OFnK - za doładowanie 50 zł dostajesz 25 GB ważne 93 dni, ważność złotówek wydłużasz na rok promocją RWK i przy kolejnej potrzebie wykupujesz z nich jakiś spośród pakietów elastycznych:
http://www.orange.pl/kid,4004523779,id, ... ticle.html
 #957892  autor: Gregrin
 26 paź 2017, 14:48
Moze jeszcze nju internet mobilny z rachunkiem ? Z tego co pamiętam to tylko pierwsze 3 rachunki muszą wynosić 9zl a potem nie ma opłaty a netu jest 40GB (później lejek 1MB/s!) za 29zl ale ciekawostka jest 80GB po 6sciu miesiącach (tylko trzeba skorzystać raz na 6m-cy bo wyłączą im dłużej tym lepiej i przeniosą na kartę). Wiec wpisuje sie to w profil korzystania elastycznego (3x w roku) z tym ze jest duży (a po 6sciu miesiącach nawet bardzo duży pakiet) za 30zl...
 #957894  autor: jarekt
 26 paź 2017, 14:52
Ja do tego celu wykorzystywałem (i nadal wykorzystuję) darmowe startery PInK albo w ostateczności płatne albo swoje używki (leżaki - koszt utrzymania leżaka to 5zł na 97 dni).

Starter po odpaleniu ma 11 dni ważności łącznie z dniem odpalenia. Jeśli np. odpalamy starter 1 grudnia w piątek, to będzie bez doładowania ważny do 11 grudnia w poniedziałek (ważność obejmie całe 2 weekendy).

Z reguły odpalam na takim starterze 3 darmowe (przez pierwszy miesiąc) usługi internetowe: "Weekendy bez Limitu", "Nocny Transfer" i "Formuła WWW".

Przez 4 dni (2 soboty i 2 niedziele) mam przez cały dzień totalny No-Limit neta bez żadnych limitów GB czy lejków.
Przez 11 dni mam codziennie w godzinach 0:00-9:00 kolejny totalny No-Limit neta bez żadnych limitów GB czy lejków.
Dodatkowo przez 11 dni przez cały dzień mam darmowe WWW (bez stron szyfrowanych, filmów itp.) - oczywiście nieistotne w weekendy i w nocy.
To wszystko beż żadnego doładowania.

Gdyby okres awaryjnej czy nagłej potrzeby skorzystania z dużych ilości GB przedłużał się, to:
- albo odpalam kolejny starter,
- albo doładowaniem 5zł przedłużam ważność o kolejne 8 dni (najlepiej to zrobić w sobotę rano - wtedy mamy kolejne 2 weekendy za darmo bo te no-limity są aktywne przez miesiąc.

Tym sposobem na jednym darmowym starterze (i darmowych usługach) aktywowanym w piątek i ważnym 11 dni (obejmując 2 weekendy) ściągnąłem wiele razy grubo ponad 500GB. A można znaaaaacznie więcej.

8 godzin ściągania z prędkością 30Mbit/s to 100GB transferu. Nawet licząc tylko 4 dni weekendowe to daje 400GB. Doliczając dodatkowo 7 nocy otrzymamy 1100GB (1,1TB) ściągnięte przez 11 dni, przez 8 godzin dziennie, z prędkością 30Mbit/s. A można przecież znacznie szybciej ściągać, a weekend wykorzystać jeszcze bardziej - po co ograniczać się do 8 godzin :)

Jeśli będziesz miał lepszą prędkość (50-60Mbit/s czy jeszcze więcej) i wykorzystasz maksymalnie weekendy i noce, to bez problemu można ściągnąć kilka TeraBajtów danych.

Ale jak potrzeba tylko 20-30GB to chyba szkoda PInKa :)

PS. Zapomniałem o najważniejszym: PInK to "Play Internet na Kartę" (więszość wie ale nie wszyscy przecież).
 #957995  autor: artfro
 26 paź 2017, 21:42
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie propozycje. Podoba mi się oferta a2mobile. Z racji tego, że korzystam z oferty głosowej w PLAY mocno zastanawiam się nad propozycją jarekt. Mam gdzieś jeszcze nieużywaną kartę PInK. Skoro utrzymanie jej przy życiu kosztuje 5 zł na ponad trzy miesiące, to żadne pieniądze. Przy kolejnych korzystaniach z netu mogę wybrać pakiety dzień lub tydzień internetu i w ten sposób nie będzie się robiła skarbonka. Jaką taryfę internetową muszę ustawić, żeby uzyskać te 97 dni za 5zł?
 #958003  autor: jarekt
 26 paź 2017, 22:16
Wszystkie warianty PInK mają 97 dni ważności (90+7) za 5zł.
Natomiast wszystkie warianty InK mają 95 dni ważności (90+5) za 5zł przy czym po wykupieniu "24GB na rok" (50zł po przejściu do InK50) ważność konta ustawi się na rok do przodu.
Można przejść z PInK do InK.
W InK nie ma "Weekendów bez Limitów" ale np. "Nocny Transfer" kosztuje 5zł a nie 10zł.
Różnic jest więcej, np. w InK nie ma darmowych pakietów testowych ale z kolei są znacznie większe Bonusy GB po doładowaniach.
Generalnie InK jest gorszy, bo np. wszystkie no-limity mają tak naprawdę jakiś ustawiony na sztywno limit, np. "Dzień bez Limitu" ma 10GB w InK i kosztuje 5zł podczas gdy w PInK kosztuje 4zł i nie ma żadnych limitów GB (poza miesięcznym 100GB, który nie musi się aktywować, bo nie jest sztywnym limitem).
No i lejek: w PInK 2Mb/s, a w InK 1Mb/s i dodatkowo lejek w InK jest pewny po przekroczeniu danego progu GB.

Oczywiście - jak zauważył @Remington - musisz być w zasięgu Play.
 #958021  autor: jarekt
 27 paź 2017, 00:59
Możesz też wykorzystać fakt (i w dodatku regulaminowy), że po przejściu z taryfy PInK do InK otrzymujesz 30 dni ważności konta. Można to wykorzystać na kilka sposobów.
Pamiętaj tylko, że podróż do InK jest tylko w jedną stronę - nie można powrócić do PInK.
 #958089  autor: artfro
 27 paź 2017, 16:19
Dzięki za kolejne info, uprzedziłeś mnie z odpowiedzią :) właśnie miałem zapytać czy z Ink można wrócić do PInK. Za kilka dni będę miał dostęp do startera, o którym pisałem powyżej, mam nadzieję że nie stracił możliwości aktywacji, bo trochę już w szafie leży.