• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #936479  autor: Senroy
 04 lip 2017, 11:54
Witam,

Mam pewien problem. Zmieniłem wczoraj operatora sieci komórkowej, wcześniej miałem PLUSA teraz przeszedłem do nju mobile. Mam problem ponieważ telefon nie wykrywa karty sim z nju mobile. Dodam że karta z nju mobile jest wykrywana w 3 innych telefonach które próbowałem zarówno z systemem android jak i windows phone. Telefon czyta karty sim z Plusa i Playa, natomiast nie czyta mojej i karty sim z Virgin Mobile. Dodam jeszcze że na innym Samsungu S4 - tym samym modelu ale od znajomego karta Sim jest wykrywana. W czym tkwi problem?
 #936481  autor: KC-KARLOS
 04 lip 2017, 12:02
Prawdopodobnie może to być problem ze stykami gniazda microSIM, ewentualnie z oprogramowaniem. Też miałem taki problem z rok temu, lecz nie występował nagminnie. Warto też sprawdzić, czy moduł SIM nie jest zabrudzony.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #936519  autor: Wosiu96
 04 lip 2017, 15:05
Miałem podobny problem ze swoją s4. Nie czytał kart playa, orange a czytał o dziwo tylko karty plusa. Po jakimś czasie okazało się, że już wgl nie czytał. Pomogła wymiana podzespołów czyli płyty głównej. Sprawdź u siebie gniazdo sim, może to być to.