• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #935446  autor: adziu82
 29 cze 2017, 20:29
Witam,

Panowie, mam dylemat, nie wiem gdzie numer przenieść :D
Myślałem o Nju, teraz chodzi mi Orange, oferta z przeniesieniem numeru za 28zł, bardzo ważny punkt dla mnie w ofercie to roaming, czyli sms/rozmowy i GB.
Za 28 zł mam około 1,5 GB w roamingu, a ile tam jest tego w kraju ( wyczytałem, że niby 8GB ), bo już się pogubiłem.
Jest napisane,że
,, Gdy Twój numer zostanie przeniesiony do Orange na kartę, nie zapomnij doładować konta i aktywować oferty dla przenoszących numer,, dzięki któremu otrzymasz nielimitowane rozmowy, SMSy oraz 23GB internetu! ''

Prędzej wyczytałem coś o 18 GB.

Te GB są jednorazowe ? Ile jest w tych 23GB bonusu (ważne w roamingu ) ile normalnych danych w kraju.
Muszę przeliczać, aby było gdzieś około 5GB , dlatego, że 1,5 GB zjem w roamingu, więc zostanie mi 3,5GB gdzie będę musiał wykorzystać minimum 2GB abym nie załapał się na FUP-a ( przynajmniej na razie tak to rozumiem, i przeliczam ).

Jeżeli wykupię ten pakiet za 28zł, mogę dokupić jakiś pakiet GB, widziałem za 12zł 2GB, więc dodatkowe GB w roamingu.
Ale pytanie, czy te dodatkowe 2GB, będę rozliczane osobno w roamingu, czy zsumują się z pakietem wykupionym za 28zł.

EDIT:
Zapomniałem zapytać, po roku niby promocja/bonus się kończy, więc jaka jest cena i ile GB w kraju będzie? Ile za cenę i ile za doładowanie tych bonusowych.

RawStyle
 #935460  autor: qcom
 29 cze 2017, 21:19
W pakiecie za 28 zł oprócz nielimitowanych rozmów, sms i mms masz 8 GB internetu. Dodatkowy internet przyznawany jest za doładowania, np za doładowanie 30 zł dostajesz 15 GB internetu. Czyli miesięcznie masz 8 GB z pakietu + 15 GB z doładowania = 23 GB
Jeśli masz włączone rok ważności konta to pakiet z doładowania też ma rok ważności i sumuje się z pakietem z doładowania w kolejnym miesiącu. Tylko niewykorzystane środki z pakietu 8 GB przepadają po miesiącu.

Ofertę dla przenoszących musisz aktywować w ciągu roku od przeniesienia, nie przepadnie ani sie nie zmieni po roku jeśli co miesiąc będziesz odnawiał pakiet.
 #935462  autor: adziu82
 29 cze 2017, 21:27
A jak raz się spóźnię, to jaka będzie stawka no-limitu?
Który schodzi pierwszy, z pakietu czy bonusowe GB?

RawStyle
 #935469  autor: qcom
 29 cze 2017, 22:29
Najpierw schodzi z tych 8 GB.
Jak np za 14 miesięcy zapomnisz doładować i pakiet Ci się nie odnowi to będziesz mógł włączyć ten standardowy pakiet, a nie ten dla przenoszących np. rozmowy + sms bez limitu za 30 zł. Bonusy GB za doładowania są takie same dla przenoszących jak i aktualnych klientów.
Za rok mogą być całkiem inne oferty, nie ma co o tym teraz myśleć :D
 #935647  autor: adziu82
 30 cze 2017, 16:45
@qcom standardowy, czyli masz na myśli ten za 35zł, ze stażem do roku/do trzech lat itd na dane?
A czy jak zapomnę załadować konto w tym pierwszym roku, to oferta dla przenoszących dalej będzie aktualna po załadowaniu konta?

RawStyle
 #935657  autor: Specjalista_Plus
 30 cze 2017, 17:46
Witaj adziu82,

co powiesz na najnowszą ofertę Plusha - taryfę Nowy Plush? Za 25 zł możesz mieć połączenia na numery komórkowe i stacjonarne, SMS-y, MMS-y bez limitu do wszystkich (w tym również w krajach UE i stowarzyszonych), 10 GB w kraju (czyli 1,3 GB w roamingu) oraz dodatkowo bezpłatny krajowy transfer w ramach serwisów takich jak: Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp. Jeśli skończy Ci się podstawowy pakiet w roamingu, to za każdy 1 MB zapłacisz 0,04 zł lub możesz wówczas dodatkowo uruchomić 5 GB za 5 zł (w kraju), który odpowiada 300 MB w roamingu.
 #935666  autor: qcom
 30 cze 2017, 18:26
adziu82 pisze:@qcom standardowy, czyli masz na myśli ten za 35zł, ze stażem do roku/do trzech lat itd na dane?
A czy jak zapomnę załadować konto w tym pierwszym roku, to oferta dla przenoszących dalej będzie aktualna po załadowaniu konta?
Tak, ten za 35 z internetem albo ten za 30 bez internetu.
Nie wiem, może odpowie ktoś kto to przetestował czy można ponownie włączyć.
Ustaw sobie na koncie stałe doładowanie numeru co miesiąc, wtedy nie zapomnisz i nic Ci nie przepadnie :D
 #939548  autor: adziu82
 18 lip 2017, 21:11
@Specjalista_Plus wszystko ok, ale Plus ma regulamin roamingowy nie za dobry rewelacyjny, czyli monitorują w ciągu czterech m-cy, a nie mogę być w sumie 60 dni w roamingu. A do tego nic więcej, Orange i Play dają jeszcze wykorzystanie większe kraju niżeli w roamingu,i oba muszą być spełnione aby otrzymać FUP-a.

RawStyle
 #939691  autor: kaspeed
 19 lip 2017, 12:58
W dobie problemów z orange cyrków z netem też myslałem nad PLUSEm ale odbiło mnie słaby zasieg.Zostaje Tmobile.

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen: