• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #96206  autor: rudzien
 18 sie 2006, 10:55
Chciałbym zaproponowac temat taki jaki jest powyzej. Mam Sagema na ktorym jest napisane MyW-8 ale nie moge nigdzie znalezc tego modelu. A zeby bylo ciekawiej to v85 wyglada tak samo i ma to samo co W-8.

Chwilowo na Telepolis nie ma jeszcze tego modelu ale dane techniczne sa w miare takie znalazlem je na

http://www.schede-cellulari.it/confront ... ell_1=1268

Z tego co tam na nich widac to telefon nie ma radia i czatu a resztą mysle ze nikt by nie wzgardził.
wyświetlacz 256tys kolorów
czas czuwania 300h
czas rozmów 4h

irda bluetooth -> mysle ze inne tez jezeli chodzi o komunikacje

złacze micro SD

klient E-mail

Poniewaz mam simlocka na tym modelu i nie mam plskiego menu mam dwa następujace pytania.
1 Czy można wgrac polskie menu do tego telefonu
2 Czy można zdjąc simlocka.

Jednak nie wiem czy pytac sie o model w-8 ktorego nigdzie nie ma czy raczej o v85
ktory na stronie sagema jest. Pozdrawiam i prosze o odpowiedzi :) [/b]
Ostatnio zmieniony 19 sie 2006, 14:12 przez rudzien, łącznie zmieniany 2 razy.

#96242  autor: kamil1221
 18 sie 2006, 14:22
Trzeba zacząć, że po pierwsze, jeżeli nazwa Sagema zaczyna się od myW8 to jest to ogólny model wyprodukowany dla wszystkich sieci zainteresowanych.
Jeżeli jednak jest myV85 to jest to model specjalnie zaprojektowany dla Vodafonu - najczęściej różni się obudową i softem.

Powiem ci tyle - wgranie softa do myX6-2 jest wręcz cudem, a co dopiero do modelu, który nie jest dostępny w naszym kraju jest nie lada wyczynem.
Serwis Sagema nie wgra Tobie polskiego menu - sam się kiedyś pytałem gdyż mam myX6-2 z Włoszech.
Oni mogą jedynie wgrać aktualizacje obecnego softa.
Zdjęcie Simloka - podobna sprawa jak z softem - ale może w serwisie to zrobią?

#96574  autor: rudzien
 19 sie 2006, 14:05
Byłem w serwisach i ogolnie mi gosciu powiedzial ze jest mozliwosc wgrania softu i zdjecia sim locka ale trzeba czekac na aktualizacje ich programów Tak mówią w sferze i tak mówia w Simlock-u takze mam nadzieje ze ida im sie to zrobic....

Jezeli chodzi o model to jest my W-8 tyle tylko ze nie ma go na stronach sagema jest jedynie v85 ktory wyglada tak samo .............

I pojawia sie nastepujące pytanie czy jest mozliwe teoretyczne wgranie softu od v85 do w-8 ???

#96589  autor: kamil1221
 19 sie 2006, 15:13
Teoretycznie tak.
Ale nie wiem jak to będzie w praktyce.
Te telefonu już jak napisałem różnią się softem i wyglądem, ale środek jest praktycznie identyczny.

#96623  autor: rudzien
 19 sie 2006, 17:20
Dzieki Kamilu :) za pomocna dłoń

Jak bedzie dostepny soft do v85 to sprobuje zgrac na w-8 zobaczymy co to bedzie pozdrawiam