• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #692143  autor: mkkot
 21 sty 2014, 14:00
Hej,

czy znacie inne sieci, które mają usługę kopii smsów na maila lub inne sposoby kopiowania w czasie rzeczywistym przychodzących i wychodzących smsów i mmsów na email? Przydaje mi się to, zdążyłem się przyzywczaić do wygody, więc dla tej usługi siedzę w playu, ale rozglądam się ;)

I teraz kwestia oferty. Potrzebuję ~2600 minut na jeden numer, sieć tego numeru obojętna, bo można zmienić w każdej chwili, byle by nie było dużych kosztów utrzymania (numer do odbierania). Ewentualnie likwidacja tego numeru na rzecz drugiego w plusie.
Poza tym potrzebuję ok. 600 smsów do wszystkich i 150mmsów i 300MB transferu, do tego przydałby mi się niski koszt na inne sieci, do których dzwonię sporadycznie, ale jakbym miał no-limit, to bym dzwonił więcej. Aha, no tak. Gdybym zmienił play na coś innego, to by mi doszło jeszcze jakieś 100 minut do play.

W tej chwili siedzę na mini maksie, na drugim numerze jest play fresh, dzwonię tam za free w ramach ważności konta. Na inne sieci prawie wcale, do tego kupuję pakiet neta za 5 lub za 9zł (100 lub 500MB) no i wypisuję te smsy/mmsy za 9zł.

Mieszkam w takim miejscu, że najlepiej działa tu 3G playa (choć wcale nie dobrze), a jeszcze lepiej działałoby aero2, więc najchętniej wziąłbym coś z plusa, gdyby istniała na tej sieci jakaś normalna oferta + kopiowanie smsów. Może coś znacie? ;)

#692464  autor: vh
 22 sty 2014, 11:36
Jeśli masz telefon z Androidem, to na niego są programy, które przesyłają esemesy na mejla.

T10s, OT-311, 1650, X501, P780, GT-C3322, E560, 3S, 4X, G7 Power, X7b