• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #698399  autor: julswa.
 15 lut 2014, 12:37
witam panowie, może ktoś mi podpowie gdzie mogę zanieść iPada 4 do naprawy? Stłukła mi się szybka i mam dosyć ograniczony budżet jeżeli chodzi o wymianę/naprawę. Znacie jakieś serwisy gdzie zrobią mi to szybko i w miarę tanio? albo jak można wymienić samemu?
Ja jestem raczej mało uzdolniona manualnie, ale czasami takie rzeczy nie są zbyt trudne więc może się uda.
pozdrawiam serdecznie :-)

#698498  autor: adamsil
 15 lut 2014, 18:09
siemasz, ciesz się, że nie żadna kobieta ci odpowiada bo miałbyś burę za zwracanie się tylko do mężczyzn :-D
nie wiem co dla ciebie oznacza 'tanio' ale w tym przypadku chyba nie da się zejść zbytnio z kosztów skoro pewnie sama szybka jest w opór droga. ja zanosiłem ipada dziewczyny do serwisu i zabuliłem ponad 300 zł jakoś. no nie powiem, trochę uderzyło po kieszeni, ale jak trzeba to trzeba. jak nie bawisz się w takie rzeczy to nie radzę nic kombinować samemu, w ogóle nie wiem skąd taki pomysł. nie lepiej zapłacić 300 i mieć z głowy czy cały sprzęt zwalić i musieć nowy kupować? :-D chyba logiczne
napisz skąd jesteś to może polecę jakiś serwis dobry. trzym się

#698568  autor: julswa.
 15 lut 2014, 21:33
ale ja jestem kobietą i z mojej pozycji zwracam się do bardziej utalentowanych manualnie lub też uzdolnionych technicznie :-P jestem z okolic warszawy i chętnie przyjmę wszelkie namiary na jakiś serwis, bo się nie orientuję wcale. dzięki za odp.

#698588  autor: znawca
 15 lut 2014, 22:21
300 zł za wymianę szybki? Heh... w sumie tanio, jak za smartfony liczą sobie przynajmniej 600...

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#698599  autor: adamsil
 15 lut 2014, 22:46
faktycznie, my bad ;-)
jak z wawki to zajrzyj do milenium mobile zazwyczaj ceny w normie i robią szybko, mi dwa razy zrobili na poczekaniu także da się znieść.
@znawca czy ja wiem czy 300 za wymianę to tak dużo? biorąc pod uwagę, ile kosztuje nowy mmodel?

#698605  autor: znawca
 15 lut 2014, 22:53
No właśnie strasznie mało. Jakby tyle chcieli, to nawet bym się nie zastanawiał :P
No chyba, że oprócz tego trzeba zapłacić za nową szybkę, a 300 to sama robocizna... wtedy na jedno wychodzi :D

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#709376  autor: adamowski
 10 kwie 2014, 16:43
Każdy serwis z laptopami czy telefonami komórkowymi powinien wymienić szybkę za mniej niż 50 zł (oczywiście jeśli dostarczysz im nową). Cały zabieg trwa około 10 minut, więc powinni zrobić to na poczekaniu.

woda zasadowa ph
woda alkaliczna sklep

#709390  autor: Precelos
 10 kwie 2014, 18:21
adamowski pisze:powinien wymienić szybkę za mniej niż 50 zł
ale sie usmialem ;)
za 50 zl to ja moge 2 srobki w IP4 wykrecic i wlozyc nowy tyl
adamowski pisze:Cały zabieg trwa około 10 minut, więc powinni zrobić to na poczekaniu.
chyba troche dluzej, wszystko zalezy jak zmasakrowany jest dotyk

ja bym na pewno za mniej niz 120-150 zl tego nie ruszal

Obrazek

#709417  autor: jasiu22
 10 kwie 2014, 19:53
Autorowi tematu polecam następnym razem zaopatrzenie się w porządne etui które uchroni w wielu sytuacjach przed szkodami typu zbicie szybki :P

Ja do swojego sprzetu kupiłem to : http://aktel.pl/pokrowce-/359-etui-appl ... tblue.html

i nie raz mi spadł i było OK !!