Witam,
Właśnie zrezygnowałem z kablowego internetu z orange i "wpadłem" do netii
Nie działa mi router livebox 2.0 (choć pani z neti zaklinała się że on będzie działał) i już mam dość tego! teram jeszcze miałbym kupowac nowy router pod netie!!! nie!!!
Zaczałem szukać po ofertach i okazało się że internet mobilny jest w podobnej cenie, chciałbym go wykorzystac w sieci domowej.
Na kablu mam teraz ok 4MB przy ściąganiu i chyba ok 0,4MB przy wysyłaniu - to samo orange / netia
Jak deszcz pada to... intenet pada albo się często urywa
w orange na kablu płaciłem 100 zet/mies, dropss 50 zet/mies
Mysle w podobnych pieniądzach mozna miec mobilny internet o lepszych szybkościach.
Mam kilka watpliwości pytań i byłbym wdzieczny za pomoc:
- jak zbadać która siec telefoniczna ma najlepszą moc (zasięg) w mojej lokalizacji (chyba wtedy bedzie najsolidniejsze połaczenie); jakich można sie spodziewać prędkości?
- jaką ofertę polecacie (chyba w play miałbym dostęp do wszystkich sieci? czy dobrze kumam?) abonament / karta na poczatek moje akceptowalne miesiączne koszty do 50 zet
- jaki modem / router wybrać? bo to jedyne urządzenie, które chyba jest mi potrzebne... wpinam kartę sim do modemu / routera i już sieć działa.
Chodzi mi o urządzenie robiące wifi w domu, bo chciałbym internetem zasilić 2 laptopy i smartfony w domu.
Raczej sprzęt ma byc solidny i tani

ale czy to możliwe?
Co proponujecie? Będę wdzięczny za rady
Pozdrawiam,