• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #822652  autor: rodi42
 11 wrz 2015, 14:43
Kupiłem Sony Xperia M4 Aqua nie wiedząc że telefon posiada sim locka. Włożyłem kartę T mobile. Telefon prosił o pin ale po wpisaniu pojawiał sie komunikat że pin jest niepoprawny. Próbowałem więcej niż 3 razy, i chyba zablokowałem kartę, chociaż telefon nie prosił mnie o kod PUK. Aaaa, i pojawia się komunikat "karta SIM ma blokadę personalizacji". Czy zwykła wymiana karty i zdjęcie sim locka wystarczy?
 #823521  autor: Horacy
 16 wrz 2015, 13:19
Najprawdopodobniej tak, telefony z Orange mają to do siebie, że nie chcą się dać obejść.. Możesz na stronie Orange bodajże zapłacić 70 czy 80 zł i oni ci wyślą kod, do salonu T-M idź aby kartę odblokowali i powinno działać.