• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #894813  autor: pasqda
 08 lis 2016, 22:05
Witam.
Czy może ktoś z doświadczenia powiedzieć gdzie opłaca się przenieść dwa numery z wygasających abonamentów w tmobile?
Bo wiem, że na pewno nie opłaca się przedłużać z tym samym operatorem.
Mam opcję zarejestrować tę dwa numery na jedną osobę ale będzie dwóch użytkowników.
Zależy mi na:
W obu numerach: stacjonarne/komórkowe rozmowy za darmo bez limitu, sms/mms bez limitu.
Na jednym z numerów: ponad 5GB internetu
Internet może być tylko na jednym numerze lub do podziału na dwa numery i za możliwie jak najmniejsze pieniądze.

Ktoś może doradzić gdzie opłaca się przenieść i połączyć numery, tak aby spełnić swoje oczekiwania i nie narażać się na dodatkowe opłaty ?
Dodam tylko, że na razie zapoznałem się z ofertą Nju i taka opcja wyszłaby mnie 48zł(wszystko za free na dwóch numerach i 13GB do podziału)
Może ktoś zna tańszą opcję dla mnie :)

Z góry dzięki za odpowiedź i zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam!
 #894828  autor: garfield-
 09 lis 2016, 01:44
prepaid czy abonament ?
który operator preferowany (lub znienawidzony) ?
Z jakich usług dodatkowych korzystasz lub chciałbyś korzystać, albo dogodności ?

pamiętaj , że w nju dostajesz więcej jak jesteś dłużej: 6 m-cy, rok, dwa.
Przejrzyj sobie zestawienia tutaj na forum, w zależności czy abonament czy karta.
 #894847  autor: pasqda
 09 lis 2016, 09:43
W abonamencie dostanę chyba lepszą ofertę(?)

Nie mam uprzedzeń co do operatorów(znajomi narzekają na Orange) ale raczej nie opłaca mi się zostać w tmobile.

Zależy mi tylko na jakiejś znizce z racji połączenia dwóch numerów.
Do tego tak j/w rozmowy i sms/mms za free + ponad 5gb przynajmniej na jednym numerze.

DODAM, ŻE ZE STACJONARNYCH JESTEM W STANIE ZREZYGNOWAC NA OBU NUMERACH KOSZTEM DOPLACENIA PARU ZŁ ZA EWENTUALNĄ ROZMOWĘ.
Jeśli to oczywiście w jakimś stopniu zmniejszy abonament.
 #894850  autor: matteo
 09 lis 2016, 10:38
Jak dwa numery, to zdecydowanie njumobile (abo). Rezygnujesz kiedy chcesz, w sumie za 39+9 zł miesięcznie. Co miesiąc 10 GB + pełny no-limit (z MMS).
 #894858  autor: garfield-
 09 lis 2016, 12:19
nie widzę jakiś super korzyści z połączeniu dwóch numerów.
Wyższością opcji na kartę, nad abonamentem jest, że warunki zmieniają się szybciej, a to co ustalisz na początku na abonament to przez cały okres umowy będzie obowiązywać (np 12-24 miesiące)
dodatkowo w Abo możesz sobie narobić kosztów niechcący np przez roaming albo płatne serwisy, gdyby jakaś niechciana płatna subskrypcja zaszła.
Na kartę masz tez możliwość zakupu taniej doładowań, albo otrzymania bonusów.
Jeśli chodzi o kartę to obecnie najfajniejsza oferta chyba jest w Orange Free, lub jesli chcesz się bawić w aktywacje pakietów co 3 dni w RBM Energy.
Natomiast w abo to fajnie wygląda lajt mobile 10pln przez 10miesiecy + 2m-ce ze 37 zeta + jakas aktywacja - ale nolimit z 10gb internetu. - zasięg na plusie.

Pytanie tez ile czasu chcesz poświęcać na zajmowanie się aktywacjami, pilnowaniem czyli obsługa tych telefonów od strony oferty.
Może być raz na miesiąc, co 3-7 dni,
albo wcale - raz zrobić i się tym nie zajmować (poza opłacaniem kosztów)

koszty chcesz wrzucać w firme czy to telefony prywatne ?
 #894863  autor: pasqda
 09 lis 2016, 12:54
Cały koszt na dwie osoby prywatne.
Jako, że drugim użytkownikiem numeru jest osoba starsza, niezbyt pasuje tu bawienie się w aktywację.
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź!
Zapoznam się jeszcze z lajtmobile i muszę przeliczyć jak to wyjdzie na dwa numery.
Teraz wybór między lajt a nju :)
Pozdrawiam