• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #891482  autor: Misiex11
 14 paź 2016, 12:11
Witam serdecznie , jest to mój pierwszy temat na tym forum ;).
Czy ktoś z was oddając telefon na gwarancje po 2-3 tyg dostał inforamcje ze telefon wrócił z gwarancji wraz z ekspertyzną ponieważ serwis nie posiada części zamiennych? Jezeli tak to czy operator wymienił wam od reki telefon na ten sam model czy zaproponował jakąs inna opcje .
Głownie chodzi mi o Plus ale jeżeli ktoś spotkał sie z taką sprawą u innego operatora to prosze napisz jak sprawa wyglądała. ;)
 #891510  autor: Lightman
 14 paź 2016, 14:30
Jeśli dany model telefonu jest aktualnie w ofercie operatora i jest on dostępny to powinieneś go dostać od ręki, lub ewentualnie poczekać na jego sprowadzenie.
Jeśli model telefonu nie jest dostępny to operator zazwyczaj ma listę zamienników, którymi może się posłużyć salon w ramach wymiany.

Druga strona biurka - wcześniej Plus, aktualnie T-Mobile
 #891610  autor: Misiex11
 15 paź 2016, 12:37
Witam ,byłem dziś w salonie i powiedzeli mi ze telefonu mi nie wymienią bo nie był kupywany u nich lecz o 300 km dalej w innym salonie . Co mam teraz zrobić , oni nie mogą mi go wymienićw obojetnie jakim salonie Plus ?
 #891617  autor: kamil1221
 15 paź 2016, 13:45
Nie, nie mogą. Jeśli salon nie sprzedał Ci tego urządzenia to na jakiej podstawie mają wymienić. Salony operatorów to w większości nie ich własność (agenci, subagenci itp.). Jeśli salon nie jest powiązany z tym salonem z 300km to opcji nie ma.
 #891624  autor: Misiex11
 15 paź 2016, 14:26
Zadzwoniłem do tego salonu i powiedzieli mi ze fakt wymieniają ale musi to zrobić osoba która kupiła ten telefon , ja nie jestem tą osobą.... Dziwne czy to prawda?
 #891630  autor: kamil1221
 15 paź 2016, 15:05
Prawda. Jeśli była podpisana umowa o świadczenie usług ze sprzedażą telefonu to musi to załatwić osoba, która podpisała umowa. Śpiesz się - ekspertyza jest ważna kilka dni od wystawienia!
 #891632  autor: myk6414
 15 paź 2016, 15:36
Telefon wymieniasz w ramach gwarancji czy rekojmi?
Jak oddałeś na gwarancję, to gwarant - czyli producent/dystrybutor jest zobowiązany Ci go wymienić
Jeżeli na rękojmię - to salon w którym został kupiony.
 #891635  autor: kamil1221
 15 paź 2016, 15:43
Natomiast otrzymałeś ekspertyzę - od gwaranta. Na jej podstawie możesz wymienić urządzenie jeśli jesteś prawnym kupcem towaru! Nie jesteś - nie możesz, koniec dumania.
 #891643  autor: maniek0071
 15 paź 2016, 17:34
Jakaś bzdura jakie to urządzenie ? Przeczytałeś warunki gwarancji ? Pisz do producenta / dystrybutora. Nie bardzo rozumiem co ma operator / sprzedawca do gwarancji.