• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #918827  autor: SomalijskiWluczega
 02 kwie 2017, 10:19
Witam

Temat gdybanie.

Ostatnimi czasy plush i a2mobile dały dobre nowe oferty - rzekłbym - a2mobile - wręcz niezłe.

Pytanie czy ktoś z innych operatorów zrobi jakąś niezłą kontrofertę?
Chodzi mi tutaj o pozostałych MNO i ich MVNO - bo jak wiemy z zasięgiem plusa bywa różnie.
Czy pierwszy wyłamie się play? (a może jego RedBullMobile, a może jego MVNO?) może może rękawice podniesie Orange lub T-mobile lub ich submarki lub mvno?
Było by ciekawie na rynku.

Na razie jest zastój - i tylko co jakiś czas pojawiają się plotki że od tego tygodnia co będzie albo w następnym - najpóźniej początek maja 2017 r. pojawi się odświeżona oferta play formuła unlimited na kartę.

Reszta - to nawet plotek nie ma.
Czyżby zastój totalny?
PLush i a2mobile zaskoczyły rynek telekomunikacyjny totalnie i stąd cisza?
Pewnie znając życie najwcześniej za kilka miesięcy (lipiec, sierpień, wrzesień?) pojawią się nowe oferty u konkurencji - ale to już z ofertami międzynarodowymi UE - bo jeśli chodzi o ceny pl - co niżej niż 10gr/min brutto i niżej niż 9,90zł za nielimitowane pl sieci kom i stacj na 31 dni (i to jeszcze w formie cyklicznej (spore ułatwienie dla ludzi starszych) chyba już nikt nie przebije?

Chociaż swego czasu play na kartę przez miesiąc czy 2 miesiące dawał w promocji stawkę 9gr/min brutto do każdej pl sieci komórkowej (przy aktywnym także stanie darmowym bodajże też - to była oferta). Jeśli play na kartę wróci do stawki 9gr/min brutto do każdej pl sieci komórkowej i da no limit stacj i komórkowe na miesiąc za 9zł to będzie się działo. Dadzą jeszcze jakiś fajny net i ogólnie ofertę podobną do a2mobile tyle że ciut tańszą a będzie się działo.

Potem może nju się "obudzi".
Na t-mobile.pl nie liczę - nie ma co liczyć oni wszak się liczą... - ale jak tu z Polaków wziąźć jak najwięcej kasy najmniejszym kosztem własnym.

A co Wy o tym myślicie?
 #918880  autor: bobiwr
 02 kwie 2017, 17:41
W zasadzie właśnie to, co się obecnie wydarzyło w Plusie i markach pochodnych, jest odpowiedzią na posunięcia innych operatorów bardzo dawno temu. W sumie może trochę poszli dalej. ale czy to spowoduje, że wszyscy rzucą się do przenosin? Najciekawsza oferta jest firmowana przez bardzo mało znaną markę. Myślę, że odpowiedzi w formie korekt ofert, pojawią się dopiero gdy wskaźnik migracji pokaże jakieś zagrożenie. A tego nie zrobią li tylko zapaleńcy z tego i podobnych miejsc.
 #918888  autor: kaspeed
 02 kwie 2017, 19:05
Ja nigdy nie przejdę z Głownej marki Orange* nr po przeniesieniu do Orange z ERY.
Dodatkowo z Virtuali powoli migruję na Orange/Heyah Wiem ze to to samo w razie cos to wyladuje jak mtv jako głowny taktak.Plush czy A2 mobile tez nie jest dla mnie marką wirtualną( stoją za tym wiadomo kto.) Wiec i z ich usług moze bym korzystał a i może przeniosł. Nie przeniose napewno do sieci typu vectrone itd...Czy ktoś zareaguje ? patrząc na zastój ofertowy Liczę na odświerzenie Nju /Orange Tmobile? cos tam odświerzyli takie pseudo zmiany.Mają 1 limitowaną ofertę i nie wychylają sie.Kasę topią w grube modernizacje.PLUS chce odbić ARPU i wali dobre promo.A2 na dziś chyba niema nic lepszego.Pluszaty?? chyba tez się chowa.Widać promo nowej marki a2....

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #918889  autor: garfield-
 02 kwie 2017, 19:15
dokładnie, Ci co są "rzutcy" i tak znajdą trik, żeby płacić przysłowiowe "0", a Ci co znają tylko główne marki albo słyszeli o nju czy plushu i tak nie będą dla kilku złotych zmieniać, zwłaszcza, że często i tak ktoś im to zmienił a nie oni sami. Oni tylko widzieli reklamę ;) pisze z autopsji.
 #918894  autor: pakierhakierxd
 02 kwie 2017, 19:41
A czemu nie przyniesiesz, nawet jakby mieli się zwijac to o tym poinformuja, ja od 5 lat siedzę w Playu ale dodatkowo używam Virgin, lyca itp :)

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam :)
 #918901  autor: SomalijskiWluczega
 02 kwie 2017, 20:21
pakierhakierxd pisze:A czemu nie przyniesiesz, nawet jakby mieli się zwijac to o tym poinformuja, ja od 5 lat siedzę w Playu ale dodatkowo używam Virgin, lyca itp :)

Fakt - zmian w lycamobile.pl nie zauważyłem - dla przenoszących numer - jeśli ktoś prowadzi firmę międzynarodową lub ma dużo znajomych m.in. w UE to faktycznie pakiet XXXL za 50% ceny zaczyna być ciekawy. za 49,50zł ma się nielimitowane rozmowy i smsy w PL, 20 GB netu w PL, nielimitowane rozmowy UE (stacj jak również komórkowe (słowacja i słowenia bodajże tylko stacjonarne - reszta komórki też) i 100 minut na ukrainę. No wg mnie oferta całkiem całkiem...

Albo 25GB netu w PL, nielimitowane rozmowy(stacj i komórkowych) i smsy do sieci pl komórkowych za 24,50zł też ładnie wyglądają.
Tylko właśnie - te 50% jest dla przenoszących numer lub dla nowych klientów na stałe czy tylko na określony czas? Wie ktoś?

Ok - sam znalazłem odpowiedź na nurtujące mnie pytanie - otóż zamawiając darmowy starter lyca ze strony www nie klika się tą oto opcję "Lycamobile chciałaby przesyłać Ci dopasowaną ofertę oraz specjalny rabat każdego miesiąca. Prosimy zaznacz to pole wyboru jeżeli nie chcesz otrzymywać takich wiadomości" - tym samym zgadzając się na info ze strony lyca ale dostaje się też co miesiąc 50% rabatu na wiele pakietów...
 #918914  autor: marcz123456
 02 kwie 2017, 22:37
kaspeed pisze:Ja nigdy nie przejdę z Głownej marki Orange....
A wiele osób nie wie że plush/a2 do plus. Do plusa by też nie poszli, ale do a2 czemu nie?

Marki własne pewnie nie stanieją, ale heyah czy red bull czemu nie. Trudno powiedzieć.
Moim zdaniem a2 zeszło na zupełe minimum, ale to w sumie niszowa oferta.
Wiadomo że to utajony Plus, ale w reklamach tego nie pokazuą.
 #919026  autor: SomalijskiWluczega
 03 kwie 2017, 19:02
Kolejny do kontr oferty stanął - a raczej stanęła Heyah - na kartę - tym razem operator z ramienia T-mobile.pl :) - cennik to na 30 dni no limit rozmowy stacjonarne i komórkowe, nielimitowane smsy i mmsy do każdej pl sieci komórkowej i 10 GB netu. Ciekawą opcją jest za 10zł na 30 dni nielimitowane rozmowy z 5 numerami z Ukrainy i 39gr/min brutto połączenia do Niemiec, Anglii i Irlandii.
Robimy odliczanie?
Kto następny? :)
 #919029  autor: Gregrin
 03 kwie 2017, 19:11
SomalijskiWluczega pisze:Kolejny do kontr oferty stanął - a raczej stanęła Heyah
Ja nie widzę "kontr oferty" tylko równianie do szeregu. To jest kopia oferty t-mob czyli full nolimit i 10GB za 25zl jaka wprowadzają wszystkie sieci w swojej głównej ofercie lub submarkach.
Śmieszne było ze w głównej marce t-mob miał lepsza ofertę niż w submarce wiec po prostu zaktualizowali.
 #919031  autor: blady_zl
 03 kwie 2017, 19:15
Gregrin pisze:
SomalijskiWluczega pisze:Kolejny do kontr oferty stanął - a raczej stanęła Heyah
Ja nie widzę "kontr oferty" tylko równianie do szeregu. To jest kopia oferty t-mob czyli full nolimit i 10GB za 25zl jaka wprowadzają wszystkie sieci w swojej głównej ofercie lub submarkach.
Śmieszne było ze w głównej marce t-mob miał lepsza ofertę niż w submarce wiec po prostu zaktualizowali.

Ale chyba w T na kartę nie ma no limit mms?
 #919035  autor: SomalijskiWluczega
 03 kwie 2017, 19:22
Gregrin pisze: Ja nie widzę "kontr oferty" tylko równianie do szeregu. To jest kopia oferty t-mob czyli full nolimit i 10GB za 25zl jaka wprowadzają wszystkie sieci w swojej głównej ofercie lub submarkach.
Po pierwsze dodali mmsy do oferty :)
Po drugie (to już na minus) dali limit prędkości do 15Mb/s
Po trzecie (to też na minus) dali lejek ale TYLKO do 16kb/s
Po czwarte (to już na plus) dali za 10zł 5 nielimitowanych numerów do rozmów na Ukrainę na 30 dni
Po piąte (też na plus) dali za 39gr/min brutto połączenia międzynarodowe też do Niemiec, Anglii i Irlandii
Po szóste - zostawili pakiet w roamingu UE na m.in. rozmowy w UE za 9zł 30 minut na 14 dni...
 #919058  autor: Gregrin
 03 kwie 2017, 21:08
SomalijskiWluczega pisze:Po pierwsze dodali mmsy do oferty :)
Po drugie (to już na minus) dali limit prędkości do 15Mb/s
Po trzecie (to też na minus) dali lejek ale TYLKO do 16kb/s
Po czwarte (to już na plus) dali za 10zł 5 nielimitowanych numerów do rozmów na Ukrainę na 30 dni
Po piąte (też na plus) dali za 39gr/min brutto połączenia międzynarodowe też do Niemiec, Anglii i Irlandii
1- Tak, tym poprawili ta ofertę względem głównej marki.
2-3 Tak samo jak w t-mob (no i ich bezpieczny internet ;))
4- Rywalizacja o Ukrainę to nowość którą zapoczątkował play i niebawem pewnie inni tez zaczyna o to walczyć.
5- Swego czasu właśnie z tego znana była heyah ;)
 #919060  autor: pakierhakierxd
 03 kwie 2017, 21:14
Mnie juz przekonali i czekam na kuriera :)
starter wpierw wrzucę do telefonu a potem do routera mobilnego ,wykupię tylko opcję netu za 10zl.
Nic więcej nie potrzebuje bo w telefonie mam abo Play który wziąłem z telefonem 85zł to samo no limit rozmowy sms/mms + 10 gb a potem 1 mb -ogolnie kiedys uzywalem bdi 512 i jakos sie dalo uzywac ale captcha mnie wkurzala ,na 1 mb w playu nawet tv latem oglądałem poza domem :)

Pozdrawiam :)