Odpowiem w tym poście na wszystkie ważne kwestie przez Was poruszone, ale bez cytatów, kontekst jest znany.
White Mobile - widzę, że oni operują umowami, a mi nie chce mi się w to bawić. Zostaję przy karcie. Poza tym czy to nie oni mają w regulaminie zastrzeżenie, że ruch wychodzący nie może być większy od przychodzącego o więcej niż 70%?
@janekt, ależ napisałem konkrety. Dla mnie konkret to przedział 300-1000 minut. Zazwyczaj wychodzi między 400 a 600, ale zdarza się przekroczyć te liczby sporo, więc potrzebuję gwarancji ceny maksymalnej. SMS w sieci - koło 200. Poza sieć - kilka na miesiąc, w tym kilka międzynarodowych za 50 groszy.
@mvno-gsm_pl, gdyby nie zdarzało mi się wydzwonić 800-1000 minut to rozważyłbym 500 minut / 500 MB za 39 zł. Zazwyczaj gadam połowę tego w sieci, połowę poza, więc jeśli 400 minut wygadałbym darmowo w sieci Lycamobile (dla kilku osób, z którymi gadam w sieci nie problem zamówić kartę) oraz drugie 400 poza sieć, to zapłaciłbym dodatkowo 116 zł więcej (z cennika: 0,29 zł / min) a to gruba przesada. Ale zaraz, czy Lyca ma RWK po minimalnym doładowaniu?
Co do "sztywnego" roamingu - ciekawi mnie czy jakiś partner Plusa ma pierwszeństwo względem innych? Np.: wspomniany White względem Playa?
Denerwuje mnie ten "sztywno" ustawiony roaming, bo jednak są miejsca, gdzie jedna sieć przeważna nad drugą, i to działa w obie strony. Do tej pory w Playu było najlepiej na Plusie, ale to się chyba zmienia na gorsze względem T-mobil...