• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #89369  autor: ucofb
 28 lip 2006, 11:11
Mam taka sytuacje posiadam telefon w erze a moj ojciec w plusie skonczyła mu sie umowa i dostal nowy telefon se k750i który ma simlocka na Plusa, ja chcąc go używać w erze musze złamać simlocka tylę że w plusie powiedzieli mi jeżeli złame simlocka to strace gwarancje i teraz pytanie: Strace gwarancje u operatora ( plus ) ale czy strace również gwarancje u producenta czyli w SonyEricsonie ?? Proszę o odpowiedź bo do końca nie wiem jak to jest :(

Pozdrawiam i z góry dziękuję

kumpel: Co by bylo gdyby urodzily się trojaczki a nie bliźniaki kaczory?

Obawiałbym sie o następną konklawe

#89378  autor: MarcinK
 28 lip 2006, 11:41
a jaką gwarancję dostałeś w plusie??SE , mam racje??
grzebanie w telefonie, hardware'owe czy software'owe powoduje ze tracisz gwarancje :wink: producenta

#89456  autor: Opportunist
 28 lip 2006, 14:27
Z tego co się orientuje to nie operator udziela gwarancji na telefon tylko producent telefonow. Pewne wiec jest ze stracisz gwarancje, no chyba ze simlocka zdejma ci w salonie, ale wtedy jest to koszt kilkuset zlotych (tyle przynajmniej kosztuje w Orange)

Obrazek

#89466  autor: przemek910
 28 lip 2006, 14:46
jesli sciagniesz simloka to nic sie nie dzieje a jesli zepsuje ci sie fon i oddasz do plusa to gwarnacja nei wazna - mussisz oddac do servisu SE tam nie sprawdzają

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#89475  autor: orB
 28 lip 2006, 15:02
Zazwyczaj przymykają na to oko ;) im płacą od każdej naprawionej sztuki.

#91779  autor: kosaz
 04 sie 2006, 16:14
ale jesli sie zepsuje fon to mozesz zalozyc locka z powrotem - chociaz i tu sie pojawia problem SE ma "wbudowany" monit ktory po wpisaniu kodu do menu serwisowego pokazuje czy lock byl sciagniety czyn nie a jesli byl to czy byl zakladany ponownie .