• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #717572  autor: lennox2
 15 maja 2014, 15:29
Witajcie.
Jak w temacie - próbował już ktoś z Was używać takiej karty? Jest to w ogóle możliwe?

Odi profanum vulqus et arceo

#717586  autor: lennox2
 15 maja 2014, 16:06
No właśnie, ponoć :D Problem jednak w tym, ta karta jest "trochę" droga, i obawiam się wtopy :-)

#717589  autor: user_delete34
 15 maja 2014, 16:13
Żeby ostudzić zapał, dodam, że ponoć w HTC 8S działa karta 32 GB. Sprawdziłem, nie działa. Znaczy: działa, wczytuje z niej wszystkie (chyba, nie pamiętam już, bo sprzedałem telefon) dane, ale odtwarzacz muzyki okropnie zwalnia, co chwilę sypią się błędy - np usuwają się zdjęcia. Karta sprawna, sprawdzona. I tak któryś raz.

Dla mnie liczy się tylko właściwie głównie pamięć wewnętrzna. Imho lepiej dopłacić do droższej wersji z większą pamięcią niż kupować kartę za grosze i męczyć się z nią co chwilę.

Dotąd chyba tylko 2 razy miałem współpracujący poprawnie tandem telefon+karta. Nie używam kart zapełnionych do połowy, tylko do końca.

#717617  autor: lennox2
 15 maja 2014, 17:27
Markadiusz pisze:
Dla mnie liczy się tylko właściwie głównie pamięć wewnętrzna. Imho lepiej dopłacić do droższej wersji z większą pamięcią niż kupować kartę za grosze i męczyć się z nią co chwilę
OK, każdemu wedle potrzeb :-). U mnie natomiast taki "tandem" zdaje egzamin; mam Note 3 (wewnętrzna 32 gb), w którym mam kartę SanDiska o poj. 32 gb i, odpukać, działa ok. Problem polega na tym, ze mam sporo muzyki, audiobooków i innych podobnych, które nie zmieszczą się na moich 32 gb zewnętrznej pamięci.

#718875  autor: vaha
 20 maja 2014, 13:06
Też się przymierzam do zakupu i chyba skorzystam z Ali, bo tam taniej, a moje 32GB już dawno zajęte :(