• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #685190  autor: Aris02
 24 gru 2013, 15:08
Witam. Ostatnio dałem telefon (Sony Xperia Sola) do gwarancji, bo wysiadły czujniki ruchu. Wymienili mi płytę główną i wszystko byłoby ok gdyby nie charczenie z głośnika podczas oglądania filmów, słuchania muzyki itd. Więc oddałem telefon jeszcze raz, lecz sony stwierdziło że wszystko jest ok i mi go odesłali. Dopiero gdy nagrałem owe dźwięki postanowili coś z tym zrobić. Wymienili mi znowu płytę główną i dodali notkę, że niby to wszystko przez androida 4.0 i że jak chce zaktualizować system do 4.0 to na własny koszt.

I tu się pojawia moje pytanie, czy mogą zabronić mi aktualizacji do wersji 4.0 gdy telefon niby ma dostęp do tej wersji. Przed ich pierwszą naprawą, nic się nie działo takiego z głośnikiem, więc wątpię że to wina androida 4.0 tylko chcą znaleźć wymówkę aby mi nie przyjąć kolejny raz telefonu do gwarancji.

Byłem u rzecznika praw konsumenta i on kazał mi poszukać coś w regulaminie aktualizacji czy sony bierze za nią odpowiedzialność. (Na razie czytam te wszystkie regulaminy i na nic ciekawego się jeszcze nie natknąłem)