Może nietypowe pytanie w tytule. Już wyjaśniam o co mi chodzi. Obecnie od kilku lat mam numer w Play na kartę i ta oferta jest świetna. Mam wykupiony cykliczny pakiet 3 GB/9zł/msc i jestem zadowolony. Praktycznie nie dzwonię i nie smsuję więc innych pakietów nie wykupuję. Mieszczę się w 10 zł/msc za wszystko. Jednak jestem rozczarowany zasięgiem w Play i prędkościami internetu więc postanowiłem przenieść numer na kartę do innego operatora. Trudno mi opisać w jakim szoku byłem gdy zacząłem szukać oferty dla siebie. Widzę, że teraz chyba nikt poza Play nie oferuje konkretnych paczek na konkretne usługi. Wszyscy wciskają jakieś łączone pakiety, najlepiej za 30 zł/msc. Przecież to jest dokładnie to samo co abonament tylko taniej i bez umowy! Co się pozmieniało przez te kilka lat kiedy nie śledziłem rynku? Prepaid to był prepaid, a nie taki dziwny twór jak teraz. Tylko na stronie Play w podstronie z ofertami na kartę jest dokładna lista pakietów i nawet tabelka z ważnością konta po doładowaniu oraz tabelka z cenami za mb, sms i połączenia poza pakietami. Nie mam pojęcia co wyprawiają inni operatorzy. Wszystkie ważne liczby poukrywane w regulaminach, w kilku plikach pdf. I te cholerne pakiety łączone. Nie zamierzam płacić za coś z czego nie będę korzystał. Korzystam tylko z internetu a w miesiącu wysyłam może ze 3 smsy. Powie mi ktoś, czy jakiś inny operator poza Playem ma rozum i godność człowieka i ma normalną ofertę ze zwykłymi pakietami w normalnych cenach? No nawet jeśli któryś ma, to albo ja jestem ślepy albo oni to dobrze ukrywają na swoich stronach.
Przepraszam za ton i chaotyczność, ale naprawdę jestem zszokowany tym co się tutaj dzieje.
Przepraszam za ton i chaotyczność, ale naprawdę jestem zszokowany tym co się tutaj dzieje.