• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #92164  autor: PiotrK
 05 sie 2006, 11:27
Witam!
Jak to jest z tą ważnością konta na połączenia PRZYCHODZĄCE? Oficjalnie niby miesiąc dłużej niż wychodzące, ale kiedyś miałem karte Simplusa teoretycznie nieważną kilka miesięcy i po odpaleniu przyszedł mi jakiś sms - bynajmniej nie o zablokowaniu konta :) Więc, jak to jest? Pytam, bo mam zamiar jednej karty nie używać przez pół roku, może więcej, a może ktoś to sprawdził empirycznie, więc mógłby się wypowiedzieć...
Z góry dzięki za pomoc.

#92167  autor: ywis
 05 sie 2006, 11:34
Wiem, że kiedyś, ale to już dawno było tak, że konto było ważne do 3 miesięcy od pierwszego doładowania, wtedy jak się nic niedoładowało po tych 3 miesiącach, to nr przepadał, nie wiem czy w tym momencie tak jest dalej.

#92273  autor: PiotrK
 05 sie 2006, 17:09
Ale czy tak jest też teraz? Poza tym karta ta była juz duzo razy doładowywana więc nie wiem, o co chodzi z tym "pierwszym ładowaniem". Po prostu: Termin ważności na wychodzące mija 30 sierpnia, a więc na przychodzące teoretycznie 30 września... A mnie interesuje jak to wygląda w praktyce - czy po tym 30 września naprawdę zablokują mi numer czy to tylko taki chwyt żeby ludzie ładowali, a karta i tak byłaby na przychodzące aktywna... Jeśli ktoś ma jakąś nieaktywną przez jakiś czas kartę sim+ niech sprawdzi, czy można się na nią dodzwonić i wysłać sms - to dla mnie dość ważne.

#92277  autor: Kaczy
 05 sie 2006, 17:22
W teorii zablokują Ci 30.09. Jednak w praktyce pewno jeszcze pochodzi parę miesięcy.
Jednak jak nagle Ci zablokują numer to nie będziesz mógł do nikogo mieć pretensji.

...::: Made for loneliness :::...